ODLIČNA SPORTSKA INFRASTRUKTURA – PODLOGA ZA POBEDE

Lopta je obavezan rekvizit i igračka koja treba da bude prisutna u životu deteta praktično od njegovog rođenja.

Lopta je obavezan rekvizit i igračka koja treba da bude prisutna u životu deteta praktično od njegovog rođenja. Lopta je ta zbog koje je naš sagovornik zavoleo fudbal. Fudbalski put Zvezdan Đorđilović započeo je u Borcu iz Čacka sa šest godina. Poredeći gradove I klubove u kojima je igrao , ističe da Čačak ima odličnu sportsku infrastrukturu.

Ovo je grad koji ima, uz naše najveće vodeće timove, najbolje uslove za treniranje. Imamo glavni stadion, teren sa veštačkom travom  i plus dva pomoćna, što je sveukupno ogroman potencijal za treniranje, za grad, za klub i za tu decu koja se razvijaju ovde“, kaže nam Zvezdan Đorđilović, fudbaler FK Borac 1926.

Screenshot_5

Na pitanje kakva je atmosfera u Borcu i da li ima nesuglasica kako među igračima, tako i u odnosu sa trenerima Đorđillović odgovara:

„ Ono što nas najviše drži je atmosfera. Ovo je jedini klub gde sam bio da nema tih klanova, da ih tako nazovem. Ovde svako svakoga poptuje, nema zle krvi između nas i mislim da nam je upravo to dosta pomogolo da ostvarimo ovakav rezultat u prethodnoj polusezoni. Ta atmosfera, pobednička i složna, držala nas je celu polusezonu i svaki igrač je davao maksimum za svog druga“, navodi Đorđilović.

Prilikom odabira sporta za dete, mladi fudbaler Zvezdan Đorđilović kaže da treba uzeti u obzir njegove afinitete, ali obavezno i njegove zdravstvene specifičnosti. Povrede su ovom sportu su gotovo svakodnevne, a šta kada drugi faktori onemoguće treniranje? Protekla godina koju je obeležila korona, mnogim sportistima, pa I fudbalerima, donela je česte I duge pauze u teniranju.

Screenshot_6

To nas je baš poremetilo, mi smo odigrali tada samo dve utakmice prvenstva i usledio je prekid zbog te nastale situacije. Teško je bilo pogotovu kada se to sve završilo, nismo imali treninge sa ekipom, sve smo morali individualno. Sećam se letnjih priprema koje su bile stvarno teške, zato što nam nije bilo lako da se vratimo u normalu jer, znate, to su ipak tri, četiri meseca pauze. Jesmo svi mi trenirali kod kuće, individualno, ali opet je neuporedivo drugačije kada se trenira sa ekipom. Uprkos tome, uspeli smo da se spremimo dobro, da dobro odigramo polusezonu, da napravimo dobar rezultat, afirmišmo mlade igrače, tako da bez obzira na situaciju u kojoj se celi svet našao, mi smo uspli da se „izvučemo“ dobro iz toga“, priča nam Zvezdan.

A zašto trenirati upravo najvažniju sporednu stvar na svetu?

Toliko sam upoznao drugara, pravih prijatelja, kroz fudbal i nebitno je kakvu ćeš karijeru napraviti, zasigurno je da ćeš imati odlično druženje, upoznati mnogo ljudi i putovaćeš, te smatram da svaki mladi fudbaler treba da nastavi da se bavi fudbalom“, zaključuje Đorđilović.

Screenshot_7

Svaki roditelj želi da mu dete bude jako i zdravo, a veliki doprinos rastu i razvoju deteta daje redovan trening.  Da bi organizam pravilno funkcionisao i telo se razvijalo normalno, potrebno je da dete bude fizički aktivno, na šta treba da ga podstiču roditelji. Međutim, roditelji su često u dilemi kako i kada početi, koji su sportovi najbolji za malu decu, koliko su česte i opasne povrede, kako oni mogu da pomognu detetu da zavoli sport. Fizička aktivnost deteta ima  sijaset pozitivnih uticaja na njegov fizički, ali i umni razvoj.

glasnije o mladima HD