Radnici Fabrike reznog alata u pogunu za izradu kugličnih vretena po 12. put sprečili su uvođenje poverioca u posed. Protiv 59 radnika pogona podneta je krivična prijava I oni su proteklih dana pozivani u čačansku policijsku upravu na saslušanje. Kao odgovor – Industrijski sindikat fabrike podneo je krivičnu prijavu Specijalnom tužilaštvu za organizovani kriminal protiv sudije Privrednog suda u Čačku Dragice Urošević. Podsetimo – sudski izvršitelji pokušavaju da oduzmu deo pogona fabrike u ime poravnanja duga sa čačanskom firmom ,,Savremena ambalaža D.O.O.”, koji je za 16 godina od milion I po dinara dostigao cifru od 5,4 miliona dinara.


U Srbiji je u prethodnoj godini sprovedeno 38 odsto više inspekcijskih nadzora u odnosu na 2017. godinu, a broj radnika koji rade na crno je manji za 17 odsto, izjavio je danas ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Djordjević.
On je predstavljajući rezultate projekta “Reci ne radu na crno” rekao da je u Srbiji povećana svest radnika da treba da rade u skladu sa zakonom i da prijave poslodavce koji to ne čine.


Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić izjavio je da u ovoj godini ne očekuje prodaju Telekoma Srbija. On je ocenio da su promene na tržištu telekomunikacija Srbije, kao što su akvizicije Telekoma i dolazak češkog PPF fonda, koji je preuzeo Telenor Srbiju, dobri za potrošače, jer će se u tržišnoj utakmici potrošačima nuditi kvalitetnije usluge po pristupačnijim cenama.

1 2 3 132