Krivina na Vojinovića brdu u Zablaću „crna tačka“. Rešenje ležeći policajci (?)

Tema na današnjoj sednici Gradskog veća bila je i krivina na Vojinovića brdu u Zablaću, koja je odnela

Na današnjoj sednici gradskog veća u Čačku, većnik Mirko Zarić zatražio je da se reši saobraćajni  problem na ulazu u selo Zablaće na Vojinovića brdu, gde se juče dogodila teška saobraćjna nezgoda u kojoj je jedno lice izgubilo život.

Zarić je naveo da je to jedna u nizu nezgoda na tom putu i da je ulaz u Zablaće na Vojinovića brdu “crna tačka”. Zatražio je od nadležnih da počnu da rešavaju taj problem i naveo da  je vlasnik zemljišta spreman da besplatno ustupi parcelu, kako bi se krivina ispravila i ljudi više ne bi ginuli u blizini njegove kuće. Gradonačelnik Čačka Vojislav Ilić  najavio je da će u toku dana poslati pismo JP Putevi Srbije, koje gazduje regionalnim putom Čačak – Kraljevo, sa zahtevom da se što pre počne sa poslom ispravljanja krivine. On je u cilju podizanja bezbednosti na ovom putnom pravcu, a zbog bahatih vozača, najavio postavljanje ležećih policajaca. -Sada i na regionalnim putevima mogu da se postavljaju ležeći policajci i to ćemo učiniti u Bresnici, Slatini i Zablaću, rekao je Ilić.

 

Podsetimo, u jučerašnjoj nesreći u Zablaću, nastradala je jedna osoba, dok je sedmoro povređenih primljeno u bolnicu. Kako smo saznali u čačanskoj bolnici, pet povređenih je otpušteno kućama, dok su dva pacijenta zadržana u bolnici. Na odeljenju ORL je zadržana jedna osoba sa povredama lica i glave, a jedna ženska osoba je zadržana na odeljenju hirurgije zbog blažeg potresa mozga.