IT karavan Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija je edukativna kampanja za promociju korisne, kreativne i bezbedne upotrebe informacionih tehnologija. U okviru putujućeg karavana koji ima za cilj da mladima i roditeljima prikaže prednosti i mane korišćenja interneta, u prostorijama Regionalnog centra za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju, predstavnici Ministarstva održali su predavanje naziva “Pametno i bezbedno”.


Postoji rešenje za najopasniju bolest u srpskim šljivicima, šarku šljive, rečeno je nedavno na skupu poljoprivrednika u Požegi. Zagovornik ove tvrdnje, profesor doktor Mališa Tošić, smatra da je to moguće ostvariti specifičnom metodom kalemljenja.


U svetu se danas obeležava Svetski dan prava potrošača – 15. mart. Prema podacima Ministarstva trgovine Srbije broj prigovora potrošača je u porastu u poslednjih pet godina. Iako su prava potrošača Zakonom jasno određena i zagarantovana, uz sve veći broj udruženja potrošača koji brane svoje interese, anketa koju smo sproveli sa građanima Čačka govori da su potrošači samo delimično upoznati sa svojim pravima.


Komunalna inspekcija u Milanovcu pronašla je osobu koja je preključe iskipovala veću količinu otpada u gradskom naselju Ivice. Prema rečima načelnika opštinske Uprave, Aleksandra Jevtovića, to lice je priznalo prekršaj i, po nalogu nadležnih, moraće u roku od 24 sata da počisti celu divlju deponiju na ovoj lokaciji. Počinilac je objektivom portala GM.Info fotografisan dok je u utorak popodne istovarao otpad pored Ulice Đenerala Miškovića, što je izazvalo burnu rekaciju sugrađana, ali i brzu intervenciju inspektora.

1 2 3 618