Milanovac: Vučetić najavio tužbu protiv Ljiljane Jovičić iz SzS

Nakon što je članica Saveza za Srbiju u Milanovcu, Ljiljana Jovičić, zatražila smenu direktora Javnog preduzeća za izgradnju,

Nakon što je članica Saveza za Srbiju u Milanovcu, Ljiljana Jovičić, zatražila smenu direktora Javnog preduzeća za izgradnju, Božidara Vučetića jer je – kako osim ostalog ističe, Vučetiću odavno istekao mandat, dok preduzeće radi loše i netransparentno, on je danas najavio da će protiv nje podneti tužbu. Kako tvrdi Vučetić, u ovom preduzeću sve se radi po zakonu, što je potvrdila i državna revozorska kontrola, a da bi zaštitio svoj ugled i ugled svoje porodice od, kako je rekao „neistina koje iznosi Jovičić“, pokrenuće i zakonski postupak protiv nje.

Ljiljana J 02

Telemark u prilogu „Savez za Srbiju traži odlazak Vučetića“, ali i drugi mediji, preneli su juče javni zahtev i poziv predsedniku opštine da preispita rad Božidara Vučeteića na mestu direktora Javnog preduzeća za izgradnju i zatražili da on ode sa te funkcije jer mu je v.d. status odavno istekao, a izbor direktora nije sproveden. Izjavu je u ime opštinskog odbora SzS dala potpredsednica milanovačkog DS-a, Ljiljana Jovičić, iznoseći i dodatna pitanja o radu ovog preduzeća i konstatacije da ono ne posluje dobro, na štetu budžeta i građana. Vučetić je danas na to reagovao sledećom pisanom izjavom:

Bozidar V 02

„Jovičić je iznela niz netačnih informacija i apsolutnu neistinu. Očigledno je da ne poznaje materiju i da nije pročitala novi Zakon o javnim preduzećima koji je stupio na snagu 4. marta 2016. godine, po kome javna preduzeća nisu više korisnici budžetskih sredstava, već posluju na tržišnim i profitnim osnovama, pa samim tim nisu više ni nosioci investicija. Njena izjava, takođe pokazuje da nije upoznata ni sa odredbama Zakona o planiranju i izgradnji. Ako hoćete da se bavite politikom i da javno istupate, trebalo bi da nešto naučite i da znate, a ne kao u slučaju dotične osobe da kritikujete rad Javnog preduzeća za izgradnju a da ste, pri tome, nedovoljno upućeni u nadležnosti i ingerencije istog. Što se tiče poslovnih rezultata ostvarenih u Javnom preduzeću za izgradnju opštine Gornji Milanovac, u periodu nakon stupanja novog Zakona o javnim preduzećima na pravnu snagu, o njima najbolje govori činjenica da smo u 2017. godini imali izvršenje plana rada, ali i finansijskog plana sa 97 odsto, dok su u 2018. godini planovi ostavreni sa 100 odsto, što je sve navedeno u izveštajima dostavljenim svim nadležnim institucijama.

Bozova tuzba

O tome kako preduzeće funkcioniše dok sam ja na mestu direktora, nastvalja Vučetić, postoje zvanični izveštaji državnog revizora, gde se navodi da je rad obavljen u svemu u skladu sa zakonom. Ja ne znam ko je Ljiljana Jovičič, ali znam ko sam ja i moja porodica. Znam da u potpunosti poštujem tradicionalne životne i porodične vrednosti. Upravo zbog toga nikome neću dozvoliti da, bez činjenica i argumenata, u javnost o meni iznosi neistine. Kao čovek koji vodi računa o svom ugledu i ugledu svoje porodice, dostojanstvu i ponosu, ne mogu dozvoliti da se na taj način narušava moja čast i ugled, zbog čega ću od nadležnih organa zatražiti zakonsku zaštitu – podneću tužbu protiv Ljiljane Jovičić i dati joj mogućnost da svoje tvrdnje dokaže na sudu,“ zaključio je Vučetić.

U telefonskom razgovoru, koji smo s njim obavili ovim povodom, Vučetić nije želeo da kometariše druge navode iz Saveza za Srbiju i da daje izjave pred kamerama jer, kako kaže, smatra da će sva argumentacija biti izneta i razrešena na sudu, i da o svemu ovome više nema razloga da govori. Prilog „SzS traži odlazak Vučetića“ pogledajte na linku: https://www.youtube.com/watch?v=lhlzen41src