Ministarka Mihajlović : Sve spremno za auto-put od Preljine do Požege

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, obišla je danas Opštinu Lučani

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, obišla je danas Opštinu Lučani i sa čelnicima Moravičkog okruga održala sastanak na temu infrastrukturnih projekata važnih za ovaj kraj i celu Srbiju.


“Sa načelnikom Moravičkog okruga, gradonačelnikom Čačka i predsednicima opština Lučani, Gornji Milanovac i Ivanjica razgovarala sam pre svega o početku radova na izgradnji Koridora 11 od Preljine do Požege. Sve je spremno i očekujemo da radovi započnu u martu. Takođe, razgovarali smo i o početku izgradnje Moravskog koridora, kao i o infrastrukturnim projektima važnim za ove lokalne samouprave. Konkretno, u Čačku završavamo dva pružna prelaza, u Milanovcu ćemo raditi projektno-tehničku dokumentaciju za obilaznicu oko grada, a u Ivanjici ćemo asfaltirati deo puta ka Devićima”, rekla je Mihajlovićeva.

02192019.opstinaLucani,konferencija-6
Ona je dodala i da je poseban sastanak održala sa čelnicima Opštine Lučani i novoimenovanim predsednikom opštine Milivojem Dolovićem.
“Razgovarali smo o važnim pitanjima za Lučane, pre svega o završetku izgradnje stambeno-poslovne zgrade na ulazu u opštinu, ali i traženju rešenja za crnu tačku na isključenju sa magistralnog puta za Lučane. Očekujem da uz pomoć „Puteva Srbije“ nađemo svrsishodno rešenje, jer je ono sada nebezbedno”, rekla je ona.
Milivoje Dolović zahvalio je potpredsednici Mihajlović i Vladi Srbije na podršci i rekao da su danas održana dva uspešna sastanka, na kojima je bilo reči o svim važnim projektima za ovaj kraj Srbije.

02192019.opstinaLucani-6
“Opština Lučani je u potpunosti na raspolaganju „Putevima Srbije“ kao investitoru projekta izgradnje auto-puta od Preljine do Požege, završavamo sve u roku što se eksproprijacije tiče. Pričali smo i o ulaganjima i pomoći Ministarstva u opštinske puteve prvog i drugog reda. Samo prošle godine uloženo je 150 miliona dinara, a ove će biti uloženo 300 miliona. Takođe, Ministarstvo će nam pružiti podršku i kada su u pitanju građevinske dozvole za vodovodnu i kanalizacionu mrežu u Lučanima i Guči”, rekao je Dolović.
Današnjem sastanku sa čelnicima Moravičkog okruga prisustvovali su Slobodan Jolović, načelnik okruga, Milun Todorović, gradonačelnik Čačka, Dejan Kovačević, predsednik Opštine Gornji Milanovac, Zoran Lazović, predsednik Opštine Ivanjica, Zoran Drobnjak, direktor „Puteva Srbije“, Miroljub Jevtić, direktor „Infrastruktura železnica“, načelnici opštinskih uprava, kao i državni sekretari i pomoćnici ministarke.

 

Izvor: Press služba, Kabinet podpredsednice Vlade