Bolja Srbija, Milanovac: Podrška protestima, da ili ne, znaćemo u aprilu

„Da li ćemo podržati proteste opozicije ili ne, odlučićemo nakon izbora u stranci, najkasnije krajem aprila,“ izjavio je

„Da li ćemo podržati proteste opozicije ili ne, odlučićemo nakon izbora u stranci, najkasnije krajem aprila,“ izjavio je Desimir Jovanović iz milanovačkog povereništva Bolje Srbije. Oni su danas izneli i dokumenta sa mišljenjem Agencije za borbu protiv korupcije o sukobu interesa kada su direktori škola, članovi saveta mesnih zajednica i radnici koje plaća opština, ujedno odbornici lokalnog parlamenta. Kako stvari stoje, zaključuju u Boljoj Srbiji, trećina milanovačke skupštine opštine je u takvom položaju.

Milanovačko povereništvo Bolje Srbije najkasnije za mesec i po dana imaće izbore za predsednika i ostale organe u odboru, najavio je Desimir Jovanović. Njihovo povereništvo, iako je vrh stranke u koaliciji sa SNS-om, u Milanovcu oštro kritikuje lokalnu vlast i koaliciju naprednjaka i socijalista, ali još nije otvoreno podržalo proteste opozicije.

„Ne može niko nikom da zabrani da protestuje i pravo je građana da protestuju. Ja možda imam neka lična mišljenja o tome, ali sad predstavljam stranku i kažem da ćemo posle naših izbora zauzeti stav da li ćemo biti u protestima ili nećemo,“ odgovorio je Jovanović na pitanje novinara.

Desimir Jovanovic
Bolja Srbija prikupila je i dokumentaciju na osnovu koje tvrdi da čak trećina odbornika ne bi smela da učestvuje u radu milanovačke skupštine usled duplih funkcija, koje su nespojive zbog mogućnosti zloupotreba. Među njima su direktori škola, članovi saveta mesnih zajednica, zaposleni po raznim osnovama u službama lokalne samouprave.

„Tu kaže da nijedan direktor osnovne škole ne može biti odbornik i tamo u članu 159, da ne čitamo sad sve, lepo to piše. Iz razloga što opština raznoraznim finansijama svojim pomaže školi, od prevoza učenika, od održavanja, grejanja… tako da bi odbornik tad bio u poziciji da glasa baš da njegovom preduzeću ili školi neke odluke budu na korist,“ pojašnjava Jovanovićev stranački kolega i odbornik u lokalnom parlamentu, Boško Milovanović.

Bosko Milovanovic 02

Nekontrolisano ispumpavanje novca iz budžeta kroz ortačko nameštanje poslova, blokada projekata za infrastrukturu, za koje već tri goidne postoji sva potrebna dokumentacija, loše urađen asfalt na ulicama tokom zime… za Desimira Jovanovića su samo neki od razloga da građani shvate gde trenutna vlast vodi opštinu:

„I šta sad imamo? Hajde da prođemo tu Železničku i Miloša Velikog ulicu. Šta imamo posle dva meseca! Sto hiljada eura i više je tu bačeno para. Hoće li gospodin (Dejan Kovačević, predsednik opštine) da odgovara za tih sto hiljada što je dozvolio da se upropaste; to su, bre, pare građana.“

Bolja Srbija 02
Nakon unutarstranačkih izbora, Bolja Srbija će, kažu, posećivati građane, posebno na seoskom području kako bi im objasnila šta se događa u vrhu opštine i zašto dobar deo onoga što su obećali, verujući naprednjacima dok su s njima bili u koaliciji, nije urađeno. Promovisaće i rešenja za oporavak sela, afirmaciju majčinstva i rađanja, kao i zaštitu radnika u privatnom i javnom sektoru od ucena i pritisaka iz političkih partija.

Miloš Mijatović