Na današnjoj konferenciji Grupe građana “Za napredniji Čačak” dr Aleksadar Radojević govorio je o izmene Zakona o zdravstvenoj zaštiti gde je nedavno usvojen član kojim se vraća organizacija zdravstvene službe u Srbiji na organizacionu jedinicu Zdravstveni centar. Radojević smatra da je došlo do zastoja u kvalitetu u pružanja usluga kada je pre nekoliko godina došlo do deobe Zdravstvenog centra na primarnu i sekundarnu zdravstvenu zaštitu. “Mi ćemo sada kao grad Čačak ići ponovo u formiranje ZC pri tome niko nam ne garantuje da će biti obuhvaćeno ono što je nekada pripadalo Moravičkom okrugu” , rekao je Radojević. Na pitanje novinara da li će odbornici prisustvovati sutrašnjem skupštinskom zasedanju, Radojević nije isključio tu mogućnost, jer su na dnevnom redu,kako je rekao, teme koje su veoma važne za grad Čačak.


Na konferencijhi za novinare Gradskog odbora Srpske napredne stranke, narodni poslanik Marko Parezanović zahvalio je svim Čačanima koji su pružili podršku na mitingu predsednika Aleksandra Vučića, na kome je, prema njegovim rečima, bilo više od sto hiljada ljudi. Parezanović je iskoristio priliku da kaže da su pristalice SNS-a mesecima izložene brutalnoj kampanji vređanja i omaložavanja političke manjine, koja, kako je rekao, pokušava da omalovaži rad Srpse napredne stranke. Njihove aktivnosti, prema rečima Parezanovića su sulud vid političke borbe, a ocenio je da za cilj imaju zastrašivanje naroda.


Na 84. sednici Gradskog veća grada Čačka, između ostalog, usvojen je predlog podrške za sprovođenje poljoprivredne politike u vrednosti od 42 miliona dinara za direktne podsticaje, kao i predlog povećanja ekonomske cene za predškolsko obrazovanje, pa će roditelji ove godine za vrtić izdvajati 175 dinara više nego prošle. Takođe je usvojen plan detaljne regulacije za planirani aerodrom Preljina i dopuna i izmena odluke o održavanju javnih zelenih površina.


Gradonačelnik Čačka Milun Todorović obavestio je javnost da je održan sastanak sa firmom koja obezbeđuje zgradu Opštine, gde je zahtevano da lice koje je učestvovalo u nedavnom incidentu sa novinarima i odbornicima opozicije, ne bude više angažovano u obezbeđenju Gradske uprave. On je takođe najavio pokretanje disciplinskog postupka protiv šefa za bezbednost i odbranu Bratislava Zečevića, koji je navodno naložio obezbeđenju da zabrani održavanje konferencije za medije predstavnicima opozicije iz sale Gradskog veća.

1 2 3 327