“Na dnevnom nivou ulažemo sve napore da se stabilnost na Kosovu i Metohiji sačuva i da zaštitimo naš narod, da sačuvamo i garantujemo bezbednost”, izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić prilikom današnje posete Lučanima. On je rekao da Srbija nije u lakoj poziciji i da Vlada želi nastavak dijaloga što pre.


Odbornici Skupštine opštine Gornji Milanovac usvojili su na današnjoj sednici predlog o angažovanju revizora za obavljanje eksterne revizije završnog budžeta. Prihvaćen je i prelog o osnivanju Javnog preduzeća za vodosnabdevanje „Rzav“ Arilje, na osnovu kog će Regionalni sistemi za vodosnadbevanje imati tri člana Nadzornog odbora. Stalni član biće iz Čačka, jedan će biti iz redova zaposlenih, dok će treći biti po sistemu rotiranja iz opština Arilje, Lučani, Požega i Gornji Milanovac.


Na današnjoj sednici Skupštine opštine Lučani odbornici su usvojili odluku koja se odnosi na korišćenje površina javne namene radi postavljanja privremenih objekata, dali su saglasnost na program korišćenja i zakupa javnih površina u dane Dragačevskog sabora trubača, a doneli su i odluku o naknadama za korišćenje javnih površina na teritoriji opštine Lučani.
Na sednici je usvojena odluka o javnim priznanjima opštine Lučani za 2019. godinu, a razmatran je i izveštaj o radu i finansijskom poslovanju JKP “Komunalac Lučani” u 2018. godini, kao i izmene finansijskog plana za 2019. godinu.


Završni račun budžeta, program podrške u oblasti poljoprivrede, izveštaji o poslovanju u 2018. godini regionalnih JP „Rzav“ i „Duboko“, kao i opštinskih ustanova, obeležilo je današnju sednicu SO Lučani. Usvajanjem predloga odluke o Dragačevskom saboru trubača, prestala je da važi prethodna odluka o organizaciji ove manifestacije. Ni ovom zasedanju lokalnog parlamenta nisu prisustvovali odbornici opozicije.

1 2 3 329