Humanitarna tribina na kojoj je promovisana fondacija ,,Zajedno za mlade – prof. dr Danica Grujičić“ održana u Čačku

Na tribini održanoj u velikoj sali Doma kulture u Čačku istaknuti neurohirurg prof. dr Danica Grujičić promovisala je

Na tribini održanoj u velikoj sali Doma kulture u Čačku istaknuti neurohirurg prof. dr Danica Grujičić promovisala je nedavno osnovanu fondaciju, koja nosi njeno ime ,,Zajedno za mlade“. Tribina je ujedno označila početak humanitarne akcije u trajanju od šest nedelja, u okviru koje će se prikupljati novac za obnavljanje isturenih odeljenja OŠ ,,Tatomir Anđelić“ u Katrzi i Ostri.

,, Novac koji prikupimo biće iskorišćen za obnovu škole i, ukoliko preostane novca, njeno tehničko opremanje.Živimo u 21. veku, svaka škola mora da ima računare, bez obzira na to da li je gradska ili seoska.“ –  rekao je predstavnik fondacije ,,Zajedno za mlade – prof. dr Danica Grujičić“ Radovan Novaković.

Screenshot_3

Fondacija je osnovana u novembru prošle godine na predlog studenata Univerziteta u Kragujevcu, sa ciljem stipendiranja mladih talenata u osnovnim i srednjim školama, kao i na fakultetima, kojima nedostaju finansijska sredstva, a postižu izvanredne rezultate u svojim oblastima.

,,Moramo naći načina da, bez obzira na sve teškoće, na male plate, na loše socijalne uslove, preko ovakvih fondacija pomognemo one koji treba da nas vuku napred. Videćemo kakve će biti njihove ideje, možda će oni imati rešenje za sve naše probleme.“  – istakla je dr Danica Grujičić, ugledni neurohirurg i profesor beogradskog Medicinskog fakulteta.

Obnavljanje isturenih odeljenja OŠ ,,Tatomir Anđelić“ prva je u nizu akcija fondacije Zajedno za mlade, a biće okončana za šest sedmica, humanitarnom nedeljom u organizaciji studenata Fakulteta tehničkih nauka u Čačku.