Obradović: Novi rok 13.april da vlast ispuni zahteve opozicije

Predsednik Dveri Boško Obradović izjavio je danas u Čačku da ujedinjena opozicija zahteva smenu aktuelne vlasti, rukovodstva RTS

Predsednik Dveri Boško Obradović izjavio je danas u Čačku da ujedinjena opozicija zahteva smenu aktuelne vlasti, rukovodstva RTS i RTV i nove izbore na svim nivoima, a ukoliko vlast za 30 dana ne ispuni njihove zahteve, organizovaće veliki narodni protest 13. aprila u Beogradu.
Obradović je rekao na konferenciji za novinare u Čačku da su zahtevi opozicije ostavke predsednika Srbije, Republičke vlade i Narodne skupštine Aleksandra Vučića, Ane Brnabić i Maje Gojković.

On je dodao da opozicija zahteva i ostavke rukovodstva i uredjivačkog kolegijuma informativnog programa RTS i RTV i oslobadjanje tih javnih medijskih servisa za „glas“ opozicije i drugačije mišljenje.

„Tražimo da se nakon šest do devet meseci slobodnih medija i otvorene debate na svim medijima uz kontrolu REM – a, raspišu izbori na svim nivoima koji moraju biti fer i pošteni na osnovu zajedničkih zahteva opozicije iznetih još u decembru prošle godine“, rekao je Obradović.

Obradović je istakao da zahteve podnosi „ujedinjena opozicije“ u Srbiji iza koje su stali svi potpisnici Sporazuma sa narodom, a to je 35 različitih političkih organizacija i više od 100.000 gradjana koji su potpisali Sporazun na protestima „Jedan od pet miliona“ koji se održavaju u više od 90 gradova u Srbiji.

„Poručujemo Aleksandru Vučiću da je izbor samo njihov. Ili da obezbede slobodne medije i izbore, pa da za šest do devet meseci nakon toga idemo u normalan izborni proces, ili će kompletna Srbija koja nije zadovoljna njihovom vlašću doći u Beograd da tamo oči u oči sa njima razgovaramo zašto oni nisu spremni da ispune naše zahteve“, rekao je Obradović.

On je dodao da danas u 15.00 ističe rok koji je opozicija dala predsednicima opština Gorcka i Brus Dragoljubu Simoviću i Milutinu Jelićiću Jotki da podnesu ostavke zbog, kao je rekao „njihovih krimnalnih i nasilničkih radnji“ i ukoliko to ne urade najavio je demonstacije ispred njhovih opština.

„Sutra u 13 časova lideri opozicije sa svojim pristalicama otići će u Brus u posetu Milutinu Jeličiću Jutki da vidimo dokle on misli da ponižava ovaj narod i državu i dokle misli da ne podnosi ostavku koju je nagovestio pre deset dana. I ko čuva Jutku, da li je to Vučić, i da li to znači da ne može da smeni one koji su ga finansirali sve ove godine i punili mu autobuse na njegovim lažnim kontra mitinzima“, rekao je Obradović.

On je dodao da će posle Brusa, lideri opozcije posetiti predsednika opštine Grocka, pa Koridore Srbije i direktora Zorana Babića koji još uvek nije podneo ostavku, kao i TV Pink.

Upitan da prokomentariše izjavu predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić da Zoran Djindjć, da je živ, ne bi danas bio sa Dverima, Obradović je rekao da je njena izjava „samo dokaz da ona ne zna ništa ni o čemu“.

„Da se bolje informisala, mogla bi da zaključi suprotno iz onoga što je Djindjić govorio poslednjih šest do 12 meseci života. Djindjić je bio premijer koji je uveo veronauku u škole, pokrenuo završetak Hrama svetog Save na Vračaru, pokrenuo temu Kosova kada to niko nije smeo, suprotstavljajući se moćnim ljudim iz čitavog sveta koji su želeli da Kosovo bude nezavisno, a on je želeo da se o tome razgovara“, rekao je Obradović.

Istkao je da se nije slagao sa političkim satvovima Djindjićevim do tih poslednjih šest do 12 meseci njegovog života koje „svi namerno prećutkuju“.