Polaganjem venaca na spomenik “Sloboda” na Trgu kneza Mihaila, obeležena je 77.godišnjica oslobođenja rudničko-takovskog kraja od fašizma. Vence su položili predsednik opštine Gornji Milanovac, Dejan Kovačević, predstavnici opštinske organizacije Saveza boraca NOR-a, predstavnici Društva za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije, kao i predstavnici Vojske Srbije.


Gradonačelnik Čačka Milun Todorović, sa saradnicima, obišao je danas gradske mesne zajednice Sajmište i Ljubić kej gde se izvode ili su već završeni radovi na poboljašnju infrastrukture. Na Sajmištu su asfaltirane dve ulice, očišćena je deponija a najmlađi su dobili igralište. Na Ljubić keju u toku su radovi na izgradnji još jednog parkinga i asfaltiranju ulice Nestora Belića, a završeno je uređenje kraka gradskog bedema kod vrtića.

 


Na osnovu odluke Tima za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola, od ponedeljka 20. septembra učenici čačanskih srednjih škola prelaze na kombinovanu nastavu koja podrazumeva da se obrazovno-vaspitni proces organizuje kombinovanjem neposredne nastave i nastave na daljinu, a odeljenja su podeljena u grupe.

1 2 3 1.743