Predstavnici kulturnih ustanova grada Čačka zajedno sa zamenikom gradonačelnika Vladanom Milićem ugostli su danas atašea za kulturu Ambasade Austrije i direktora Austrijskog kulturnog centra Adrijana Fajksa. On je pohvalio profesionalni rad naši kulturnih ustanova, kao najveći utisak o Čačku izdvojio poeziju Vladislava Petkovića Disa.


U okviru programa „Zajednici zajedno 2020“, kompanija NIS podržaće 72 projekta, od toga deset iz Čačka, kojima će biti unapređena digitalizacija nastavnog procesa i povećana bezbednost dece i nastavnika u školama širom Srbije. Za projekte iz Čačka opredeljeno je osam miliona dinara.


Gradonačelnik Čačka Milun Todorović održao je sastanak sa predstavnicom Agencije Ujedinjenih nacija za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena Lidijom Vujičić, sa kojom je razgovarao o nastavku sprovođenja projekta “Rodno odgovorno upravljanje”, tj. programu neformalnih negovatelja. Grad je, prema rečima Vujičić, prepoznao potrebe grupacije koja je zavisna od članova svoje porodice, a ovaj projekat se sprovodi u saradnji sa Udurženjem “Laris” I Centrom za socijalni rad Čačak.


Opština Gornji Milanovac i Kulturni centar od 26. septembra do 9. oktobra organizuju manifestaciju “Dani Mije Aleksića”. Manifestacija se realizuje u čast velikana srpskog glumišta Milosava Mije Aleksića, koji je rođen u Gornjoj Crnući. Manifestacija će biti otvorena u subotu u 18:30, na godišnjicu rođenja legendarnog glumca, predstavljanjem izložbe “Mija Aleksić – biti glumac”, autora Bobana Stefanovića. Gordanu Kičiću ovogodišnjem dobitniku nagrade “Mija Aleksić – biti glumac”, priznanje će biti uručeno u subotu, 3. oktobra na svečanoj projekciji filma “Realna priča”.

1 2 3 1.433