Milanovčani će iduće godine za plaćanje poreza na imovinu dobijati ista rešenja kao u ovoj. Prema Odluci, koju je danas podržalo opštinsko Veće, prosečne cene po kvadratnom metru nepokretnosti u sve tri zone ostaće nepromenjene. Do kraja godine naplata svih poreskih prihoda biće realizovana sa preko 95 posto, izjavio je za Telemark predsednik opštine Dejan Kovačević.


Na ulicama Čačka u narednom petogodišnjem periodu, od 2018. do 2023. godine, moći će da bude najviše 800 taksi vozila, predviđeno je programom organizovanja taksi prevoza na teritoriji grada, sa čijim predlogom su se danas saglasili članovi Gradskog veća.
Program zapravo predviđa da će broj taksi vozila moći da se gotovo duplira u narednih pet godina, budući da je u ovom trenutku registrovano 460 vozila. Kako je novinarima izjavio gradonačelnik Čačka, Milun Todorović, u gradu je trenutno određeno 25 taksi stajališta, na kojima je obeleženo 166 mesta.


Prema rečima Dejana Kovačevića, cilj milanovačke opštine je prvo da pomogne u rešavanju aktuelnih problema, a onda da se utvrdi ko je odgovoran za višemilionske dugove Norveške kuće. Juče je u Čačku održana prva aukcija za prodaju ovog objekta zbog skoro 370 hiljada dinara duga. Ukupna dugovanja Srpsko-Norveškog društva kao vlasnika objekta, procenjuju se između 7 i 10 miliona dinara bez kamata. Aukcija je bila neuspešna jer se nije pojavio nijedan zainteresovani kupac. Stranke u sporu do sledeće aukcije imaju 30 dana za postizanje dogovora o dinamici namirenja. U suprotnom, postoji realna mogućnost da se ovog puta kupci odazovu, a Kuća ode u privatne ruke.


Iz gradske kase ove godine je izdvojeno tri i po miliona dinara za adaptaciju i stavljanje u funkciju seoskih domova mesnih zajednica, koji su u većini čačanskih sela bili zapušteni i van upotrebe.
Prema rečima pomoćnika gradonačelnika, Milana Bojovića, naobnimiji radovi izvedeni su na Domu kulture u Mrčajevcima, čija će rekonstrukcija biti nastavljena i sledeće godine. Veliku zahvalnost, kako je rekao Bojović, gradska uprava duguje građanima, koji su dali konstruktivne predloge kako da se objekti mesnih zajednica stave u funkciju.

1 2 3 125