Zajedničko delovanje Narodne stranke i grupe građana „Za napredniji Čačak“

ČAČAK (MNA) — Lideri Narodne stranke, Vuk Jeremić i grupe građana „Za napredniji Čačak“, Aleksandar Radojević, saopštili su

ČAČAK (MNA) — Lideri Narodne stranke, Vuk Jeremić i grupe građana „Za napredniji Čačak“, Aleksandar Radojević, saopštili su danas da će ubuduće zajednički delovati, izrazivši očekivanje da bi osnivačka skupština stranke u ovom gradu mogla da bude održana na proleće.

Jeremić je na zajedničkoj konferenciji za novinare rekao da ta stranke ima više od 100 organizacija širom Srbije, dodajući da je posao oko formiranja odbora u Čačku tekao „sporo, oprezno i temeljno“.

„Deo smo širokog opozicionog saveza, ali možemo da se pohvalimo najboljom stranačkom infrastrukturom, koju izgraditi pod ovakvim okolnostima, u uslovima koji su sve osim normalnih, slobodnih i demokratskih, to nije bio jednostavan zadatak“, naglasio je Jeremić.

Po Jeremiću, najjači kandidat za predsednika gradskog odbora Narodne stranke u Čačku je upravo Radojević.

„Sve ovo se dešava u jednom posebnom trenutku za našu zemlju. Nakon više od šest godina uspostavljanja jedne vlasti koja je sve osim demokratske, konačno je u Srbiji počeo da se oseća dah slobode. Već tri meseca traju protesti širom zemlje, koji su rezultat sveobuhvatnog otpora i nezadovoljstva jednim opštim propadanjem kroz koji prolazimo kao država i narod“, istakao je Jeremić.

On je rekao da uprkos brojnim opstrukcijama protesti i dalje opstaju i ulaze u jednu presudnu fazu.

Smatra da bi zahteve trebalo uprostiti i dati konkretan rok, a ukoliko ne budu bili ispunjeni do predviđenog roka „onda se okupiti na mestu gde je problem počeo, a to je Andrićev venac“.

Radojević ističe da se ovom saradnjom stvara front koji će biti kadar da u nekom narednom periodu organizuje otpor „bahatim dahijama“.

„A zatim da jednog dana možemo ravnopravno da se nosimo, na nekim budućim izborima i da na njima predstvaljamo ozbiljnog protivnika aktuelnoj vlasti. Taj neko ko bahato vlada onda će imati pred sobom pritivnika koji može da pruži otpor“, zaključio je Radojević.