Vukosavljević: Očekujem razumne interese u Medijskoj strategiji, za medijski konkurs obratite se premijerki

ČAČAK (MNA) – Pitanje Medijske strategije je jedno od bitnih pitanja za opstanak i uspešan rad srpske medijske

ČAČAK (MNA) – Pitanje Medijske strategije je jedno od bitnih pitanja za opstanak i uspešan rad srpske medijske scene, izjavio je danas u Čačku ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević, izrazivši očekivanje da će razumni interesi biti afirmisani u tekstu strategije, koja će se naći pred poslanicima Skupštine Srbije.

On je podsetio da su u izradi Medijske strategije bila uključena sva reprezentativna medijska udruženja, pojedinci i stručnjaci.

„Taj nacrt Medijske strategije je na javnoj raspravi prošao sa nekim kritičkim tonovima, sa nekim ogradama. Ostaje da Radna grupa koja je radila na izradi tog teksta ponovo sedne i vidi koji su glavni akcenti i tonovi koji su predočeni tokom javne rasprave“, rekao je Vukosavljević.

Vukosavljević veruje da će rešenja koja su se čula i predlozi kritike koji su u javnoj raspravi iznete, naći svoj refleks u završnom tekstu strategije.

„O rezultatima tog procesa ne bih mogao detaljnije da govorim i prejudiciram budući da je Radna grupa zadužena da primeni ili ne primeni ono što je bilo saopšteno i ono o čemu se govorilo tokom javne rasprave“, istakao je on.

Na pitanje zbog čega se kasni sa raspisivanjem konkursa za sufinansiranje medijskih sadržaja od strane Ministarstva kulture i informisanja, uz konstataciju da se nikada do sada nije dogodilo da on ne bude raspisan u mart i kasnije, Vukosavljević je rekao: „Da, do sada se nije dogodilo, postoje neke konsultacije, ali vas upućujem na Kabinet predsednice Vlade Srbije da potražite precizan odgovor na to pitanje“.