Počela ponovo da radi dežurna apoteka u Milanovcu

Nakon što je polovinom prethodne godine potpisan ugovor sa kompanijom „Family farm“ iz Beograda o zakupu objekata Apotekarske

Nakon što je polovinom prethodne godine potpisan ugovor sa kompanijom „Family farm“ iz Beograda o zakupu objekata Apotekarske ustanove Gornji Milanovac, danas je počela da radi i prva njihova apoteka na gradskom području koja se nalazi u okviru Doma zdravlja.

Predsednik opštine Gornji Milanovac, Dejan Кovačević posetio je danas novootvorenu apoteku u Domu zdravlja i zaposlenima poželeo puno uspeha u radu:
„Posle Rudnika i Pranjana, danas je otvorena i treća apoteka na teritoriji Opštine, koja se nalazi u okviru Doma zdravlja. Ono što je veoma značajno za naše sugrađane jeste da u svim apotekama „Family farm“-a, zakupca koji je preuzeo Apotekarsku ustanovu Gornji Milanovac, postoji mogućnost izdavanja lekova na recept, što i jeste bio glavni cilj od samog početka,“ rekao je Kovačević.

IMG_4606

Apoteka u Domu zdravlja radiće 24 časa i imaće noćno dežurstvo svim danima čime je prevaziđen problem s dežurnim apotekama na gradskom području. Kovačević je dodao da će ugovor između opštine i zakupca biti ispoštovan u svim tačkama:

„Očekujemo da sledeće sedmice sa radom počne i apoteka koja se nalazi u okviru Opšte bolnice Gornji Milanovac, kao i izdvojene apoteke koje će biti u Vraćevšnici i u Beršićima. Ove apoteke će raditi u danima kada doktor bude išao u ta sela i kada budu radile lekarske ordinacije.“

On podseća da je ugovor sa „Family farm“-om sklopljen na 35 miliona dinara za period od deset godina i, prema njegovim rečima, to je deo novca kojim će lokalna samouprava finansirati ranije stvorena dugovanja Apotekarske ustanove:

IMG_4577

„U prethodnom periodu dugovanja Apotekarske ustanove su bila 63 miliona dinara. Mi smo uspeli da saniramo te dugove i da svedemo na nekih 35 miliona koje ćemo od zakupa vratiti svim dobavljačima i svima kojima je Apotekarska ustanova u Gornjem Milanovcu dugovala. Svi ugovori i sva potraživanja su potpisana na jedan duži period, tako da ćemo sukcesivno, kako budemo dobijali novac od zakupa, vraćati dugove. Ja sam presrećan što smo uspeli da na najbolji mogući način okončamo ovaj deo posla i da građani Gornjeg Milanovca imaju uredno i redovno snabdevanje lekovima.“

Marija Jovanović, šef apoteke u Domu zdravlja, jedna je od zaposlenih koji su iz ugašene opštinske apoteke prešli u radni odnos kod novog zakupca:

„Veoma smo zadovoljni „Family farm“-om, mislim da imamo dobrog poslodavca. Imamo lep asortiman robe, pristupačne su nam cene i nadam se da će nam se pacijenti vratiti.“ Jovanovićeva je dodala da je snabdevenost apoteke lekovima dobra, ali da će se pratiti potrebe pacijenata i da će se prema tome trebovati svi potrebni medikamenti.

IMG_4616

I pacijente je veoma obradovala vest da apoteka ponovo radi, naročito jer je blizu lekarske ordinacije, pa ne moraju da sakupljaju potrebne lekove po celom gradu. Posebno su pohvalili dežurstvo i rad apoteke 24 časa, jer je to nešto što je prema njihovim rečima nedostajalo u Gornjem Milanovcu.
Izveštaj PR službe kabineta predsednika opštine G. Milanovac