Dveri: Počela prljava kampanja

Saopštenje za javnost Pokreta Dveri Čačak.

Pogodak u lice ili Kome smeta Boško Obradović!

U pravu je bio Ostoja Mijailović, preletač iz Nove Srbije u SNS, kada je pre nekoliko dana najavio da će nastupajuća kampanja za lokalne izbore u Čačku biti prljava. Njegove reči odmah su se i obistinile tako što su uništena tri bilborda Dveri u čačanskom kraju.
Srpski pokret Dveri, inače, u celoj Srbiji ima ukupno tri bilborda, i sva tri su u Čačku: jedan u Konjevićima, drugi u Mrčajevcima i treći u Međuvršju. Do sredstava za ove bilborde došli smo zahvaljujući Čačanima u gradu i inostranstvu koji ne pitaju koja je cena samo da dočekaju da Ilići padnu sa vlasti u našem gradu. Svakoga dana nam prilaze Čačani koji se stavljaju na raspolaganje, a spremni su i finansijski da pomognu, kako bi konačno došlo do smene čačanske vlasti posle 20 godina. Ali, to očito nekome smeta. Ovih dana su gađana i uništena pomenuta tri bilborda na kojima se našao lik Boška Obradovića, predsednika Dveri, i tri političke poruke: „Za domaću privreduˮ, „Da zemlja ostane našaˮ i „Za spas Čačkaˮ. Sva tri su ovih dana gađana identičnom crnom farbom i ozbiljno oštećena.

Najzanimljiviji je slučaj sa bilbordom „Za spas Čačkaˮ u Konjevićima. On je gađan četiri puta, četiri dana za redom, jer izvođači radova nikako ne uspevaju da pogode lice Boška Obradovića. Farba se razlila po celom bilbordu, ali je lice još uvek ostalo čisto i nepogođeno.

Kome smeta Boško Obradović? Možda Ostoja Mijailović zna nešto o tome. Problem bi bilo optužiti njega jer se ne može sa sigurnošću reći da li onda iza toga stoji Nova Srbija ili SNS. U svakom slučaju jedno je sigurno: Boško Obradović biće glavna meta svih onih koji ne žele političke promene u Čačku i koji rade za opstanak braće Ilića na vlasti i posle 20 godina, bilo da su iz Nove Srbije ili iz SNS. Svi oni u Dverima vide jedinu snagu koja može da ih pobedi i sve će učiniti da probaju da zaustave smenu vlasti. Teško će to ići, kao oni pokušaji da se Boško Obradović pogodi u lice na bilbordu u Konjevićima.