NASTAVAK REKONSTRUKCIJE ULICE ALEKSANDRA SAVIĆA

Jedna od najskupljih i najznačajnih putnih rekonstrukcija u Čačku, trenutno se izvodi u ulici Aleksandra Savića u Lugovima.

Jedna od najskupljih i najznačajnih putnih rekonstrukcija u Čačku, trenutno se izvodi u ulici Aleksandra Savića u Lugovima. Gradonačelnik Čačka Milun Todorović, zajedno sa predstavnicima lokalne samouprave i javnih preduzeća, danas je u ovoj mesnoj zajednici objasnio koliki benefit će imati naš grad zahvaljujući rekonstrukciji ove saobraćajnice. On je rekao da je vrednost ove investicije 65 miliona dinara, a oko 200 miliona dinara košta sanacija ove i svih okolnih saobraćajnica, koje su izvođene u protekle dve godine. Za oko četiri meseca, meštani Lugova bi trebalo da imaju modernu saobraćajnicu.
Nakon što su se stekli tehnički i finansijski uslovi, nastavljeno je sa rekonstrukcijom Ulice Aleksandra Savića. Očekuje se potpuna revitalizacija saobraćajnice, koja košta 65 miliona dinara, koje je obezbedila Republika preko preduzeća “Putevi Srbije”.

Screenshot_26
– Revitalizacije saobraćajnice podrazumeva kompletnu sanaciju kišne kanalizacije, u dužini od 1.100 metara, sa bočnim slivnicima. Kolovoz će biti dužine šest metara, trotoar od behatona sa leve strane, gledajući ka Kamenom mostu – rekao je gradonačelnik Čačka.
S obzirom na to da se završetak rekonstrukcije ove vitalne saobraćajnice očekuje za oko četiri meseca, meštani Lugova će napokon, imati funkcionalni kolovoz, koji će rešiti i njihove dugogodišnje probleme.
U protekle dve godine rekonstruisane su i druge značajne saobraćajnice, zahvaljujući čemu Čačak dobija potpuno renoviranu putnu infrastrukturu u ovom delu grada. Ukupna vrednost radova je oko 200 miliona dinara, od čega je Grad Čačak učestvova sa pet, Kancelarija za javna ulaganja sa 25, a ostalih oko 170 miliona obezbedila je Republika, preko preduzeća “Putevi Srbije”.
Gradonačelniku Čačka je predsednik Mesne zajednice Lugovi Radenko Lazić uručio i plaketu počasnog meštanina Lugova.