Tradicionalnom pasuljijadom u suobtu je na brdu Ljubić otvorena manifestacija Vidovdanski dani Ljubića koja traje do 28. juna. Organizator i ovogodišnje manifestacije su opština Ljubić, a pokrovitelji grad Čačak i Turistička organizacija grada na Moravi.


U Čačku su danas i sutra proglašeni Dani žalosti, zbog tragedije u kojoj su život izgubila četiri mladića iz Čačka. U saobraćajnoj nesreći, u noći između subote i nedelje, u selu Jančići smrtno su stradali Ognjen Vasiljević, Ivan Stančić, Nikola Zekavica i Luka Mićović.


Za oko 64.000 učenika koji su ove godine završili osmi razred danas je počelo polaganje završnog ispita. Đaci su startovali rešavanjem testa iz srpskog, odnosno maternjeg jezika, koji je počeo u devet sati i trajao je dva sata.


Gradonačelnik grada Čačka Milun Todorović sa saradnicima obišao je početak rekonstrukcije lokalnog puta u Rakovi koji je uništeni prilikom izgradnje autoputa Miloš Veliki. Todorović je istakao da će radovi biti završeni za 20 dana sa kompletno novim asfaltom u dužini od 5100 metara.

1 2 3 2.116