Gest vredan pažnje – zaposleni u kompaniji Meridian dao krv 40. put i time spasio preko stotinu života (VIDEO)

Nova akcija kompanije Meridian   Bilo da je u pitanju povreda ili medicinska hospitalizacija, neophodno je u svakom

Nova akcija kompanije Meridian

 

Bilo da je u pitanju povreda ili medicinska hospitalizacija, neophodno je u svakom trenutku imati dovoljan broj jedinica krv da bi se svaki pacijent pravovremeno zbrinuo, a potrebe zdravstvenih ustanova adekvatno podmirile. U borbi za nečiji život, svaka jedinica krvi može biti od presudnog značaja, posebno ukoliko se ta osoba nalazi u stanju hitne intervencije. Zato su se zaposleni u kompaniji Meridianbet ponovo samoinicijativno organizovali i sproveli još jednu u nizu akcija dobrovoljnog davanja krvi sa ciljem pružanja bezrezervne podrške transfuzionom sistemu Republike Srbije.

 

Akcija, kao i svaka pređašnja koju ovaj kolektiv godinama realizuje, prioritetno je usmerena ka onim licima kojima je krv najpotrebnija i koji se sticajem životnih okolnosti nalaze u poziciji borbe za vlastiti život.

 

Međutim, ovogodišnju akciju davanja krvi osvedočenih humanitaraca iz kompanije Meridianbet, pratio je i jedan poseban i značajan momenat. Naime, među dobrovoljnim davaocima našao se i zaposleni Nebojša Mladenović, kome je ovo bio jubilarni četrdeseti put da svoju krv donira ovom namenom.

 

Tom prilikom, kao izraz zahvalnosti za humani gest koji Nebojša već godinama uspešno praktikuje, zaposleni iz ove domaće kompanije su mu uručili prigodan poklon i zahvalnicu kao uspomenu na ovaj poseban dan. Zna se da ne postoje reči hvale ili nagrade kada se učini neko humano delo, ali plemeniti ljudski gest jednostavno nije mogao, a da ne prođe neopaženo.

 

 

Prvo davanje je bilo u srednjoj školi, to je posle na fakultetu prešlo u nešto mnogo ozbiljnije i humanije i do dan-danas se držim toga, kada god mogu odem na davanje krvi. U međuvremenu sam počeo da dajem i trombocite, meni to ne znači ništa, a drugima znači mnogo. To je jedini razlog i jedina satisfakcija svaga ovoga”, rekao je Nebojša Mladenović.

 

Kako kažu iz kompanije Meridianbet veoma su zadovoljni odzivom svojih zaposlenih, a posebno su ponosni na to što je kolega Nebojša rekorder po broju davanja krvi.

 

Kompanija Meridian, kao i naša fondacija “Od srca sa ljubavlju”, ne organizuju prvi put akciju davanja krvi. Ovo nam već prelazi u tradiciju, ali ono na šta smo najponosniji jeste to što je naš kolega Nebojša Mladenović, krv dao 40.put, što je zaista impozantan broj davanja. On je spasio preko stotinu života samim tim, tako da, slobodno mogu da tvrdim da smo izuzetno ponosni što je on deo ovakvog kolektiva i tima”, istakla je predstavnica Meridian fondacije, Jelena Jocić.

 

Ova akcija svakako ne bi bila ostvariva bez onih koji se svakodnevno bave prikupljanjem jedinica krvi, stručnog osoblja Instituta za transfuziju krvi Srbije. Nadležni iz ove medicinske ustanove, krajnje pozitivno su reagovali na poziv zaposlenih, a posebno ih je oduševilo što se akcija Meridian fondacije i kompanije svake godine sa velikim uspehom iznova ponavlja.

 

 

Po rečima dr Marije Vuković, lekara i stručne saradnice u Institutu za transfuziju krvi, svaki dobrovoljni davalac je dragocen.

 

Davanje krvi je nešto što svi volimo i nešto čime prosto pomažete drugome, izdvojite malo vremena a učinili ste veliko i dobro delo za nekoga”, izjavila je doktorica Marija Vuković.

 

 

Humani gest zaposlenih u kompaniji Meridian osim prikupljanja zaliha krvi, imao je i zadatak da podstakne širu javnost o potrebi kolektivnog uključivanja u sprovođenje društveno odgovornih akcija i projekata. Inače, ovo je samo jedan u nizu primera dobre prakse, koji najbolje pokazuje kako ljudska solidarnost i humanost mogu biti od velikog značaja kada je borba za nečiji život u pitanju.

 

Meridian fondacija “Od srca sa ljubavlju” se preko svojih društveno-odgovornih akcija uvek stavlja na raspolaganje zajednici i kroz ličan primer društvenog angažovanja dosledno potvrđuje zašto je sa pravom nazivaju liderom društvene odgovornosti i kolektiva na koji se sa potpunim pravom uvek računa.