LUČANI — Na sednici Opštinskog veća u Lučanima data je saglasnost na odluku o raspodeli dobiti Javnog preduzeća “Rzav”, a prihvaćena je i informacija o stanju duga Javno komunalnih preduzeća prema “Rzavu”. Na sednici je usvojen izveštaj o radu Doma zdravlja Lučani u 2017. godini, data je saglasnost na Statut Kulturnog centra, a usvojen je i predlog godišnjeg programa za 2019. godinu u oblasti sporta. Ovim programom, sportski klubovi iz opštinskog budžeta u narednoj godini dobiće 11 miliona dinara, umesto 9,5 miliona koliko je izdvojeno za ovu godinu.


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je najavio danas da će vrlo brzo početi  gradnja autoputa od Pojata do Preljine.

– Nedeljama i mesecima razgovaramo sa onima koji treba da investiraju u ovaj deo Srbije. Razgovaramo o gradnji autoputa Pojate – Preljina, koji će povezati Čačak, Kraljevo, Trstenik, Kruševac, Ćićevac i uskoro krećemo i sa tim radovima i brzo ćemo da završimo – rekao je Vučić u obraćanju na svečanoj akademiji povodom 150 godina turizma u Vrnjačkoj Banji. Predsednik Srbije je kazao da će taj autoput biti urađen baš kao što će biti završen autoput Beograd – Čačak, kao i do kraja godine Koridor 10 od Niša do Makedonije i Bugarske pre kraja ove godine.


“Šta god da se dešava u Srpskoj naprednoj stranci, da li ih napušta jedan ili jedanaest odbornika, mi svakako nećemo biti rezervna varijanta koja će uskočiti na to mesto”, izjavio je danas lider GG za napredniji Čačak, dr Aleksandar Radojević, na konferenciji za novinare koju je sazvao kako bi demantovao tvrdnje osvanule u pojedinim medijima kojima se spekuliše o eventualnoj podršci odbornika Grupe građana vladajućoj većini.


Sednica Skupštine grada Čačka prekinuta je preksinoć nešto pre 23 sata, nakon novog sukoba na relaciji vlast-opozicija. Odbornici opozicije optužili su vlast za iznurivanje u cilju da se rasprava o ključnim tačkama dnevnog reda prolongira do duboko u noć, kada niko ne prati skupštinske prenose. Predstavnici vladajuće koalicije to negiraju, mada nisu svi pristalice maratonskog trajanja sednice.
Prvi skupštinski dan je završen manjim incidentom, nakon prekida sednice, zbog čega je u Skupštinu pozvana i policija, a predsednik parlamenta usled povišenog krvnog pritiska završio je u Urgentnom

1 2 3 256