Rekonstrukcija vrtića „Poletarac“ – bezbednost dece na prvom mestu

Radove na rekonstrukciji vrtića „Poletarac“ danas je obišao gradonačelnik Čačka Milun Todorović sa svojim saradnicima. U obnavljanje i

Radove na rekonstrukciji vrtića „Poletarac“ danas je obišao gradonačelnik Čačka Milun Todorović sa svojim saradnicima. U obnavljanje i osavremenjavanje zgrade, Ministarstvo privrede uložilo je 13 miliona dinara, grad 19 iz budžeta i dodatnih 8 za grejanje i opremanje po najvišim standardima. Po završetku radova, 170 mališana vraća se u nove prostorije.

Krajem jula meseca prošle godine počela je rekonstrukcija vrtića „Poletarac“. Iako je rok bio 90 dana, još uvek traju radovi na rekonstrukciji zgrade koja datira iz 1954.godine. Prema rečima gradonačelnika Čačka, koji je danas sa svojim saradnicima obišao radove, rok je probijen kako zbog vremenskih uslova, tako i zbog lošeg stanja zgrade.

 

„Kada se radi rekonstrukcija bilo kog objekta, uvek se dešavaju naknadni radovi. Kada se završi celi projekat, on će iznositi negde oko 40 miliona dinara. Grad Čačak je obezbedio oko 4 miliona dinara za opremanje i nešto manje od 4 za grejanje toplotnim pumpama. Parkirno uređenje nas očekuje u toku marta, proširili smo dvorište u granicama u kojima je grad Čačak vlasnik ove parcele“ ,  izjavio je tokom obilaska radova gradonačelnik Milun Todorović.

2

Nakon rekonstrukcije, prema rečima direktorke PU „Moje detinjstvo“, u vrtiću „Poletarac“ biće pet vaspitnih grupa, umesto dosadašnje četiri, kao i dve grupe posebnog četvoročasovnog programa. Objekat će imati najveće standarde koji se primenjuju danas u građevinasrtvu, svaka soba imaće svoj toalet, radi se parterno uređenje dvorišta i biće postavljena nova ograda. Najvažnije je, navodi Simeunovićeva, da objekat bude bezbedan.

 

„Mi imamo spremne spiskove, deca su u „Suncu“ i mi vrlo brzo možemo da organizujemo početak rada u ovom objektu. Zahvaljujući sredstvima grada koja su nam bila opredeljena još prošle godine, obezbedili smo opremu za ovaj vrtić, kako za vaspitne grupe, tako i za kuhinjski smeštaj. Ovaj objekat dobija veliki, višenamenski prostor i samo je potrebno da nadležne inspekcije, po završetku radova dođu i kažu da je objekat spreman da deca mogu da uđu“, izjavila je direktorka PU „Moje detinjstvo“ Suzana Simeunović .

 

Sredstva za rekonstrukciju vrtića „Poletarac“ obezbedili su Ministarstvo privrede, koje je za ovu namenu opredelilo 13 miliona , Grad Čačak  sa 19 miliona i dodatnih 8 izdvojeno je za opremanje i za grejanje toplotnim pumpama.