Dejan Kovačević razgovarao sa građanima Milanovca o njihovim problemima

Izvor/Foto: MNA, PR služba opštine Gornji Milanovac

GORNJI MILANOVAC – Predsednik opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević danas je u okviru akcije „Dan otvorenih vrata“, razgovarao sa sugrađanima o problemima sa kojima se oni suočavaju i pronalaženju načina za što brže i efikasnije rešavanje tih problema.

Kovačević je rekao da se ovakav način komunikacije sa građanima pokazao kao najbolji kako bi lokalna samouprava mogla da im pomogne, navodi se u saopštenju iz njegovog kabineta.

„Uvideli smo da je ovakav način komunikacije sa našim sugrađanima najbolji kako bismo saznali da li mi u suštini radimo dobro, šta je to što najviše muči naše sugrađane i da li nešto u našem radu, pogotovu kada su u pitanju infrastruktura i zapošljavanje, da li nešto po tom pitanju možemo da uradimo“, naveo je Kovačević.

kovacevic3

On je dodao da je posebno zadovoljan činjenicom da građani na razgovoru otvoreno pričaju o svojim problemima.

„Razgovaramo otvoreno o svemu kao i o tome šta bi trebalo raditi u našoj Opštini. Praksa koju smo uveli da i opštinski budžet bude na reviziji građana, da oni daju svoje sugestije kako bi trebao budžet da izgleda jeste i dokaz da slušamo glas naroda, da smo mi ovde zbog naroda i da sve radimo kako bi celoj zajednici bilo bolje, kako bi popravili uslove za život i kako bismo u budućnosti mogli da planiramo šta je to od infrastrukturnih projekata koji najviše trebaju kako gradu, tako i svim selima“, istakao je Kovačević.

Priliku da predsedniku i njegovim saradnicima iznesu svoje probleme danas je imalo je oko 50 Milanovčana. Kažu da je ovo jedinstvena prilika da razgovaraju sa predsednikom i direktorima javnih preduzeća na jednom mestu.

kovacevic2

Najveći broj građana je govorio o infrastrukturnim problemima sa kojima se suočavaju, zatim zbog traženja posla, a ima i onih sa nekim ličnim problemima.

Branislav Vlajković iz Dragolja došao je da iznese problem vezan za asfaltiranje jedne deonice puta.

Došao sam za put, da asfaltiramo deonicu Širokovac-Dudinovac. Za asfaltiranje ukupno imamo 1.200 metara. Prošle godine su izlazili na teren i razmeravali, a predsednik je obećao da će nam ove godine to asfaltirati. Imamo dosta mladih, lepo nam je mesto i borimo se da nam deca ostanu na selu“, rekao je Vlajković.

Pored predsednika opštine, prijemu su prisustvovali i zamenica predsednika opštine Jadranka Dostanić, načelnik Opštinske uprave Dejan Veljović, v.d. direktor Javnog komunalnog preduzeća Ivan Lazić i direktor Javnog preduzeća za izgradnju Božidar Vučetić.