Sa 35 glasova za od ukupno 45 odbornika koliko broji Skupština opštine Lučani, danas je na 24. sednici usvojen predlog odluke o budžetu opštine za 2018. godinu.
Glasanju o budžetu prethodila je rasprava o amandmanima koje su podnele odborničke grupe iz redova opozicije, “Dveri” i “Jedan tim”, kao i 29 odbornika vladajuće većine. Usvajanjem pet amandamana odbornika valdajuće koalicije iznos budžeta je uvećan sa 740 na 875 miliona dianra, pošto je predviđeno kreditno zaduženje od 76,5 miliona dianra plus kamata. Tako će deficit budžeta biti 69 miliona dinara. Predsednica opštine Lučani Vesna Stambolić rekla je obraćajući se odbornicima da ne podržava ovako izglasan budžet i da ne odobrava da opština uđe u novo kreditno zaduženje. Na današnjoj sednici usvojeni su i programi poslovanja za 2018. godinu regionalnih javnih preduzeća “Duboko” i “Rzav”, kao i programi rada opštinskih javnih preduzeća i ustanova. Potpun izveštaj sa sednice Skupštine opštine Lučani videćete u našim vestima od 20 i 22 sata.


Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković raspisala je danas za 4. mart izbore za Skupštinu grada Beograda. Lokalni izbori su raspisani i u Boru i Aranđelovcu. Ove godine u decembru trebalo bi da se održe redovni izbori u opštini Lučani, a ranije se nagađalo da bi i oni mogli biti raspisani kada i izbori u prestonici, što se nije dogodilo.


Na prvoj sednici Veća opštine Čajetina u ovoj godini, članovi veća dali su saglasnost na Pravilnik o organizaciji i sistematizaciji radnih mesta u Opštinskoj upravi, kojim je izvršeno usaglašavanje sa odlukom Skupštine opštine Čajetina o maksimalnom broju zaposlenih. Izvršene su i manje izmene u pravilnicima o radu i sistematizaciji komunalnih preduzeća. Data je saglasnost na odluku Nadzornog odbora JKP „Zlatibor“ kojom je došlo do povećanja cene usluge iznošenja i deponovanja smeća u kategoriji korisnika domaćinstava, škola, zdravstvenih ustanova, hotela i odmarališta. Razlog povećanja odnosi se na usaglašavanje cena sa cenama u okviru Regionalne deponije „Duboko“, pa je tako cena sa dosadašnjih 2,4 povećana na 3 dinara po metru kvadratnom objekta.


Većinom glasova, većnici opštine Lučani na današnjoj sednici nisu prihvatili amandmane na predlog odluke o budžetu opštine za 2018. godinu, koje su podnele odborničke grupe iz redova opozicije, ali i 29 odbornika vladajuće većine. Na današnjoj sednici usvojen je i predlog rešenja o razrešenju dužnosti v.d. načelnika opštinske uprave.

1 2 3 222