Udruženja podržavaju građanske proteste

Predstavnici Grupe građana “Privredna inicijativa” i Udruženja makedonske nacionalne zajednice “Astibo” u Čačku na današnjoj konferenciji Dveri su

Predstavnici Grupe građana “Privredna inicijativa” i Udruženja makedonske nacionalne zajednice “Astibo” u Čačku na današnjoj konferenciji Dveri su poizvali sve građane da potpišu “Sporazum sa narodom”, ocenivši taj potez kao jedino rešenje aktuelnih problema u čitavoj zemlji i adfekvatnu podršku građanskim protestima.

collage
Ispred novosnovane Grupe građana “Privredna inicijativa”, koja okuplja građane uključene u rad malih i srednjih preduzeća, obratio se Sreten Belošević, koji je naglasio da jedino razvoj ove privredne grane može obezbediti nova zaposlenja i tako sprečiti odlazak ljudi iz Čačka. Iz tog razloga, kako je istakao, ova grupacija podržava one stranke koje daju podršku razvoju ovog sektora i pozvao sve da potpišu “Sporazum sa narodom”.
Medicinska sestra u penziji Olga Jakšić, predsednica Udruženja makedonske nacionalne zajednice “Astibo”, koja je bila i jedan od govornika na građanskom protestu u našem gradu, pozvala je, takođe, sve sugrađane da potpišu “Sporazum sa narodom”, jer jedino na taj način, smatra ona, Srbija može izaći iz mraka. Ona je pozvala građane i da učestvuju u radu takozvanog “paralelnog parlamenta”, gde bi mogli da iznesu sve svoje probleme predstavnicima lokalne opozicije, koji bojkotuju aktuelnu vlast.