Mihajlović: Početak izgradnje auto-puta Preljina-Požega u martu, rok za završetak radova dve i po godine

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović posetila je danas Bajinu Baštu, gde je najavila da će radovi

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović posetila je danas Bajinu Baštu, gde je najavila da će radovi na autoputu Preljina- Požega početi u martu, a predviđeno je da budu završeni za dve I po godine. Ona je podsetila da je potpisan memorandum sa turskom firmom Tašjapi o nastavku ove deonice na Koridoru 11, kako bi se povezala sa Bosnom I Hercegovinom.

,,Predstoji početak izgradnje auto-puta Preljina-Požega, dužine 30,9 kilometara, deonica na kojoj jednu trećinu trase čine tuneli i mostovi. Takođe, sa turskim „Tašjapijem“ radimo na projektnoj dokumentaciji za auto-put Beograd-Sarajevo.“ – rekla je Mihajlović

Ona je takođe najavila završetak projekta za tunel Kadinjača kod Užica, koji će uskoro biti na revizionoj komisiji. Auto-put Beograd – Sarajevo činiće povezan „prsten“, a u junu počinju radovi I na delu auto – puta Kuzmin- Sremska rača.

,,Na deonici Sremska Rača-Kuzmin očekujemo sredinom godine početak radova, a na deonici Požega-Kotroman nije moguće pre sredine iduće godine da počne gradnja, zbog izrade projektne dokumentacije.“ – objasnila je ministarka.