Iako za fabriku u Kraljevu još uvek nije postavljen ni kamen temeljac, nemački “Leoni” već je raspisao konkurs za prvu grupu radnika koje će zaposliti u tom gradu.
Kako je na sednici Gradskog veća izjavio gradonačelnik, dr Predrag Terzić, Vlada Srbije je izgradnju Leonijeve fabrike u Kraljevu proglasila projektom od nacionalnog značaja. Početak izgradnje fabrike očekuje se u septembru ili oktobru, a pogon će biti završen do kraja iduće godine.


U sedištu lokalne samouprave u Čačku danas su uručene odluke poslodavcima za dodelu subvencija za zapošljavanje novih radnika. Konkurisalo je 67 poslodavaca za 95 nezaposlenih, a novca je bilo za 57 zahteva i 61 lice. Za ovu meru aktivne politike zapošlajvanja iz budžeta grada ove godine izdvojeno je ukupno 14 miliona dinara, a poslodavci su iskazali potrebu za 21,5 miliona dinara. Gradonačelnik Čačka Milun Todorović, koji je uručio ugovore, najavio je mogućnost rebalansa kako bi se obezbedila dodatna sredstva.


Gradonačelnik Čačka Milun Todorović izjavio je danas da je svečano polaganje kamena temeljca za izgradnju fabrike nemačke kompanije Forverk u poslovnoj zoni u Preljini odloženo za 25. jul ove godine. Datum je izmenjen zbog obaveza predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predstavnika Forverka, pojasnio je Todorović. Ranije je bilo najavljeno da će početak realizacije ove investicije vredne oko 50 miliona evra biti obeleženo 12. jula.


Radnici Fabrike reznog alata u pogonu za izradu kugličnih vretena, danas su po sedmi put sprečili pokušaj uvođenja poverioca u posed. Sudski izvršitelji, uz prisustvo policije, pokušali su da oduzmu deo pogona fabrike u ime poravnanja duga sa čačanskom firmom ,,Savremena ambalaža D.O.O.”, koji je za 16 godina od milion i po dinara dostigao cifru od 4,6 miliona. Ministarstvo odbrane je zbog strateškog značaja pogona Privrednom sudu u Čačku poslao dopis u kom traži obustavu postupka izvršenja i da se dug namiri na drugi način, ali sud, još uvek, ne reaguje u skladu sa predlogom Ministarstva.

1 2 3 114