Milanovac, SzS: “Gospodo loši đaci…”

Preuzevši predsedavanje Savezom za Srbiju u martu, Dveri su iz milanovačkog odbora ove političke grupacije uputile pitanje opštinskim

Preuzevši predsedavanje Savezom za Srbiju u martu, Dveri su iz milanovačkog odbora ove političke grupacije uputile pitanje opštinskim vlastima: šta su za tri godine dosadašnjeg mandata obećali, a šta uradili. Nazvali su ih „lošim đacima“ koji ne shvataju da im sve čime se hvale zapravo stoji u opisu posla. U Sindikatu Sloga, članici Saveza, ne veruju da će Državna revizorska institucija na osnovu svog nalaza pokretati bilo kakve postupke protiv rukovodstva Doma zdravlja, ali se nadaju da će sudstvo ipak obaviti svoj posao po krivičnoj prijavi koju su iz Sindikata na istoj osnovi podneli protiv direktora ove zdravstvene ustanove.

„Pokret Milisava Mirkovića nije u opozicionoj koaliciji Saveza za Srbiju, ali hvala vam što nas sabirate, to nam je i cilj: da se udruže i Savez i građani koji portestuju i svi koji su iskreno u opoziciji,” poruka je vlastima iz milanovačkog Saveza za Srbiju.

“Ne smetaju vama naša mnogobrojna saopštenja jer ste uplašeni za naše jedinstvo. Smeta vam sloboda, smeta vam kuraž, smeta vam što je sve manje straha i ustručavanja da se istini pogleda u oči.” rekao je Nebojša Stanković iz Dveri.

DVERI

Naime, poslednjih sedmica, između koalicije SNS-SPS s jedne, Saveza za Srbiju i Mirkovićevog pokreta s druge strane, traje unakrsna rasprava javnim saopštenjima, koja neretko prelaze granicu ka otvorenom vređanju, a sve kako bi jedni druge podsećali s kim su nekad sarađivali i šta su radili u ranijim verzijama vladajućih koalicija.

“Sudski procesi protiv nosioca prethodne vlasti? I vi ste bili i te kako u toj vlasti. U vašim skutima su danas tadašnji zamenik predsednika opštine, predsednica skupštine opštine, brojni odbornici, članovi opštinskog veća, direktori javnih preduzeća i ustanova,” dodao je Stanković.

Predsedavalje u Savezu za Srbiju u martu obavljaće Dveri, čiji je Stanković član. On je ponovo pozvao funkcionere da kažu šta su za više od 3 godine na čelu opštine obećali, a šta je od toga urađeno. Nazvao ih je „lošim đacima“ koji i dalje ne umeju da odgovore na takva jednostavna pitanja i dodao:

“Vama i vašim ovdašnjim kadrovima nije bitno što ste postavljeni i vršite nelegalnno funkcije u sukobu sa brojnim propisima i zakonima koje ste sami pisali. Busate se svojim rezultatima i dostignućima, a ne vidite da vam to piše u opisu radnog mesta.”

Jedan od vršioca dužnosti direktora za koje Savez tvrdi da je nelegitimno izabran, te da vlast postavlja svoje ljude na javne funkicje bez obzira na propise i stručnost, je i prvi čovek Doma zdravlja, Aleksandar Čivović. Sindikat Sloga u ovoj ustanovi, čiji su predstavnici u ime sindikata članovi Saveza za Srbiju, podneo je prošle sedmice krivičnu prijavu protiv njega na osnovu negativnih nalaza Državne revizorske institucije. DRI, međutim, još nije i ne zna se da li će pokrenuti slične mere protiv Čivovića.

SLOGA

Na pitanje da li očekuje da se to desi ako već nije do sada (izveštaj DRI završen je i objavljen u novembru prošle godine), Vladimir Miloisavljević i sindikata kaže: “Stvarno ne znam; ja mislim da je u ovoj zemlji sve apsolutno pod kontrolom jednog čoveka, pa ne znam kakav je njegov uticaj i na DRI. Ali se nadam da koliko toliko sud i pravda funkcionišu u ovoj zemlji.”

Taj jedan čovek koji je preuzeo kontrolu nad svim institucijama koje bi trebalo zarad naroda da budu nezavisne, je Aleksandar Vučić, kažu u Savezu, apsolutista koji treba da ode sa svih funkcija na kojima je preko liste SNS-a biran: od predsednika mesne zajednice, preko predsednika opštine, gradonačelnika, do predsednika vlade i države, poručuju iz milanovačkog Saveza za Srbiju.

Miloš Mijatović