Gradonačelnik: Zajedno radimo na prevazilaženju problema u radu Socijalno-ekonomskog saveta

ČAČAK — Iako je formiran pre godinu dana, Socijalno-ekonomski savet grada Čačka, izuzev prvog, osnivačkog zasedanja, do danas nije

ČAČAK — Iako je formiran pre godinu dana, Socijalno-ekonomski savet grada Čačka, izuzev prvog, osnivačkog zasedanja, do danas nije održao nijedan sastanak. Prema rečima gradonačelnika Čačka, Miluna Todorovića, do zastoja u radu ovog tela, osnovanog u svrhu poboljšanja uslova rada radnika u privredi, došlo je zbog „izvesnih nedoumica u vezi sa sindikalnim organizovanjem zaposlenih u privatnim preduzećima“.

– Ideja je da se podrži sindikalno organizovanje u privatnom sektoru, u privatnim preduzećima, kao i preduzetničkim radnjama, ali je tu došlo do izvesnog zastoja. Ubeđen sam da ćemo naći zajedničko rešenje u cilju zaštite radnika od nedogovornih poslodavaca, kojih je na sreću mali broj,i na tome zajedno radimo i sa svim članicama Foruma privrednika i predstavnicima sindikalnih organizacija“, istakao je gradonačelnik.

Socijalno ekonomski savet grada Čačka osnovan je marta 2018.godine, a čine ga po tri predstavnika Grada, Foruma privrednika i Gradskog veća Samostalnih sindikata.