Havarija na magistralnom cevovodu

Dana 18. 06. 2019. u ranim jutarnjim časovima došlo je do velike havarije na magistralnom cevovodu u delu

Dana 18. 06. 2019. u ranim jutarnjim časovima došlo je do velike havarije na magistralnom cevovodu u delu između ul. Bulevar oslobodilaca ( Kružni put) i kruga nekadašnjih preduzeća Cer i Wisol.

Dežurne ekipe JKP Vodovod Čačak su hitno izašle na teren i konstatovale pucanje cevi što je dovelo do trenutnog poremećaja u vodosnabdevanju na velikom delu teritorije grada Čačka, kao i povećanja mutnoće u cevovodima što je kontatovao i određeni deo potrošača. Odmah po sagledavanju havarije, radnici JKP Vodovod su izvršili zatvaranje na havarisanom delu magistralnog vodovoda.

Radnici Službe za održavanje i sva neophodna mehanizacija su odmah započeli radove na otkopavanju havarisane cevi i sanaciji iste. Očekuje se da kompletna sanacija magistarlnog cevovoda bude završena danas u kasnim popodnevnim satima, pa molimo potrošače za razumevanje. Istovremeno, radnici Službe za sanitarnu kontrolu vrše potrebna ispiranja gadske mreže.

Obaveštavamo sve potrošače da ukoliko kantatuju zamućenje vode u svojim objektima, izvrše ispuštanje – oticanje vode na točećim mestima do pojave bistre vode, uz napomenu da je voda na kompletnom sistemu vodosnabdevanja grada Čačka, hemijski i bakteriološki ispravna za piće, a do zamućenja u pojedinim delovima grada je došlo isklučivo zbog opisane havarije.