Projekat “Bonžur Srbija” osmislila je Francusko – srpska privredna komora, pod pokroviteljstvom Ambasade Francuske u Srbiji, sa ciljem povezivanja francuskih i srpskih privrednika i kompanija. U prostorijama start ap centra danas je održan sastanak domaćih i francuskih privrednika.


Grad Čačak je prošle godine u zemlje EU i regiona, izvezao 411 miliona evra gotovih proizvoda, a najveći izvoz bio je u Nemačku 143 miliona evra, izjavio je gradonačelnik Čačka Milun Todorović nakon sastanka sa ambasadorom Francuske u Srbiji, Pijerom Košarom. On je naglasio da je na sastanku bilo reči o međusobnoj saradnji u oblasti privrede, ekologije i kulture i istakao da više od 15 privrednika zastupa francuski kapital u našoj zemlji.


Gradonačelnik Čačka Milun Todorović istakao je, poodom pojavljivanja informacija u javnosti da je na kafanske račune potrošeno 80 000 evra tokom decembra i januara meseca, da je reč o planiranim troškovima reprezentacije, jer je u Čačku u tom periodu bilo mnogo gostiju zbog proslave Dana grada, programa Prestonice kulture, kao i brojnih praznika i manifestacija početkom godine.

1 2 3 379