Milanovac: Intervencije zbog brojnih havarija na elektromreži

Informacija opštinskog Štaba za vanredne situacije o stanju elektro-mreže u opštini Gornji Milanovac, na dan 13. 02. 2019.

Informacija opštinskog Štaba za vanredne situacije o stanju elektro-mreže u opštini Gornji Milanovac, na dan 13. 02. 2019. godine.

Nakon jučerašnjeg celodnevnog angažovanja svih raspoloživih kapaciteta ogranka EPS “Distribucija“ Čačak, u Gornjem Milanovcu još uvek nije normalizovano snabdevanje električnom energijom korisnika na ugroženom delu teritorije opštine. Trenutno je u prekidu pet pravaca snabdevanja, a na njima je vanfunkcije 34 trafo-stanice, a evidentirano je i oko 70 kvarova na niskonaponskoj mreži. Кvarovi su prouzrokovani kidanjem elektro-provodnika i kratkim spojevima usled rušenja stubova, odlomljenih grana i drveća od težine snega. Ogranku “Distribucije“ Čačak u Milanovcu pristiglo je upomoć 11 ekipa iz susednih gradova i opština (Topola-1, Aranđelovac-1, Jagodina-2, Lazarevac-2, Loznica-1, Valjevo-1, Čačak-1 i Кragujevac-2). Ekipe su na terenu, intervenišu, svi pravci su pokriveni. Tokom današnjeg dana, očekuje se normalizacija u snabdevanju električnom energijom svih potrošača na ugroženom području opštine.“

Načelnik opštinskog Štaba za vanredne situacije G. Milanovac
Milorad Dimitrijević, 064/1009594