PUPS anketirao građane o problemima sa kojima se svakodnevno susreću

Članovi Partije ujedinjenih penzionera Srbije u Čačku danas su na gradskom trgu anketirali naše sugrađane vezano za probleme

Članovi Partije ujedinjenih penzionera Srbije u Čačku danas su na gradskom trgu anketirali naše sugrađane vezano za probleme sa kojima se stariji deo populacije najviše susreće. Kroz svoj program i pitanja na koja su građani odgovarali, predstavnici PUPS-a u Skupštini Srbije tražiće od Vlade da rešavaju jedan po jedan problem. Ovu akciju članovi partije sprovode u 16 gradova naše zemlje.

Čačanski penzioneri danas su imali priliku da tačno u podne na gradskom trgu kažu koji su najćešći problemi sa kojima se susreću u svom gradu popunjavajući anektu PUPS-a. Da se penzije izjednače sa platama u javnom sektoru, pomoć penzionerima sa najnižim primanjima ,bolja socijalna I zdravstvena zaštita samo su neki od zahteva ove stranke koja su penzioneri popunjavali u anketi.

„Hoćemo da prezentujemo našim građanima mnaš program a i samim tim da pitamo građane šta mi za njih možemo da uradimo“, rekao je Ilo Mihajlovski, predsednik GO PUPS-a.

Branka Pavlović, potpredsednica GO PUPS-a kaže da se zalažu da se očuvaju prava penzionera. „Ne smemo zaboraviti da se o starim i nemoćnim licima u ruralnim predelima mora više pažnje posvetiti“, rekla je Pavlovićeva.

U svom programu sadržanom od 9 tačaka isitče se da je ideja PUPS-a da spasu srpska sela I time zaustave demografsko propadanje naše zemlje tako što će mladjim generacijama obezbediti pristojne uslove za život. Članovi PUPS-a ističu da bi što pre trebalo da država uvede socijalne karte kako bi se pomoglo penzionerima sa najnižim primanjima, da se izgradi dom za stare, uvede besplatan prevoz za sve penzionere i osobe starije od 65 godina, kao i da se obnovi zadrugarstvo kako bi mladi ostajali na svojim ognjištima.

Sve ankete koje su penzioneri danas popunjavali analiziraće članovi PUPS-a pa će njihovi predstvnici u Skupštini Srbije traziti od Vlade da se jedno po jedno pitanje reši kako bi se poboljsao zivot najstarijih sugradjana