Britanka Melisa Đukuć, koja se sa suprugom Zoranom preselila iz Londona u njegovo rodno Tometino Polje, inicirala je projekat “Prosledi knjigu”.
Radi se o formiranju mobilnih biblioteka u šest izdvojenih odeljenja požeških osnovnih škola.


Iako je bilo predviđeno da nova zgrada Biblioteke bude svečano otvorena 18. decembra, zaposleni u ovoj kulturnoj ustanovi počeli su preseljenje materijala pre tri dana. Čitaoci su prošle sedmice mogli da vrate i pozajme knjige, koje mogu zadržati dok biblioteka u novoj zgradi ne bude otvorena. Direktor, Bogdan Trifunović, nada se da će ovo moderno zdanje otvoriti svoja vrata za čitaoce početkom februara.


Petnaestu godinu za redom, Čačani će ove subote, na veliki pravoslavni praznik Bogoljavljenje zaplivati Moravom za zaleđeni Časni krst. Organizatori tradicionalne Bogojavljenske trke su SC Mladost, Narodni Muzej, Dom kulture, pod pokroviteljstvom grada Čačka i uz blagoslov Crkve Svetog Vaznesenja Gospodnjeg. Plivanje za Časni krst počinje u 10 sati, nakon jutrenja u crkvi i litije do Morave, a u večernjim satima u Domu kulture održava se Bogojavljenska akademija. Ove godine posvećena je Kosovu i Metohiji, a gostovaće glumica Ljiljana Blagojević.


Opština Čajetina zvanično je postala vlasnik Sportsko-turističkog centra Zlatibor, kupovinom ovog objekta od slovenačkog preduzeća “Rašica point doo” u stečaj po ukupnoj ceni od 1.6 miliona evra ili oko 173 evra po kvadratu. Reč je o objektu površine oko 9200 metara kvadratnih, sa sportskom dvoranom, smeštajnim kapacitetima i pripadajućim zemljištem površine 1.5 hektar.

1 2 3 820