Imaju još dva meseca da odgovore na zahteve građana – poručio Siniša Kovačević na protestu u Čačku

Osmi put za redom šetali su Čačani na protestu ,,1 od 5 miliona”. Ovaj put, prema proceni novinara,

Osmi put za redom šetali su Čačani na protestu ,,1 od 5 miliona”. Ovaj put, prema proceni novinara, oko 1 000 građana uputilo se sa platoa ispred spomenika Vojvodi Stepi uliciom Kneza Miloša, te Amidžinom ka Ulici Cara Lazara I nazad preko Gradskog trga do Glavne pošte. Okupljenima su se obratili dramaturg Siniša Kovačević i glumac Branislav Lečić. Kovačević je poručio da republička vlast ima još dva meseca da odgovori na zahteve nezadovoljnih građana, preciznije, rok je 9. maj, Dan pobede nad fašizmom.

,,Imaju dva meseca da ispune tri jednostavna zahteva: Vučićeva ostavka, smena svih čelnih ljudi RTS-a i demokratski i fer izbori. Tražimo da nam se sloboda ne daje kao kapi za nos, već da slobodu dišemo i živimo kao misleći ljudi“ – rekao je Kovačević.

Sa građanima su prošetali i predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić, potpredsednik ove partije Miroslav Aleksić, kao i predsednici GG Za napredniji Čačak i Nove Srbije – dr Aleksandar Radojević I Velimir Ilić. Lečić je poručio da protesti nisu borba za vlast, već izraz nanovo probuđene građanske svesti, kao I da se ovaj put mora izvršiti lustracija.

,,Mislim da će svaka politička misao koja vodi kultu ličnosti, koja vodi porobljavanju naroda u smislu gubitka slobode izražavanja i izbora doživeti poraz. To građani više neće trpeti.“ – poručio je proslavljeni glumac.

Naredni protest zakazan je za sledeći petak, 15. marta od 18 časova na istom mestu.