SNS: Sednica Skupštine Čačka bez opozciije bila efikasnija i kavalitetnija

ČAČAK,  (Beta) – Povereništvo Srpske napredne stranke (SNS) u Čačku saopštilo je danas da je poslednja sednica lokalne

ČAČAK,  (Beta) – Povereništvo Srpske napredne stranke (SNS) u Čačku saopštilo je danas da je poslednja sednica lokalne Skupštine, koju je bojkotovala opozcija, „pokazala na najbolji način, sav sjaj i bedu čačanske političke scene“ i da je bez opozciije sednica bila efikasnija i kvalitetnija.


„Zasedanje je održano bez prisustva opozicije, što možda i nije dobro, ali uz pun kapacitet odbornika vladajuće koalicije, što nije umanjilo kvalitet skupštinske rasprave, uz korektne diskusije, bez besomučnog reklamiranja povrede Poslovnika ili priče van dnevnog reda. Prisutni odbornici su na pravi način demonstrirali kako treba da izgleda lokalni parlament, bez psovki, uvreda, praznih priča“, saopštio je SNS.

SNS je ocenila da opozicija ni u zajedničkom bojkotu nije jedinstvena, što se videlo po njihovi različitim razlozima za neprisustvovanje skupštinskom zasedanju i po tome što nisu mogli da se dogovore i održe zajedničku konferenciju za novinare.

Ta stranka dodaje da su opozicioni odbornici imali različite stavove i oko naplaćivanja odborničkih dnevnica – odbornici Nove Srbije i Grupe gradjana „Za napredniji Čačak“ su se odrekli svih odboničkih dnevnica, dok su odbornici Dveri najavili da će naplatiti dnevnice za pripremnu sednicu.

„Jasno je da im je namera da u svoje džepove, odnosno kasu Dveri (pošto odbornici te grupacije sve dnevnice uplaćuju na račun te političke organizacije), stave odredjenu sumu novca, kako bi njihovi visoki funkcioneri imali šta da troškare“, navodi SNS.
skupstina
Zbog bojkota opozicije u budžetu grada po osnovu neisplaćenih dnevnica i kraćeg televizijskog prenosa samo za poslednju sednicu ostati oko milion dinara, koji će biti iskorišćen za neke druge namene, pre svega u interesu gradjana Čačka, najavio je SNS.

Sednica Skupštine Čačka održana je u utorak i sredu bez prisustva opozcionih odbornika koji su najavili bojkot i narednih sednica, kao i osnivanje alterantivne skupštine koju su nazvali „Narodni parlament“.

U Čačku je na vlasti koalicija SNS i Socijalističke partije Srbije, dok su u opoziciji Nova Srbija, Dveri i Grupa gradjana „Za napredniji Čačak“.