Otvoren novi objekat Predškolske ustanove „Mimilend“

Privatna predškolska ustanova „Mimilend“ danas je svečano otvorila drugi objekat. Pored već postojećeg u Kulinovačkom polju, na novih

Privatna predškolska ustanova „Mimilend“ danas je svečano otvorila drugi objekat. Pored već postojećeg u Kulinovačkom polju, na novih 420 metara kvadratnih, u Vrtiću „Bobilend“ koji se nalazi na keju, biće mesta za novih 300 mališana.

Pionirski poduhvat u privatnom predškolskom obrazovanju pre tačno deset godina, porodica Kojić je napravila u Čačku. Nakon decenije rada, danas je na Ljubić keju proširila svoje kapacitete i otvorila novi objekat Predškolske ustanove „Mimilend“ na 420 metara kvadratnih u kojem je trenutno upisano sto mališana.

U velelepnoj zgradi, savremeno opremljenoj za prijatan boravak dece, kojoj su na raspolaganju i interaktivne igračke, u planu je, prema rečima vlasnice Vesne Kojić, dogradnja dodatnih 410 kvadratnih metara kako bi se smeštajni kapacitet proširio za još dve stotine mališana, ali i otvorila nova radna mesta.

„Ovaj objekat trenutno ima 420 kvadrata. U dogradnji smo još 410 kvadrata objekta koji će biti sastavni deo ovog postojećeg koji danas otvaramo. Na današnji dan počelo je da radi 9 radnika“, izjavila je prilikom otvaranja vlasnica Predškolske ustanove „Mimilend“ Vesna Kojić.

mim 1

“Mimilend” je jedan od dva privatna vrtića u Čačku koji su u sistemu subvencija grada za smeštaj dece u privatnim predškolskim ustanovama, a gradonačelnik Milun Todorović, koji je svečano presekao vrpcu i otvorio novi objekat, izrazio je nadu da će u godinama koje dolaze, buduće generacije porodice Kojić nastavitii ovim utabanim stazama rada i uspeha.

„710 mališana grad sufinansira u dve predškolske privatne ustanove i 3533 mališana u dve ustanove čiji je osnivač grad Čačak. Grad će nastaviti da podržava ovako aktivne ljude“, rekao je gradonačelnik Čačka Milun Todorović.

Sečenju kolača, osveštavanju i otvaranju vrtića „Bobilend“ prisustvovali su, pored vlasnika, gradskog rukovodstva i zaposlenih, i direktori javnih preduzeća i ustanova, inspekcije, brojni prijatelji, roditelji i mališani koji su pripremili i prigodan kulturno-umetnički program.