Dverjani najavili bojkot lokalne Skupštine i formiranje takozvanog „paralelnog parlamenta“

Predstavnici Srpskog pokreta Dveri najavili su bojkot i lokalnog parlamenta zakazanog za 18. februar na danas održanoj konferenciji

Predstavnici Srpskog pokreta Dveri najavili su bojkot i lokalnog parlamenta zakazanog za 18. februar na danas održanoj konferenciji za medije. Kako je saopšteno, skupštinsko zasedanje će se i u Čačku održati na dva fronta, a drugi će činiti takozvani „paralelni parlament“, koji će predstavnici opozicionih stranaka organitzovati van sale predviđene za vlast. Lider Dveri Boško Obradović, ovom prilikom je najavio, da će se narodni poslanici Dveri pridružiti protestima „Jedan od pet miliona“ u čitavoj Srbiji.
Dverjani su na današnjoj konferenciji konstatovali da nakon potpisivanja takozvanog „Sporazuma sa narodom“, jedini smislen odgovor zahtevima protestanata „Jedan od 5 miliona“ je bojkot parlamanta, na svim nivoima vlasti. Pored Srpskog pokreta Dveri, bojkot čačnskog Parlamenta najavili su i predstavnici „Nove Srbije“. Kako su danas istakli Dverjani, i u Čačku će, ukoliko opozicine struje pristanu, zasedati takozvani „paralelni parlament“

Screenshot_11
– Iskreno se nadam da će u takozvanom „narodnom parlamentu“ Grada Čačka učestvovati sve lokalne opozicione grupacije, a na taj način ćemo u terminima sednica lokalnog Parlamenta, a i mimo njih, objašnjavati građanima stavove opozicije o bitnim društvenim temama – rekao je Aleksandar Tanasković, šef odborničke grupe Dveri.
Lider Dveri Boško Obradović je naglasio da se ova opoziciona partija pridružuje protestima i da će se narodni poslanici Dveri, već ove nedelje, rasporediti u više od 50 gradova Srbije, kako bi pružili svoju podršku nezadovoljnim građanima.