Počeo prvi Sabor violinista Srbije u Pranjanima

Podizanjem saborske zastave, uz zvuke pesme „Svilen konac“, danas je zvanično otvoren prvi Sabor violinista Srbije u Pranjanima.

Podizanjem saborske zastave, uz zvuke pesme „Svilen konac“, danas je zvanično otvoren prvi Sabor violinista Srbije u Pranjanima. Veliki broj posetilaca okupio se u suvoborskom selu kako bi uživali u izvedbi virtuoza na violini, ali i u bogatom kulturno-umetničkom programu koji je predviđen tokom tri dana trajanja Sabora.

Ispred lokalne samouprave, Sabor je posetio predsednik opštine Gornji Milanovac i predsednik Organizacionog odbora Sabora Dejan Kovačević sa svojim saradnicima. Tom prilikom pozdravio je učesnike i sve prisutne, navodeći da mu je velika čast da može da otvori Sabor, koji će, kako kaže, biti zapisan kao manifestacija koja je sve ujedinila i koja otvara novu stranicu istorije.

„Ovaj kraj u budućnosti imaće veliki turistički potencijal. Imamo sreću da u nedelju otvorimo i Koridor 11, Koridor Miloša Velikog, gde će u Pranjane moći vrlo lako da se stigne. Ova manifestacija najviše znači za Pranjane, ali ona je, već po ovom prvom događaju, prevazišla ove granice“ rekao je Kovačević.

Na pranjanskoj pozornici prvi je nastupio slovenački bend „Terrafolk“, koji je kombinovanjem klasičnih i modernih kompozicija oduševio sve posetioce.

Screenshot_9

 

Screenshot_10