Sa današnje sednice Gradskog veća Čačak

Članovi Gradskog veća u Čačku usvojili su na danas održanoj 81. sednici, osim ostalog, odluku o osnivanju Mreže

Članovi Gradskog veća u Čačku usvojili su na danas održanoj 81. sednici, osim ostalog, odluku o osnivanju Mreže javnih predškolskih ustanova „Radost“ i „Moje detinjstvo“, kao i rešenje o utvrđivanju visine jednokratne novčane pomoći za novorođenu decu u ovoj godini. Članovi Veća saglasili su se sa izmenama i dopunama programa poslovanja „Vodovoda“, kao i sa predlogom petogodišnjeg Programa razvoja turizma i korišćenja sredstava budžetskog fonda za zaštitu životne sredine.
I u ovoj godini planirano je proširenje smeštajnog kapaciteta predškolskih ustanova, čiji je osnivač Grad, za 20 odsto, sa sadašnjih 2.960 mesta. Gradsko veće danas je utvrdilo predlog odluke o formiranju mreže javnih predškolskih ustanova, kojom se definiše broj, prostorni raspored i raspoloživi resursi PU „Radost“ i „Moje detinjstvo“. Prema najavama gradonačelnika cilj je dalji rad na povećanju obuhvata obe ustanove za prijem mališana. Uz završetak rekonstrukcije vrtića „Poletarac“, kako je objasnio, planirano je i otvaranje dve jaslene grupe u upravnoj zgradi vrtića „Nadežda Petrović“.

vece
– Upravna zgrada se seli u vrtić „Sunce“ u Bulevar Vuka Karadžića, a ostaje prostor za dve jaslene grupe u „Nadeždi Petrović“. Oko 100 mališana više će moći da boravi u „Poletarcu“ kada se završi rekonstrukcija. Sa kapacitetima privatnih predškolskih ustanova, tokom prvog i drugog konkursa, moći će da bude preimljeno okjo 4.500 mališana – rekao je Todorović.
Većnici su na današnjoj sednici doneli i rešenje o utvrđivanju visine jednokratne novčane pomoći za novorođenu decu u 2019. godini. Budžetska sredstva za tu namenu nepromenjena su u odnosu na ranije – ukupno 14 miliona dinara. Za prvo i drugo dete i ove godine roditelji će dobiti po 10 hiljada dinara, za treće 20, a 30 za četvrto i svako sledeće dete. Kako je najavio gradonačelnik, moguće je povećanje iznosa u narednim godinama, posebno za višedetne porodice
Gradsko veće danas je usvojilo i izmene i dopune programa poslovanja JKP „Vodovod“ Čačak, predlog programa razvoja turizma grada za narednih pet godina, kao i programa korišćenja sredstava budžetskog fonda za zaštitu životne sredine u ukupnom iznosu od 30 miliona dinara.
Između ostalog, usvojene su i izmene Pravilnika o unutrašnjem uređenju i sistematizaciji radnih mesta u gradskim upravama, stručnim službama i gradskom pravobranilaštvu Grada Čačka.