Organizatori protesta ,,1 od 5 miliona” u Čačku reagovali su na saopštenje Gradskog odbora SNS-a povodom incidenta koji se dogodio u petak na protestu, kada je nepoznati muškarac prišao novinarki Mileni Gavrilović zahtevajući da mu pokaže fotografije koje je napravila. Njihovo saopštenje prenosimo u celosti:

Najnovije saopštenje Povereništva SNS Čačak pokazalo je na koliko niske grane mogu pasti
svi ti ljudi, služeći se najgorim podmetačinama, a njihovo licemerje ostaće u analima
srpske političke scene.
Draga gospodo naprednjaci, naravno da osuđujemo napad na novinarku Epicentarpres-a, i
naravno da bi trebalo da neometano obavlja svoj posao, za šta se mi borimo.
Ali da vas podsetim na neke činjenice: Nismo mi ti koji su zapalili novinaru kuću, već vaš
naprednjački predsednik opštine Grocka. Nismo mi ti koji su prebijali novinare na
inauguraciji vašeg predsednika, već vaši batinaši. Nismo mi ti koji su devedesetih
pretili novinarima da će im se ostvetiti kad-tad i donosili zakone koji su imali drakonske
kazne za nezavisne novinare, već vaš predsednik. Nismo mi ti koji su ukinuli Utisak
nedelje, Mentalno razgibavanje, oterali Ivana Ivanovića sa Prve, okupirali RTS, već vaša
cenzorska politika.
Kada smo kritikovali RTS nismo mislili na dopisništvo koje dolazi na proteste i šalje
priloge, već na Bujoševića i Stefanovića koji zabranjuju da njihovi prilozi sa protesta iz
Čačka budu objavljeni. Jer znaju da kad Čačak ustane to odjekne u celoj Srbiji.
I na kraju, s obzirom na to da sam završio osnovne studije novinarstva i komunikologije na
Fakultetu političkih nauka u Beogradu, vrlo dobro znam šta je novinarska profesija, u kakvoj
se situaciji nalazi, kao što znam da su vaši čačanski poglavari odlazili u Beograd da se
žale na rad lokalnih medija u Čačku i da svakodnevno zovete i pritiskate lokalne medije da
spinuju o protestima i da ne izveštavaju objektivno, ali vas boli što oni ne podležu
pritiscima.
Ovo vam nisu republički mediji i čačanska javnost vam neće dozvoliti da ih cenzurišete,
kao što vam ni mi nećemo dozvoliti da ubacujete svoje ljude koji će maltretirati novinare,
samo da bi se diskreditovali protesti.
Vidimo se u petak!
U ime organizatora protesta,
Radiša Ćeriman,
Diplomirani novinar


Članovi Gradskog veća u Čačku usvojili su na danas održanoj 81. sednici, osim ostalog, odluku o osnivanju Mreže javnih predškolskih ustanova „Radost“ i „Moje detinjstvo“, kao i rešenje o utvrđivanju visine jednokratne novčane pomoći za novorođenu decu u ovoj godini. Članovi Veća saglasili su se sa izmenama i dopunama programa poslovanja „Vodovoda“, kao i sa predlogom petogodišnjeg Programa razvoja turizma i korišćenja sredstava budžetskog fonda za zaštitu životne sredine.
I u ovoj godini planirano je proširenje smeštajnog kapaciteta predškolskih ustanova, čiji je osnivač Grad, za 20 odsto, sa sadašnjih 2.960 mesta. Gradsko veće danas je utvrdilo predlog odluke o formiranju mreže javnih predškolskih ustanova, kojom se definiše broj, prostorni raspored i raspoloživi resursi PU „Radost“ i „Moje detinjstvo“. Prema najavama gradonačelnika cilj je dalji rad na povećanju obuhvata obe ustanove za prijem mališana. Uz završetak rekonstrukcije vrtića „Poletarac“, kako je objasnio, planirano je i otvaranje dve jaslene grupe u upravnoj zgradi vrtića „Nadežda Petrović“.

vece
– Upravna zgrada se seli u vrtić “Sunce” u Bulevar Vuka Karadžića, a ostaje prostor za dve jaslene grupe u “Nadeždi Petrović”. Oko 100 mališana više će moći da boravi u “Poletarcu” kada se završi rekonstrukcija. Sa kapacitetima privatnih predškolskih ustanova, tokom prvog i drugog konkursa, moći će da bude preimljeno okjo 4.500 mališana – rekao je Todorović.
Većnici su na današnjoj sednici doneli i rešenje o utvrđivanju visine jednokratne novčane pomoći za novorođenu decu u 2019. godini. Budžetska sredstva za tu namenu nepromenjena su u odnosu na ranije – ukupno 14 miliona dinara. Za prvo i drugo dete i ove godine roditelji će dobiti po 10 hiljada dinara, za treće 20, a 30 za četvrto i svako sledeće dete. Kako je najavio gradonačelnik, moguće je povećanje iznosa u narednim godinama, posebno za višedetne porodice
Gradsko veće danas je usvojilo i izmene i dopune programa poslovanja JKP „Vodovod“ Čačak, predlog programa razvoja turizma grada za narednih pet godina, kao i programa korišćenja sredstava budžetskog fonda za zaštitu životne sredine u ukupnom iznosu od 30 miliona dinara.
Između ostalog, usvojene su i izmene Pravilnika o unutrašnjem uređenju i sistematizaciji radnih mesta u gradskim upravama, stručnim službama i gradskom pravobranilaštvu Grada Čačka.


Gradski odbor Srpske napredne stranke u Čačku oglasio se povodom napada na novinarku Milenu Gavrilović na građanskom protestu ,,1 od 5 miliona”, održanom u Čačku u petak, 15. februara. Saopštenje prenosimo u celosti:

Srpska napredna stranka najoštrije osuđuje napad na novinara portala Epicentar press Milenu Gavrilović, kao i koordinirane uvrede i prozovke na račun drugih medija tokom protesta opozicije.
Opozicija u Čačku ima manir da sve medije koji im nisu po volji prozivaju, vređaju i ponižavaju. To rade kako bi na njih izvršili pritisak i zastrašili ih. Takozvani borci za slobodu medija su zapravo najveći cenzori i nedemokrate, baš onakvi kakav je i njihov gazda Dragan Đilas.
Huškanje građana na prozivanje i vređanje novinara od strane akriviste Dveri Radiše Ćerimana nije nikakvo iznenađenje, imao je od koga da nauči da se ponaša primitivno, nekulturno i bahato. Mediji u našem gradu rade potpuno slobodno i nezavisno. Čak i oni koji se bave svakodnevnim proganjanjem i satanizovanjem funkcionera naše stranke, nikada nisu doživeli bilo kakav pritisak i neprijatnosti. I kada smo kritikovali pojedine medije, to smo radili javno, nismo huškali masu na ljude i prepadali ih na ulici. U tome je razlika između nas i bahatih poslušnika Dragana Đilasa i njegovog pijuna Boška Obradovića.

Neprijatni događaji sa poslednjeg protesta opozicije samo su još jedan pokazatelj licemerja i besmisla neostvarenih i frustriranih političara.

 Informativna služba GO SNS Čačak


Na pitanje novinara da prokomentariše novonastalu situaciju da je Čačak možda jedini grad u Srbiji koji je trenutno bez SMS naplate parkiranja, kao i da se spekuliše da je tenderska procedura za novog provajdera ocenjena kao sumnjiva, gradonačelnik Čačka ocenio je nemogućnost plaćanja parkinga sms porukom kao neprihvatljivo rešenje. Todorović je naglasio da je o čitavoj situaciji saznao iz medija, a od direktora resornog javnog komunalnog preduzeća u subotu, usmenim putem. On je i postupak provajdera, koji je dva dana pre isteka ugovora obavestio Parking servis, da prekida pružanje usluge prokomentarisao kao nekorektan. “Javnost će detalje znati za dan, dva kada direktor Parking servisa dostavi pismeni izvešataj koji sam danas zatražio od njega”, izjavio je gradonačelnik Todorović.

Screenshot_10

1 2 3 844