Povodom proslave 800 godina autokefalnosti Srpske pravoslavne crkve i hramovne slave Preobraženja Gospodnjeg na Zlatiboru biće održano liturgijsko sabranje. Liturgijske svečanosti trajaće dva dana, u nedelju 18. i ponedeljak 19. avgusta. U narednim  minutima gledamo prilog kolega Zlatibor pressa.


Predsednik opštine Dejan Kovačević potpisao je ugovor sa Nenadom Popovićem, ministrom bez portfelja zaduženim za inovacije i tehnološki razvoj. U pitanju je ugovor za realizaciju Projekta pod nazivom „Nabavka  i ugradnja opreme i senzora za napunjenost kontejnera“, kojim se implementiraju nove tehnologije i modeli u okviru koncepta „pametnih i bezbednih gradova“ u oblasti „Javne i komunalne usluge“. Za ovaj projekat, Kabinet ministra bez portfelja zaduženog za inovacije i tehnološki razvoj  dodelio je  opštini Gornji Milanovac sredstva u iznosu od 27.424.140,00 dinara.


A, vozači koji novim autoputem iz Obrenovca krenu ka Čačku ili obratno, trebalo bi da napune rezervoare, jer na razdaljini od 103 kilometra nema nijedne benzinske pumpe, pišu Večernje novosti.


U nedelju će predsednik Srbije Aleksandar Vučić otvoriti deonicu autoputa od Obrenovca do Ljiga. Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, obilazeći radove na Koridoru 11, izrazila je zadovoljstvo što će, kako je istakla, zajedničkim naporima, građani dobiti moderan autoput po evropskim i svetskim standardima.

1 2 3 918