Održan sedmi protest građana ,,1 od 5 miliona” u Čačku

Od platoa kod spomenika Stepi Stepanoviću i ove subote u 18 časova započeli su Čačani svoju šetnju u

Od platoa kod spomenika Stepi Stepanoviću i ove subote u 18 časova započeli su Čačani svoju šetnju u okviru građanskih protesta ,,1 od 5 miliona“. Građana je, prema proceni novinara, bilo nešto manje nego na prethodnim okupljanjima, a ruta je ovaj put promenjena, pa se sa platoa krenulo ulicom Kneza Miloša ka Ulici Cara Lazara i Gradskog trga. Građanima se obratila Slađana Stanković ispred Udruženja malinara i podsetila da 300 hiljada ljudi u Srbiji direktno zavisi od proizvodnje maline, a država neadkvatno vodi poljoprivrednu politiku.

,,Izašli smo među naše sugrađane koji dele naše životne probleme. Na ivici smo egzistencije, a stav i države i ministarstva, koje treba da brine o sudbini proizvođača, je beznačajan. Nazivaju nas lažovima i bezobraznicima, ovo je naš način da pokažemo da se samo borimo za svoja prava i za goli život u ovoj zemlji.” – rekla je Stanković.

Screenshot_1

 

 

Da pritisak javnosti i iskazivanje građanskog nezadovljstva mogu imati pozitivnu društvenu ulogu poručila je Gordana Marinković Savović iz Asocijacije slobodnih odbornika, podsećajući da su Požežani istrajnim opozicionim delovanjem i protestima koji su trajali čitavu godinu uspeli da odlože spornu odluku o kupovini nelagalno izgrađenog objekta novcem poreskih obveznika.

Screenshot_3

Protesti ,,1 od 5 miliona“ nedeljno se održavaju u 97 gradova i opština Srbije. Sledeće protestno okupljanje u Čačku zakazano je za naredni petak u isto vreme i na istom mestu.

Screenshot_4