Moto klub Varjak, proteklog vikenda, organizovao je 9.moto skup na robnoj pijaci u Ljubiću. Preko 3 stotine motora defilovalo je ulicama našeg grada, a kako saznajemo od organizatora, mnogi su spavali u čačanskim hotelima i hostelima. Druženje je nakon defilea, bajkerskih igara i gulaša, nastavljeno do duboko u noć rock&roll koncertima.


Gradonačelnik Čačka Milun Todorović organizovao je danas prijem za mlade čačanske balerine iz studija “Force“, koje su ostvarile veliki uspeh na takmičenju u Rimu, i košarkašku legendu Radmila Mišovića i karatistu Stefana Joksića. Radmilu Mišoviću u petak je uručena Majska nagrada za životno delo, koju mu je dodelio Sportski savez Srbije, a karatista Stefan Joksić osvojio je srebrnu medalju na 53. Evropskom prvenstvu u karateu u Novom Sadu.


U ljiškom selu Ivanovci danas je lomljenjem slavskog kolača i Svetom Liturgijom proslavljena slava crkve na Kamalju, Prenos moštiju Svetog oca Nikolaja. Program je uveličao akademik Matija Bećković kao i pesnik Milovan Danojlić, rodom iz ovog sela koji je 2000.godine podigao crkvu u Ivanovcima.


Kupci i prodavci koje smo danas pitali šta misle o novoj lokaciji vašara u Milanovcu, uglavnom smatraju da je ovo idejno rešenje funkcionalnije od prethodnog. Posle 165 godina, koliko su vašari bili u samom centru grada, odlukom gradskog rukovodstva, premešteni su u Železničku ulicu. Prema rečima načelnika Opštinske uprave, Aleksandra Jevtovića, prihod od zakupa mesta za tezge na Mladog Nikolu je oko 861 hiljada dinara.

1 2 3 668