Zorana Mihajlović: Od juna očekujemo da na ,,Moravu“ u Lađevcima sleće Boing 737

Ministarka Zorana Mihajilović, u nedavnoj poseti Lučanima, podsetila je da je Vlada Republike Srbije prošle sedmice donela odluku

Ministarka Zorana Mihajilović, u nedavnoj poseti Lučanima, podsetila je da je Vlada Republike Srbije prošle sedmice donela odluku da ,,Morava“  postane mešoviti aerodrom, što će biti ozvaničeno u petak potpisivanjem ugovora sa operaterom za civilni saobraćaj, preduzećem Aerodromi Srbije. Vlada će u aerodrom u Lađevcima uložiti 8,6 miliona evra za proširenje piste i nedostajuću opremu, a očekuje se da prvi avioni sa civilima polete krajem juna.

,,Plan je da u junu mesecu imamo avione tipa Boing 737 koji mogu da slete i polete sa aerodroma u Lađevcima. Najteži deo posla je završen, ostalo je da još efikasno iskoristimo ovaj novac koji imamo obezbeđen i da konačno, pored beogradskog i niškog aerodroma, imamo aerodrom u Kraljevu.“ – rekla je Mihajlović.

Načelnik Moravičkog upravnog okruga Slobodan Jolović istakao je da je početak međunarodnog vazdušnog saobraćaja iz Kraljeva, pored završetka koridora 11 i radova na delu auto-puta Preljina-Požega, najznačajniji infrastrukturni projekat za čitav okrug.

,,Očekujemo da će u petak, u prisustvu predsednika Aleksandra Vučića, u Kraljevu biti konačno potpisan sporazum između Ministarstva saobraćaja, infrastrukture i građevinarstva i Ministarstva odbrane, čime će ovaj problem biti rešen.“ – izjavio je Jolović.

,,Morava“ u Lađevcima će biti treći međunarodni aerodrom u Srbiji i poslovaće pod okriljem ranije osnovanog preduzeća Aerodromi Srbije. Kako izveštava Kraljevo onlajn, grupa budućih radnika koja će raditi na prijemu i otpremi avoiona nalazi se u Nišu, na aerodromu Konstantin Veliki, na obuci.