Uskoro naplata usluge iznošenja smeća i na seoskom području Čačka

JKP ,,Komunalac“ vrši uslugu iznošenja smeća u 60 mesnih zajednica na teritoriji Čačka. Do polovine godine najvljuje se

JKP ,,Komunalac“ vrši uslugu iznošenja smeća u 60 mesnih zajednica na teritoriji Čačka. Do polovine godine najvljuje se završetak popisa 15 000 korisnika, koji će plaćati uslugu po nešto nižoj ili istoj ceni kao korisnici sa gradskog područja – rekao je direktor Komunalca Petar Domanović.

 

U ovom trenutku na seoskom području postoji 700 kontejnera za odlaganje smeća. Troškovi Komunalca su veliki, pa će korisnici uskoro morati da plaćaju usluge ovog preduzeća, što će poboljšati kvalitet i učestalost odlaganja otpada van gradskog područja. Cena usluge biće određena na martovskoj sednici Skupštine grada Čačka.

,,Moramo prvo dati dobru tehničku ulugu i korisnike ubaciti u bazu podataka i onda, posledično, ta usluga treba da se plati. Troškovi iznošenja smeća na seoskom području za prošlu godinu iznosili su oko 20 miliona dinara“ – naglasio je Domanović.

Podsetimo, domaćinstva na gradskom području uslugu iznošenja smeća plaćaju na tri meseca, i to nešto manje od 6 dinara po metru kvadratnom, dok je za korisnike iz oblasti privrede taj trošak nešto manji od 12 dinara po kvadratu.