Polaganjem venaca na porodičnu grobnicu generala Božidara Terzića u Gornjem Milanovcu obeležena je godišnjica njegove smrti na današnji dan, 1939. godine.


U Gornjem Milanovcu danas je održana 17. sednica Skupštine opštine, na kojoj se našlo 10 tačaka dnevnog reda. . Odbornici su razmotrili i usvojili Izveštaj o izvršenju odluke o budžetu opštine Gornji Milanovac za period od 1. januara do 30. juna tekuće godine, kao i Predlog odluke o pristupanju Plana razvoja opštine Gornji Milanovac za period 2023-2030. godine.


Avantura u nedelji istraživača danas je nastavljena u umetničkoj radionici Dar u kojoj su predškolci milanovačke PU „Sunce“ učili kako da odštampaju stikere svojih omiljenih filmskih junaka.


Širom Srbije u periodu od 14. septembra do 17. oktobra obeležava se Mesec solidarnosti, u okviru kojeg se sprovode mnogobrojne humanitarne aktivnosti. Jedna od aktivnosti koju Crveni krst Čačak sprovodi je i druženje starijih sugrašana a danas su uručeni simbločni pokloni za najstariju sugrađanku i sugrađanina, kao i za najstariji bračni par.

1 2 3 2.240