Izložba slika čačanske umetnice Ivane Knežević otvorena u kafeu Moment u Ulici Dragiše Mišovića 43

Nakon prošlogodišnje izložbe u Domu kulture, slike Ivane Knežević, predstavljene su čačanskoj publici i u kafeu Moment, u

Nakon prošlogodišnje izložbe u Domu kulture, slike Ivane Knežević, predstavljene su čačanskoj publici i u kafeu Moment, u Ulici Dragiše Mišovića 43. Priroda je Ivanina inspiracija. Pejzaže oslikava u sebi svojestvenom stilu, kobinujući materijale i tehnike. Umetnica je istakla da je važno da postoji mesto u gradu na Moravi koje će promovisati kulturu i umetnost u svakodnevnom ambijentu, a njeni radovi boraviće u Momentu narednih mesec dana.

,,Očekujem da ovo mesto zaživi kao kulturno stecište  svakodnevice, sa puno pesničkih i književnih večeri. Ovo je jedan od početaka“ – rekla je Knežević.

Screenshot_9

 

Izložbu pod nazivom ,,Sa strane“ otvorio je Dejan Slavković. Prema njegovim rečima, Ivanino delo budi svaki kutak našeg bića, nalazeći se svojim stilom negde između srca i razuma, sna i jave, vidljivog i nevidljivog.

Ivana Knežević rođena je u Čačku. Diplomirala dizajn enterijera na Fakultetu humanističkih nauka u Nišu. Sfere njenog slikarskog interesovanja su široke. Bavi se raznim tehnikama zidnog slikarstva, kao i oslikavanjem stakla, keramike i tekstila.

Screenshot_10