Klub penzionera, svečano je otvoren u prostorijama Doma u Slatini, u nedelju, u 12,00 časova. Prvi klub za penzionere Udruženja „Ujedinjeni penzioneri Čačak“ na seoskom području otvoren je u Mrčajevcima, a nakon ovoga u Slatini, sledi otvaranje Kluba za penzionere u Preljini.


Udruženje privrednika „Unija 2000” u Čačku obeležilo je krsnu slavu Cveti, ulazak gospoda Hrista u Jerusalim. Unija je osnovana pre 19 godina, kao dobrovoljna zajednica malih i srednjih preduzeća, i već nekoliko godina članica je Foruma privrednika Čačka.


„Ratove na prostoru bivše Jugoslavije izgubili smo zbog politike, a ne zbog borbene strategije i nesposobnosti vojnika“, izjavio je za Telemark Mirko Čučak, učesnik oružanih sukoba u bivšoj SFRJ od 1991. Polaganjem venaca na spomenik borcima za slobodu, na Brdu Mira u Milanovcu, odata je počast stradalima u ratovima bivše Jugoslavije i NATO agresije od 1991. do 1999. godine.


Milica Prokić, odbornica Dveri u Čačku, posle duže bolesti preminula je 11. aprila 2019. godine u bolnici u Beogradu. Povodom njene smrti održana je komemoracija u Gimnaziji.

1 2 3 880