Obrenić: Grip potvrđen kod tri osobe

ČAČAK — Na području Moravičkog okruga do sada su potvrđena tri slučaja obolevanja od gripa tipa AH1 i

ČAČAK — Na području Moravičkog okruga do sada su potvrđena tri slučaja obolevanja od gripa tipa AH1 i to kod dvoje dece i jedne starije osobe, izjavio je danas načelnik Centra za kontrolu i prevenciju bolesti Zavoda za javno zdravlje u Čačku Davor Obrenić.

Zbog povećanog broja obolelih od respiratornih infekcija Zavod za javno zdravlje Čačak prijavio je danas epidemiju gripa na teritoriji Moravičkog okruga.

“Zdravstvenim ustanovama sa stanicionarnim lečenjem dali smo preporuku da ukinu posete bolesnicima zbog prevencije širenja gripa, što je za sada jedina mera, dok za druge mere u ovom trenutku nema potrebe”, napomenuo je dr Obrenić.

Doktor Obrenić ističe da zdravstvene ustanove na teritoriji Moravičkog okruga prijavljuju sve slučajeve oboljenja sličnih gripu, svakog ponedeljka za prethodnu sedmicu, a ti izveštaji se šalju Institutu za javno zdravlje Srbije. Napominje i da nema razloga za paniku, jer “prijavljivanje epidemije znači evidentiran povećan broj obolelih, koje neuobičajen za određenu bolest u određenom trenutku.
Izvor: MNA, TV Telemark