Prismotra nastavlja da analizira članove ozloglašene organizacije “Council for Strategic Policy” (skraćeno CfSP). U pitanju je organizacija nevladinog sektora koja se u poslednjih nekoliko nedelja aktivno spominje u pro-zapadnim medijima, N1 i Danasu. U predhodnom tekstu analizirali smo pojedine članove “CfSP- a” (između ostalih i Dragana Šutanovca, bivšeg Ministra odbrane, koji je vojsku Srbije sveo na štap i kanap), a sada ćemo se pozabaviti kontroverzama dvojice manje poznatih članova.

Aleksandar Vujićič

Screenshot_2066

Bivši konsultant u OEBS-u i Savetu Bezbednosti, Vujičić danas koristi svoje bogato iskustvo da lobira za NATO interese u Srbiji. Radio je i u Poreskoj policiji Srbije kao kadar Demokratske Stranke. Na sajtu “CfSP-a” se oslovljava kao suosnivač ove organizacije. U organizacijama kao što je Šutanovčev “CfSP”, “stručnjak” za pranje novca je veoma važan šraf, a Vujičić u ovom slučaju predstavlja upravo to.

Ilija Pilipović

Screenshot_2067

Mašinski inženjer i suosnivač “CfSp-a”, Pilipović je jedan od najbližih saradnika Dragana Šutanovca. Njegova celokupna karijera praktično je vezana za bivšeg Ministra odbrane. Pilipović je od 2008. do 2012. godine bio direktor sektora za materijalne resurse upravo u tom Ministarstvu. Za njegovo poslovanje u ovom periodu vezuje se i dobro poznata afera o nabavci neadekvatnog sistema veza za potrebe Vojske Srbije (koju mediji još oslovljavaju i kao “slučaj veza”). Naime, Pilipović je 2014. godine optužen da je sklopio veoma štetne ugovore za nabavku telekomunikacione opreme za Vojsku Srbije. Ovi ugovori koštali su Srbiju 120 miliona evra, a nabavljena oprema bila je u potpunosti nefunkcionalna i neprilagođena srpskom telekomunikacionom sistemu. Sa ovim ugovorima Pilipović je praktično sahranio srpsku avijaciju na dugi niz godina.

Dragan Šutanovac

Screenshot_2068

 

I pored ovoga, na sajtu “CfSP-a” stoji veoma licemerna tvrdnja da su, za vreme Pilipovićevog delovanja, “kapaciteti Vojske Srbije značajno unapređeni u tehničkom materijalnom smislu”. Opšte je poznata činjenica da su Dragan Šutanovac i njegovi saradnici uništili Srpsku Vojsku više nego bilo koja armija u brojnim ratovima 20 veka. Zato i ne čudi činjenica da je NATO odabrao upravo bivšeg predsednika Demokratske Stranke kao svog glavnog lobistu u Srbiji.

IZVOR:prismotra.net


„Dokle vise? Dokle vise pretnje i satanizacija porodice Vučić? Dokle
više pretnje i pozivi na ubistvo toj divnoj deci kakvi su Danilo, Milica
i mali Vukan? Dokle će više Đilasovi saradnici i sledbenici da prete
predsedniku Vučiću i njegovoj porodici?
Gde su sad svi iz opozicije i tajkunskih medija da osude ovakve
najstrašnije pretnje i pozive na ubistvo?
Jel to jedino sto Đilas i njegovi saradnici nude našem narodu? Jel
jedina njihova politika, politika pretnje, mržnje, progona i poziva na
ubistvo svakom onome ko misli drugačije od njih i ko im se suprotstavi?
Jel to poruka svima nama šta bi nam se desilo kada bi kojim slučajem
ponovo uspeli da se dočepaju vlasti?
Morate jednom da shvatite, svakim danom narod vas sve više neće i ne
želi. Sve što ste radili i uradili bilo je na štetu naše zemlje i našeg
naroda. Sve što ste mogli da opljačkate i uništite to ste uradili.
Sve što ste upropastili taj isti čovek Aleksandar Vučić kome
svakodnevno pretite ubistvom, je za ovih osam godina odgovornom
politikom i mukotrpnim radom popravljao i ispravljao.
Zato mu narod beskrajno veruje. Zato što za razliku od vas koji politiku
i našu zemlju doživljavate kao sredstvo za vaše bogaćenje i otimanje on
živi za našu zemlju i naš narod.
Zato ćemo nastaviti još jače da se borimo protiv kriminala, korupcije,
protiv takvih kao sto ste vi.
Borićemo se za pristojnu i modernu Srbiju i pobedićemo!“

Luka Petrović, član predsedništva SNS-a


Pripadnici Bezbednosno-informativne agencije u saradnji sa Tužilaštvom za visokotehnološki kriminal i Ministarstvom unutrašnjih poslova, uhapsili su večeras M.P. (1990) iz Paraćina, zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično delo Ugrožavanje sigurnosti iz člana 138. stav 3., Krivičnog zakonika R. Srbije.

image001

01
Osumnjičeni se tereti da je putem društvene mreže Fejsbuk, između ostalog, više puta direktno najavljivao i pozivao na ubistvo predsednika Republike Srbije, Aleksandra Vučića. (fotografija u prilogu). Brzom reakcijom pripadnika Bezbednosno-informativne Agencije i pripadnika MUP-a, lice je privedeno i njemu će uz konsultaciju sa dežurnim tužiocem biti određeno zadržavanje od 48 časova.

03

 

02


Izbori su bili i prošli , a Srebreničani su rekli svoje, poručuje dvostruki  pobednik u trci za gradonačelnika tog grada Mladen Grujičić. Pošto je još 2016. godine pobedio tadašnjeg gradonačelnika Ćamila Durakovića, Mladen Grujičić i ovaj put ponovo slavi. Ubedljivo je pobedio na izborima za gradonačelnika Srebrenice, a stabilnu većinu koju je dobio neće moći da poremete ni glasovi koji stižu poštom. To je potvrdio i zamenik načelnika opštine Srebrenica I nosilac liste “ Moja adresa: Srebrenica” Hamdija Fejzić, koji je  priznao nesumnjivu pobedu liste „Zajedno za Srebrenicu “ i kandidata  Mladena Grujičića. Podsećamo, u okviru liste “ Moja adresa:  Srebrenica”  su SDA, SBB, Stranka za BiH, SBB i PDA,  pa potvrda Grujičićeve pobede ima I dodatnu težinu, pošto i sami priznaju da njihov kandidat za nacelnika Alija Tabakovic ni glasovima koji stižu poštom ne može dostići broj glasova koji ima Grujičić. Naravno da oni kojima ne odgovara Grujičićeva pobeda I dalje spekulišu I pokušavaju lov u mutnom, ali njegova pobeda je, sada je već jasno,  toliko čista da je  ne mogu pomutiti nikakvi spinovi I spekulacije. U samom gradu opšta ocena je da će  izjava Hamdije Fejzića koji priznaje Grujičićevu pobedu  doprineti spuštanju tenzija  izazvanih uopozorenjima  da bi  glasovi iz inostranstva mogli biti zloupotrebljeni  u korist njihovog kandidata. U skladu sa ubedljivom pobedom Mladena Grujičića je I činjenica da će Koalicija  “ Zajedno za Srebrenicu” , sastavljena od svih srpskih stranaka u tom gradu, u skupštini opštine imati 11 od 21 odborničkog mesta, što čini apsolutnu  većinu.

1 2 3 353