Cilj donošenja zakona o utvrđivanju javnog interesa i posebnim postupcima radi realizacije projekta izgradnje koridora E-761, deonica Pojate-Preljina, jeste efikasnija realizacija ovog projekta, uz poštovanje Ustava Srbije i važećih zakona, ističe ministarka Zorana Mihajlović. Povodom saopštenja organizacije „Transparentnost Srbija“, u kome se navodi da je usvajanje posebnog zakona radi izgradnje takozvanog Moravskog koridora zadat još jedan udarac jedinstvu pravnog poretka, a naročito sistemu javnih nabavki u Srbiji, u ministarstvu podsećaju da Ustav dozvoljava mogućnost da se pojedini odnosi urede i donošenjem posebnog zakona kojim će na drugačiji način, u odnosu na opšte zakone, biti uređena konkretna materija.


Kako unaprediti poresku pravdu kroz analiziranje stanja u oblasti poreza na imovinu i unaprediti saradnju između lokalne samouprave, privatnog sektora i civilnog društva, govorilo se na danas održanom sastanku u Čačku, u okviru predstavljanja rezultata relizacije projekta ,, Porez na imovinu-transparentniji i pravedniji”. Grad Čačak i opština Arilje, u saradnji sa Udruženjem građana ,,Prodor” realizuju navedeni projekat , koji finansira Evropska komisija kroz program ,,Balkan nadgleda javne finansije”, preko organizacije Fractal.


Iako je prošlo samo tri sedmice od otvaranja Start ap centra u Čačku, kroz njega je, prema rečima v.d. direktora Naučno tehnološkog parka Mirka Pešića, prošao veliki broj zainteresovanih građana, a posebno mladih. Otvoren je javni poziv za useljenje start ap timova u Centar gde im se nudi prostor, mentorska i savetodavna podrška, a prema Pešićevim rečima postoji mogućnost i finansijske podrške kako bi razvili svoju ideju.


Edukativna radionica “Kako uspešno voditi biznis u digitalnom okruženju” održana je danas u novootvorenom Start ap centru. Namenjena je malim i srednjim preduzećima sa ciljem da se upoznaju sa konceptom digitalne transformacije, njenim uticajem na poslovanje, glavnim pokretačima i oblastima na koje se treba fokusirati kada je reč o upravljanju inicijativama za digitalnu transformaciju kompanija, bez obzira na veličinu kompanije i industriju u kojoj posluje.

1 2 3 139