U Srbiji sutra malo toplije vreme, na planinama moguć sneg

U Srbiji će sutra posle hladnog jutra sa umerenim do jakim mrazem tokom dana biti pretežno sunčano i

U Srbiji će sutra posle hladnog jutra sa umerenim do jakim mrazem tokom dana biti pretežno sunčano i malo toplije vreme, dok je u planinskim predelima zapadne, jugozapadne i južne Srbije moguć slab sneg, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ).

Duvaće slab i umeren vetar. Jutarnja temperatura biće od minus deset do minus četiri stepena, najviša dnevna od dva na jugu i istoku do sedam stepeni na severu Srbije.

U Beogradu će sutra posle hladnog jutra tokom dana biti pretežno sunčano i malo toplije vreme. Duvaće slab vetar. Jutarnja temperatura biće oko minus četiri, na periferiji oko minus sedam, najviša dnevna oko četiri stepena.

U Srbiji će do kraja februara biti pretežno sunčano vreme, jedino u sredu umereno oblačno, dok je u planinskim predelima moguće provejavanje slabog snega. Jutarnji mraz biće u slabljenju, a dnevna temperatura u osetnijem porastu.

Početkom marta uslediće prolazno naoblačenje, mestimično sa kišom, na visokim planinama sa snegom i manjim padom temperature. Krajem sledeće sedmice biće suvo vreme, uz razvedravanje.

Biometeorološka prognoza za ponedeljak, 25. februar:

Meteorološke prilike će biti relativno nepovoljne za sve hronične bolesnike, naročito u jutarnjim satima. Moguće meteoropatske reakcije su neraspoloženje i glavobolja.