PIONIRI MLADOSTI BEZ PORAZA

U Međuregionalnoj ligi pioniri Košarkaškog kluba Mladost ostvaruju neverovatne rezultate. Izabranici Dejana Kolarevića u 15. odigranih kola zabeležili

U Međuregionalnoj ligi pioniri Košarkaškog kluba Mladost ostvaruju neverovatne rezultate. Izabranici Dejana Kolarevića u 15. odigranih kola zabeležili su isto toliko pobeda uz postignutih čak 1454 poena.

Ovaj vid rada, ovakvo vaspitanje dece, ovakva hemija u timu, atmosfera I ovakvo drugarstvo predstavlja neki vid terapije za nas koji smo sada već u nekim godinama kada treba da bežimo od stresa, a onda kada se sve to složi, kao što se složilo sa ovom greneracijom koja za četiri godine nije izgubila nijednu utakmicu u svom godištu, koja je osvojila prvo mesto na nivou Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije pre nešto više od godinu dana u Sežani na “Basket for kids” turniru I postala tada nezvanični prvak nekadašnje Jugoslavije, koja sada igra Međuregionalnu pionirsku ligu I ima 14 pobeda iz 14 odigranih utakmica sa preki 1400 postignutih poena, da malo prevedemo vašim gledaocima, kada deca od 13, 14 godina ubace sto poena svaku utakmicu protiv svojih vršnjaka, onda možete misliti kakav je to kvalitet. A ponavljam, ono što je dodatni plus je njihovo vaspitanje, njihovo ponašanje gde apsolutno, apsolutno nema nikakvih problema”, kaže o svom timu Dejan Kolarević, trener KK Mladost.

Screenshot_12

Da ovi mladi momci napreduju i pokazuju svoj talenat ilustruje i podatak da su, ne samo izvrsni košarkaši, već i odlični đaci. Marko Simović, koji u sloboddno vreme igra šah, nosilac je Vukove diplome, osvojio je maksimalan broj poena na takmičenjima iz matematike i fizike, a bio je pozvan i na pripreme reprezentacije Srbije.

Bio sam prošle godine na pripremama za reprezentaciju, proveo  sam tamo pet dana, to su bile kao mini pripreme, a tek će naredne godine da se zna ko je ušao u prvih 12. Dosadašnjim postignućem sam zadovoljan, naravno da uvek može bolje, tako da idem samo na što više ciljeve. Otac me najviše “gura” da idem napred ali svakako da je majka najzaslužnija. Iako sada, zbog epidemije, ne treniramo u našoj sali Sportskog centra “Mladost” u Atenici, nije mi teško da dolazim u večernjim satima u sale raznih škola gde treniramo”, kaže mladi Simović.

Screenshot_11

Vi ste na treningu naše pionirske selekcije koja je trenutno perijanica našeg kluba s obzirom na rezultate koje beleži, jer to je jedna izuzetno talentovana generacija dečaka rođenih 2006/2007.godine. OD 23 dečaka koji su u ovoj najužoj pionirskoj selekciji, osamnaest su odlični đaci. To vam dovoljno govori da dovoljno pažnje poklanjamo I toj vrsti edukacije, ono što prvo kažemo momcima je – broj jedan je škola, broj dva košarka. Iako smo mi posvećeni njihovom košarkaškom vaspitanju I njihovom odrastanju, stojimo iza toga da je osnovni preduslov da bi bili uspešni košarkaši, da budu pre svega dobri đaci, dobra deca, da ne prave probleme I onda, naravno, nikada neće imati probleme da ih nastavnici I razredne starešine puste da odsustvuju sa časa zbog košarkaških obaveza”, sa ponosom govori trener Kolarević.

Screenshot_13

Dosadašnji rezultati govore da su ovi momci zajedno sa svojim trenerima na veoma dobrom putu. Za dve i po decenije Mladost je bila pionirski prvak Srbije, dva puta vicešampion, u kadetskoj konkurenciji  u četiri navrata bili su među 3 prvoplasirana tima u Srbiji, a sa juniorima su 2 puta osvojili 3.mesto.

Ako vam kažem da smo to ostvarivali u konkurenciji Crvene zvezde, FMP-a, Mege, Partizana, Hemofarma, I u 99% slučajeva  sa dečacima koji su ponikli u našm klubu, onda možete da shvatite da je to ogroman uspeh. Evo sada će deset godina kako smo bili treći u Vršcu na juniorskom prvenstvu Srbije gde smo u polufinalu izgubili od ekipe Hemofarm koja je tada imala 11 igrača sa strane I jednog iz Vršca, a u našoj selekciji od 12 igrača, svi su bili iz Čačka iz tri osnovne škole. Pored tih rezultata koji se pamte, lepo je videti u našim klupskim prostorijama koje su trenutno blokirane, s obzirom da smo mi locirani u Plavoj hali, prave ljude, jer primaran proivod  su nam oni. Hiljade mladih je počelo da se bavi košarkom u našem gradu, niko nije stranputicom otišao, mnogi su završili fakultete, magistrirali, mnogi su u inostranstvu, veliki broj njih je postao profesionalni igrač tako da smo imali igrače u ABA 1 ligi, primera radi Aleksa Avramović, kapiten reprezentacije Srbije, igrač koji je dvanaest prvih godina svoje karijere proveo u Košarksaškom klubu “Mladost”, prošao je kroz sve selekcije, sada igra u Madridu, kapiten je reprezentacije I to dovoljno govori o kvalitetnom radu”, zaključuje ponosni trener Kolarević  I dodaje za kraj da će zajedno sa svojim timom da nastavi da ostvaruje samo najbolje rezultate.

Imajući u vidu podatak da oko 4 stotine dece u školi košarke i još 200 u takmičarskim selekcijama broji klub čiji su začetnici čuveni Ratko Joksić, Dobrilo Jojić, Vladimir Androjić i Dejan Tomić, ne treba da čudi što im u ovoj ligi nema ravnih.

glasnije o mladima HD