Počela kompletna rekonstrukcija Ulice Veselina Milikića u Čačku

Posle višemesečne najave, danas su počeli radovi na rekonstrukciji ulice Veselina Milikića u Čačku. U prvoj fazi izvođenja

Posle višemesečne najave, danas su počeli radovi na rekonstrukciji ulice Veselina Milikića u Čačku. U prvoj fazi izvođenja radova za saobraćaj će biti zatvoren deo ulice Veselina Milikića od Gradskog bedema do Učiteljske ulice. Izvođač je čačansko preduzeće Ratko Mitrović konstrakšn, a plan je da radovi budu završeni u narednih 80 dana.

Prema rečima pomoćnina gradonačelnika Milana Bojovića planirano je proširenje trotoara za pešake sa strane Gradskog parka i povećan broj parking mesta. Nakon rekonstrukcije zasadiće se nova stabla na mesto posečenih, a biće postavljena i nova rasveta.

,,Imaćemo 135 parking mesta, od kojih će osam parking mesta biti ispred Doma zdravlja za osobe sa invaliditetom. Pored trotoara širine 1,70 metara i pakring mesta u širini od pet metara, biće obeleženi pešački prelazi na svim izlazima iz gradskog parka.“ – rekao je Bojović.

On je ovom prilikom odgovorio na kritike zbog suženja ulice, ističući da su nadležni utvrdili neophodnu širinu kolovoza od 6,5 metara koji neće izazivati zagušenja u saobraćaju u ovoj i okolnim ulicama.

Rekonstrukciju i adaptaciju ulice finansiraju  Ministarstvo privrede i Grad Čačak sa 33 miliona dinara, od čega je iz lokalne kase izdvojeno 19 miliona dinara.