Turistička organizacija Zlatibor započela je Novu godinu na najbolji mogući način, nizom uspešnih promocija i predstavljanja na sajmovima širom Evrope. Nakon zapažene prezentacije održane u Pragu, kojoj je prisustvovao veliki broj čeških medija, poznatih ličnosti, predstavnika srpske ambasade i turističke privrede Češke, promocija planine koja svojom lepotom privlači veliki broj gostiju sa svih meridijana nastavlja se i dalje. Turistička organizacija Zlatibor, zajedno sa predstavnicima „Gold Gondole“, najvećim zlatiborskim projektom, nastupa na jednom od najposećenijih evropskih sajmova turizma, CMT u Štutgartu. Ovaj sajam u nemačkom gradu podno Švarcvalda svake godine, okupi preko 2.000 izlagača za vreme devet sajamskih dana.

Među nemačkim turistima već dugi niz godina vlada veliko interesovanje za turističku ponudu Zlatibora, skijanje i aktivan odmor, za koji prema rečima gostiju iz ovog dela Evrope, „zlatna planina“ ima izuzetne uslove. Pored prezentacije turističkih potencijala Zlatibora, veliku pažnju privukla je i prezentacija zlatiborskog kampa, koji je jedno od omiljenih destinacija za boravak nemačkih turista u Srbiji. Predstavnici Turističke organizacije Zlatibor uspostavili su kontakte sa velikim brojem kamping klubova i udruženja iz čitave Evrope odakle se očekuje veliki broj kampera u predstojećoj letnjoj sezoni. Na sajmu turzma u Štutgartu uspostavljena je i saradnja sa specijalizovanim časopisom iz Italije i Nemačke u cilju dalje promocije Kampa Zlatibor, ali i celokupne turističke ponude planine.

Turistička organizacija Zlatibor nastupa na sajmu turizma CMT u Štutgartu u okviru štanda Turističke organizacije Srbije.

image1_3 zlat


Sajam suhomesnatih proizvoda “Pršutijada 2018.” održaće se od 2. do 4. februara u porti crkve Sv. Proroka Ilije u Mačkatu. Popularna “Pršutijada” po svojoj masovnosti i geografskom poreklu posetilaca ulazi u red nacionalnih manifestacija. Propratni program čine predavanja iz oblasti ruralnog razvoja i kulturno-umetnički program. Kao i svake godine, posetioce očekuju bogate robne nagrade. Organizator manifestacije je Udruženje proizvođača suhomesnatih proizvoda Zlatiborskog okruga.


U toku je inicijativa za osnivanje Ferijalnog kluba u Gornjem Milanovcu. Prvu tribinu bivši ferijalci pred mladima održali su krajem prošle godine u milanovačkoj Gimnaziji i već imaju nekoliko desetina prijavljenih za članstvo u klubu čije formalno osnivanje očekuju na proleće. Promovisanje putovanja sa velikim popustima u preko 70 destinacija Evrope i sveta osnovni je cilj udruženja. Ferijalni klub poslednji put je u Milanovcu bio aktivan pre više od 30 godina. Ideja o međunarodnoj putničkoj mreži za mlade i studente rodila se u Nemačkoj početkom 20. veka. Prvi srpski ferijalni Savez osnovan je još u kraljevini 1920. godine. Gost večerašnjeg OSVETLJAVANJA je jedan od pokretača novog ferijalnog kluba u Milanovcu, Radoš Gačić.


Zbog toga što iz godine u godinu sve više novčanih sredstava u budžetu opredeljuje za podsticaj nataliteta, opština Čajetina je od strane „Pokreta za decu tri plus“ svrtsana u „Top pet“ lokalnih samouprava u Srbiji koje imaju za cilj povećanje broja novorođene dece i nosilac je priznanja „Ponosna kolevka“. Pored opštine Čajetina ovo priznanje pripalo je i opštinama: Nova Varoš, Kuršumlija i Medijana u Nišu i gradu Loznici. U 2018. godini roditeljski dodatak za prvorođeno dete u Čajetini iznosi 75. 000 dinara, za drugorođeno 100.000 dinara, za trećerođeno i svako naredno rođeno dete 150. 000 dinara.

1 2 3 565