Gradonačelnik Čačka, Milun Todorović, obišao je danas radove na projektu rekonstrukcije vijadukta na kružnom putu iznad Mašinsko-saobraćajne škole, koji su počeli juče, i najavio da će rekonstrukcija trajati do kraja avgusta. Pored ove lokacije, on je sa svojim saradnicima obišao i početak radova na asfaltiranju puta za Mostine u mesnoj zajednici Žaočani, kao i sanirana klizišta na putu Tošin Do u mesnoj zajednici Jezdina.


Mreža javnih osnovnih škola i javnih predškolskih ustanova na teritoriji opštine Lučani, bila je jedna od tema današnje sednice Opštinskog veća. Izmenom odluke o osnivanju Biblioteke opštine Lučani, izdavačka delatnost je postala sastavni deo delatnosti ove ustanove. Na sednici je data saglasnost na izmene pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mesta u Biblioteci, a razmatrani su i predlozi odluka o pribavljanju nepokretnosti u javnu svojinu opštine Lučani.


Predsednik opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević u subotu je razgovarao sa sugrađanima o njihovim problemima i pronalaženju načina za što brže i efikasnije rešenje.
Prijemu su prisustvovali i zamenica predsednika Jadranka Dostanić, vršilac dužnosti direktora Javnog komunalnog preduzeća, Ivan Lazić i direktor Javnog preduzeća za izgradnju Božidar Vučetić. „Dani otvorenih vrata su dobra prilika da građani na jednom mestu razgovaraju sa rukovodstvom opštine i direktorima javnih preduzeća. Probleme sa kojima nam dolaze shvatamo ozbiljno i trudimo se da učinimo sve što je u našoj mogućnosti da im pomognemo.“, rekao je Kovačević nakon završenog prijema.


Predsedavajući Skupštine grada Čačka Igor Trifunović izjavio je da će na narednom, 22. zasedanju odbornici odlučivati o imenovanju direktora Ustanove “Zračak”. Na pitanje novinara da li je upoznat da je inspekcija Ministarstva rada, boračka i socijalna pitanja boravila u toj ustanovi i sačinila izveštaj u kome se navodi da je prethodni konkurs bio raspisan po zakonu, Trifunović je rekao da nije upoznat sa izveštajem i da će ako dobiju neki zaključak ili preporuku, postupiti po njoj. Podsetimo, vlast nije izglasala predloženu kandidatkinju od strane Upravnog odbor ustanove i skupštinske kadrovske komisije zbog, kako je, tada obrazloženo nepravilnosti u sprovođenju konkursa.

1 2 3 246