Trodnevna manifestacija ,,Dani karijere“ na Fakultetu tehničkih nauka u Čačku

Na Fakultetu tehničkih nauka u Čačku organizovana je trodnevna manifestacija ,,Dani karijere“ u realizaciji Studentskog parlamenta. Cilj je

Na Fakultetu tehničkih nauka u Čačku organizovana je trodnevna manifestacija ,,Dani karijere“ u realizaciji Studentskog parlamenta. Cilj je da se kroz radionice, predavanja i predstavljanje firmi studentima  približi proces zapošljavanja i da se steknu veštine za bolju konkurentnost na tržištu rada.

Kako napisati CV i motivaciono pismo, kako se istaći na intervjuu za posao, na šta posebno treba obratiti pažnju pri konkurisanju za radno mesto – teme su o kojima je Marija Tomović danas govorila studentima Fakulteta tehničkih nauka u Čačku, u okviru trodnevne manifestacije Dani karijere.

,,Najčešća greška na intervjuu za posao je nepriremljenost i nedovoljna informisanost o firmi. Što se tiče biografije i motivacionog pisma, pored pravopisnih i gramatičkih grešaka o kojima mora da se vodi računa, mladi ljudi posebno greše sa svojom mejl adresom, zaboravljajući da ona mora biti poslovna.“ objašnjava Marija Tomović iz Centra za razvoj karijere i savetovanje studenata Univerziteta u Kragujevcu

Studentski parlament drugu godinu za redom organizuje Dane karijere, u cilju poboljšanja konkurentnosti svršenih studenata na tržištu rada. Predsednik parlamenta Milica Vlašković kaže da su posebno traženi diplomci iz IT sektora i mehatronike.

Nakon niza predavanja i sajma na kojem je predstavljeno 19 firmi sa teritorije Čačka u prethodna dva dana, sutra, 15. marta, od pola 11, direktor Naučno tehnološkog parka Mirko Pešić održaće predavanje na temu ,,Kako pokrenuti sopstveni biznis“. Time će Dani karijere biti završeni.