Održan peti protest ,,1 od 5 miliona“ u Čačku

Na petom građanskom protestu ,,1 od 5 miliona“ produženom rutom, ovaj put od spomenika vojvodi Stepi Stepanoviću do

Na petom građanskom protestu ,,1 od 5 miliona“ produženom rutom, ovaj put od spomenika vojvodi Stepi Stepanoviću do kafane Car Lazar i nazad do Glavne pošte, prošetalo je, prema proceni novinara, oko hiljadu i dvesta čačana – nešto više nego prošlog petka. Oni su se uz zvižduke kratko zaustavljali ispred bivše zgrade Sutjeske, zgrade Opštine i Gradskog odbora Srpske napredne stranke. Okupljenim građanima  obratio se predsednik Vojnog sindikata Srbije Novica Antić, koji je poručio da je vojska uz narod.

,,Spisak problema koje vojska ima u ovom trenutku su brojni, počev od toga da se ne poštuju prava koja su nam zakonom zagarantovana do lošeg materijalnog stanja. Zbog ignorisanja naših potreba od strane vlasti mi smo se odlučili da budemo uz naš narod na protestima.“ 

Pored Antića, podršku protestima u unutrašnjosti dao je i novinar Nenad Kulačin. Prema njegovim rečima situacija se osetno menja pod pritiskom javnosti.

,,Po prvi put predsednik Srbije je u defanzivi i vuče iznuđene poteze. I njemu je jasno da autopbusi u kojima vozi plaćenu publiku ne mogu nikako da budu budućnost ove zemlje.“ – naglasio je  Kulačin.

Satiričan doprinos protestu dali su gosti iz Vojvodine – Pokret ujedinjenih fantoma. Upućeni zahtevi ostaju nepromenjeni. Od lokalne vlasti se traži boskop, da se pronađe zagađivač Morave, da se reši problem urbanističke mafije, a da gradonačelnik Čačka podnese ostavku. Sledeći protest zakazan je za naredni petak, 22. februara, sa početkom od 18 časova, na istom mestu.