Većnici grada Čačka prihvatili su na današnjoj sednici predlog nadležne komisije da Zoran Pantović i Zoran Blagojević, dosadašnji direktori čačanskih javnih preduzeća “Vodovod“ i “Parking servis“ obavljaju te funkcije i u naredne četiri godine. Konkurs za izbor direktora JKP “Moravac” u Mrčajevcima biće ponovo raspisan jer nijedan kandidat nije podneo validnu dokumenatciju. Članovi veća utvrdili su i predlog odluke o uslovima i načinu korišćenja podsticajnih sredstava u 2018. godini.


Državni sekretar u Ministarstvu kulture i informisanja Aleksandar Gajović izjavio je danas u Čačku da će do juna ove godine biti doneta medijska strategija. On je nakon razgovora sa gradonačelnikom Čačka Milunom Todorovićem i nejgovim saradnicima izajvio da će taj dokument biti dobra osnova za izmene i dopune seta medijskih zakona u drugom delu ove godine.


Delegacija opštine Čajetina, na čelu sa predsednikom Milanom Stamatovićem boravi u radnoj poseti Ruskoj Federaciji. Juče su razgovarali sa guvernatorom oblasti Kaluga Anatolijem Altamonovim i ministrom kulture i turizma te oblasti Pavelom Suslovim o razvijanju saradnje u oblasti turizma, dolasku dece iz Kaluge na sportske kampove tokom leta, razmeni studenata, kao i mogućnosti bratimljenja. Zlatibor će predstaviti svoju turističku ponudu na 25. moskovskom „MITT“ sajmu koji je otvoren danas i traje do 15. marta. Nastupaju u okviru štada Turističke organizacije Srbije, objavljeno je osim ostalog na zvaničnom internet portalu opštine Čajetina.

 


Predsednik opštine Gornji Milanovac, Dejan Kovačević, sa proširenom delegacijom Srbije, boravio je u zvaničnoj dvodnevnoj poseti litvanskoj kompaniji Enerstena i obišao tri energane na biomasu. Poseta je organizovana da bi se rukovodstva 4 opštine iz Srbije upoznale s tim kako funkcioniše samoodrživ sistem proizvodnje energije od ekološkog otpada. Milanovačka opština, sa Kancelarijom za javna ulaganja, već je pokrenula projekte finansiranja i izgradnje tri kotlarnice na biomasu koje bi trebalo da budu završene u narednih godinu dana.

1 2 3 233