Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je stanovnicima sela Pešterske visoravni da država kreće u izgradnju infrastrukture, koja će im promeniti život na bolje. On je ovom prilikom najavio i da će narednih meseci biti potpisan ugovor za izgradnju auto-puta od Požege do Brnjice.


S obzirom na situaciju uzrokovanu pojavom pandemije virusa COVID-19 koja je zaustavila većinu aktivnosti u svim oblastima , Muzej na otvorenom ,,Staro selo,, Sirogojno delimično je izmenio plan rada za 2020. godinu u skladu sa finansijskim kapacitetima usled izmenjenih okolnosti. Ipak, posetioce ovog atraktivnog lokaliteta u julu i avgustu očekuje mnoštvo lepih dešavanja.


Prošle godine grad Čačak je za podsticaje u poljoprivredi opredelio oko 42 miliona dinara, subvencionisao je nabavku 20 novih traktora. Voćar Ivan Andrić iz Trbušana kupio je nov traktor zahvaljujući ovim subvencijama.


Ministar finansija u Vladi Republike Srbije Siniša Mali izjavio je da je jutros počela isplata drugog dela minimalne zarade na račune 235.000 preduzeća i privrednih subjekata, koji zapošljavaju 1.050.000 radnika. On je naveo da se ceo paket od 5,1 milijarde evra primenjuje na pravi način.

1 2 3 1.285