Požurite po karte – odlični filmovi u čačanskom Domu kulture

"Frankofonija" i "Mustang" u bioskopu Doma kulture u Čačku

Tokom ove sedmice Filmski program čačanskom Doma kulture za sve filmofile obezbedio je dva sjajna naslova: francuski igrani film „Frankofonija“ i jednog od ovogodišnjih kandidata za Oskara za najbolji strani film, „Mustang“ u nemačko-francusko-turskoj produkciji. Filmovi su na programu od 3 do 5.februara u terminima od 18 i 20 časova. Ulaz na sve projekcije je 200 dinara.

FRANKOFONIJA – igrani film

Francofonia, Francuska, 2015, 88’

Sreda-petak  03-05.februar 2016, velika sala u 18:00

Priča o dvojici odvažnih ljudi koji rade zajedno kako bi sačuvali blago Luvra u grotlu Drugog svetskog rata. Kakav je odnos između umetnosti i moći, šta umetnost govori o ljudima samima, usred jednog od najrazornijih sukoba koje je svet ikada video… Režija: Aleksandar Sokurov. Uloge: Johana Kortals Altes, Luj-Do de Lenksanž, Vincent Nemet

Zvaničan trejler pogledajte ovde:

https://www.youtube.com/watch?v=yGF7vZALBQU

MUSTANG – igrani film

Mustang, Francuska, Turska, Nemačka, 2015, 97’

Sreda-petak  03-05.februar 2016, velika sala u 20:00

Savremena drama koja istražuje suprotnosti religije i sekularizma, tradicije i modernizma, kroz priču o pet tinejdžerki koje žive u udaljenom selu u severnoj Turskoj. Lale i njene četiri sestre se vraćaju kući iz škole i bezazleno se igraju sa decacima. Ali nemoralnost njihove igre pokreće skandal koji će imati neočekivane posledice. Porodični dom se postepeno pretvara u zatvor, školu zamenjuje podučavanje kućnim poslovima, udaje počinju da se ugovaraju… Sestrama je zajednički slobodarski duh, i one pronalaze način da zaobiđu ograničenja koja su pred njih postavljena. Ovogodišnja nominacija za nagradu OSKAR za najbolji strani film! Režija: Deniz Gamze Erguven. Uloge: Erol Afsin, Ilaјda Akdogan, Doga Zeјnep Doguslu,Elit Isкan.

Oficijelni promo pogledajte ovde:

https://www.youtube.com/watch?v=ABNB3zw5BAo