Jedan od prepoznatljivih i vrlo bitnih sadržaja kupališne sezone na gradskim bazenima je škola plivanja. Ova tradicionalna desetodnevna obuka, koja je tokom prethodnih godina iznedrila na hiljade novih plivača, startovaće u novoj sezoni u ponedeljak 17.juna. I ove godine licencirani instruktori će se potruditi da uvedu pre svega najmlađe sugrađane u tajne plivanja i samog boravka u vodi. Škola plivanja će se odvijati u terminima od 8:30 do 10:00, odnosno od 19:00 do 20:30 časova.


Na Agronomskom fakultetu u Čačku, petog jula, organizovaće se gostovanje svetskog naturologa Georgija Nazarova sa početkom od 19h. On će održati predavanje na temu MALE TAJNE ZA VELIKE PROMENE a odnosi se na sistem zdravog života i zdrave ishrane.


Na današnjem sastanku sa gradonačelnikom jedinice civilne zaštite, Javno komunalna preduzeća Komunalac, Gradsko zelenilo i Vodovod, kao i javno preduzeće Gradac, dobili su zadatak da očiste reku Lupnjaču do ulaska u krug kompanije Soboda, a radovi bi trebalo da počnu u ponedeljak, 17.juna.

Radnici SC Mladost sprovode poslednje pripreme za početak kupališne sezone na Gsradskoj plaži. Malo kasniji početak prouzrokovale su masne mrlje u Lupnjači i Moravi koje su se pojavljivale u minulom periodu. Kako je za našu televiziju istakao gradonačelnik Milun Todorović, iako je  Zavod za javno zdravlje prema poslednjim analizama utvrdio da je voda ispravna , naredne sedmice izvršiće se čišćenje Lupnjače, nakon čega će se sprovesti ponovne analize, pa tek onda spustiti brane i formirati jezero.


Prošlogodišnja sezona na gradskim bazenima bila je kišna te je prodato  50.000 ulaznica što je nešto manje u odnosu na 2017. Prema najavama meteorologa a i sve toplijih dana, iz Sprtskog centra “Mladost” nadaju se da će ovoga leta biti veliki broj posetilaca.  Svi kupači su bezbedni na gradskim bazenima, a za to  se staraju spasilačka, redarska i lekarska služba. Danas i sutra bazeni rade od 8:30 do 22 časa, a u planu je da se i narednih dana uvede noćno kupanje.

1 2 3 895