U Srbiji su nastavljena povoljna makroekonomska kretanja i u 2019. godini, inflacija je niska i stabilna, a finansijska stabilnost je očuvana, izjavio je danas viceguverner Narodne banke Srbije Željko Jović.  Prema proceni Narodne banke Srbije, rast bruto domaćeg proizvoda u drugom kvartalu ove godine iznosio je 3,1 odsto, istaknuto je na današnjoj konferenciji za novinare.


Kabinet zadužen za inovacije i tehnološki razvoj raspisao je ove godine konkurs za besprovratna sredstva za promociju  inovacionog  ženskog preduzetništva. Udruženje poslovnih žena „Nadežda Petrović” iz Čačka konkurisalo je i dobilo sredstva po projektu „Kroz digitalne veštine do modernog poslovanja” koje treba nizom aktivnosti da sprovede do kraja ove godine.


Cilj donošenja zakona o utvrđivanju javnog interesa i posebnim postupcima radi realizacije projekta izgradnje koridora E-761, deonica Pojate-Preljina, jeste efikasnija realizacija ovog projekta, uz poštovanje Ustava Srbije i važećih zakona, ističe ministarka Zorana Mihajlović. Povodom saopštenja organizacije „Transparentnost Srbija“, u kome se navodi da je usvajanje posebnog zakona radi izgradnje takozvanog Moravskog koridora zadat još jedan udarac jedinstvu pravnog poretka, a naročito sistemu javnih nabavki u Srbiji, u ministarstvu podsećaju da Ustav dozvoljava mogućnost da se pojedini odnosi urede i donošenjem posebnog zakona kojim će na drugačiji način, u odnosu na opšte zakone, biti uređena konkretna materija.


Kako unaprediti poresku pravdu kroz analiziranje stanja u oblasti poreza na imovinu i unaprediti saradnju između lokalne samouprave, privatnog sektora i civilnog društva, govorilo se na danas održanom sastanku u Čačku, u okviru predstavljanja rezultata relizacije projekta ,, Porez na imovinu-transparentniji i pravedniji”. Grad Čačak i opština Arilje, u saradnji sa Udruženjem građana ,,Prodor” realizuju navedeni projekat , koji finansira Evropska komisija kroz program ,,Balkan nadgleda javne finansije”, preko organizacije Fractal.

1 2 3 139