Milanovački SzS traži odlazak Vučetića

Članice Saveza za Srbiju u Milanovcu zahtevaju od opštinskih nadležnih organa da odmah pokrenu postupak za izbor direktora

Članice Saveza za Srbiju u Milanovcu zahtevaju od opštinskih nadležnih organa da odmah pokrenu postupak za izbor direktora Javnog preduzeća za izgradnju, jer je Božidaru Vučetiću, koji trenutno vodi ovo predzeće i predstavlja se kao njegov direktor, odavno istekao v.d. mandat. Vučetić s toga, upozoravaju iz opozicije, nelegalno upravlja Javnim preduzećem što će dosveti do velikih posledica po bužet opštine, rad preduzeća i građane koji ga plaćaju.

“Božidar Vučetić je bio i još uvek je nezakoniti direktor JP za izgradnju opštine. Njemu je mandat istekao pre 16 meseci. Iako je postavljen kao nestručna osoba (osoba sa VI stepenom stručne spreme), zakonski je mogao da vrši dužnost još samo 6 meseci. Naprotiv, on još uvek rukovodi i to nesposobno i nestručno. Možda je u međuvremenu pribavio neku diplomu, a da mi to ne znamo. Ne bi to bilo nikakvo čudo, to je kod naprednjaka stranačka praksa i pravilo,” rekla je Ljiljana Jovičić, potpredsednica OO DS u Milanovcu i dodala:

Ljiljana J

“On je, dakle, od 2017. potpisivao sva akta preduzeća na nezakonit način, bavio se poslovima koji nisu u nadležnosti Javnog preduzeća za izgradnju, na netransparentan način raspolagao novcem i oterao sve stručne ljude (inženjere i ekonomiste sa licencama i sertifikatima), koji su posao poznavali bolje od njega, što se vidi po kvalitetu radova na održavanju i asfaltiranju ulica, stanju saobraćajne signalizacije i katastrofalnom radu zimske službe,” ocenila je Jovičić.

Građani, tvrde u Savezu, nisu dovoljno informisani i upućeni u to kakvu štetu svima zapravo nanose slučajevi kada Srpka Napredna Stranka ignoriše zakon, procedure i postupke izbora rukovodećih ljudi na mestima gde se upravlja novcem poreskih obveznika. Zato sve njihove neregularnosti, ističu u Savezu, moraju i preko obraćanja javnosti da izađu na videlo.

SzS GM 01

Za sve odluke, poslove i plaćanja s Vučetićevim potpisom posle isteka njegovog v.d. mandata krivično se odgovara, podsećaju u Savezu za Srbiju. Dodaju da se još ne zna kolike su tačno razmere štete koje Vučetić po raznim osnovoma nanosi opštini, ali da će to svakako biti utvrđeno kada dođe do ponovnog uspostavljanja demokratske vlasti u Srbiji i Milanovcu.

“Trenutno imamo bojkot svih ustanova i institucija baš zbog toga što ne rade u skladu sa zakonom i to što rade protiv interesa građana. Nadamo se, kada dodje situacija da imamo poštene i fer izbore, i kada se konačno omogući opoziciji da iznese svoje stavove i na legitiman način pobedi na tim izborima, da ćemo kao Savez za Srbiju podržati onu priču koja je jedna od 30 tačaka. To je da se stvori privremena vlada gde će stručnjaci na godinu dana srediti čitavu ovu situaciju koja je trenutno u Srbiji, odnosno sve te urušene institucija. Samim tim, kako u jednoj od tih 30 tačaka, tako i Sporazuma sa narodom, navodi se ideja javnog tužilaštva, koje će sve neregularnosti procesuirati i primeniti zakon tako da svako može da krivično odgovara za ono što je uradio kao zloupotrebu svog položaja,” izjavila je predsednika udruženja Mladi Milanovca, Kristina Milošević.

Kristina M
Iz Sveza za Srbiju javno upućuju pitanja i predsedniku opštine Dejanu Kovačeviću: zašto do sada nema konkursa za izbor direktora preduzeća za iugradnju; da li sada svi otpušteni radnici mogu da se vrate na posao jer Vučetićeve odluke u stvari ne važe, šta je i pod kojim uslovima kupljeno od mehanizacije od usvanja novof statuta preduzeća, šta je sa Pauk-vozilom i zašto je za sadnice na trgu moralo da se plati više od pola miliona dinara. Traže i deteljan finansijski izveštaj Javnog preduzeća za izgradnju.

M.Mijatović