Četiri osobe su povređene prilikom sudara tri vozila na obilaznici oko Čačka, rečeno je agenciji MNA u policiji. Nezgoda se dogodila juče nešto pre 12:00 sati, a saobraćaj je duže vreme bio u prekidu. Povređeni su prebačeni u čačansku bolnicu i nalaze se van životne opasnosti. U saobraćajnim nesrećama koje su se dogodile poslednjih nekoliko dana na području Čačka, život su izgubile dve osobe, a više od deset je teže i lakše povređeno. U subotu noć je u Preljini, na isključenju sa auto puta poginuo jedan muškarac, a u nedelju veče jedan devojka u Trbušanima, prilikom sletanja vozila sa puta.


Brzom i efikasnom akcijom, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Čačku uhapsili  su M.T. (1985) iz Čačka neposredno nakon izvršenja krivičnog dela teška krađa u pokušaju.

Sumnja se da je on noćas, oko 4.20 časova, odvalio balkonska vrata na kući četrdesetdevetogodišnjeg muškarca iz Čačka, ušao u prizemlje i izvršio premetačinu u jednoj prostoriji. Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužiocu. Kako smo ranije dobili potvrdu, radi se o kući gradonačelnika Čačka Miluna Todorovića. Todorović je novinarima rekao da veruje državnim organima i da se oseća bezbedno.


Milica Prokić, rođena je 29. avgusta 1976. godine u Čačku. Završila je osnovnu školu Vuk Karadžić i Gimnaziju u Čačku, a potom i Tehnički fakultet u našem gradu.
Posle duže bolesti upokojila se 11. aprila 2019. godine u bolnici u Beogradu.
Bila je jedan od osnivača omladinske kulturne organizacije ,,Oko” Gimnazija.
Radila je kao profesor matematike i veb dizajner.
Bila je član Srpskog pokreta Dveri i odbornik u Skupštini grada Čačka od 2016. godine.
Poslednjih nekoliko godina ostavila je neizbrisiv trag kao jedan od najaktivnijih odbornika i govornika u lokalnom parlamentu.
Gradska organizacija Srpskog pokreta Dveri u Čaču uputila je saučešće porodici Prokić i svim prijateljima i kolegama Milice Prokić.
Termin komemoracije i sahrane biće naknadno saopšten.


Efikasnom akcijom pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova u Kraljevu, u saradnji
sa Poreskom policijom i Tržišnom inspekcijom iz Kraljeva, zaplenjeno je oko 99
kilograma rezanog duvana i velika količina odevnih predmeta.
Policija je predmete pronašla u dva teretna vozila, novopazarskih registarskih
oznaka, juče, prilikom kontrole u Progorelici kod Kraljeva. U kabini teretnog vozila kojim je upravljao tridesettrogodišnji Novopazarac pronađeno je 10 džakova sa ukupno 98,6 kilograma rezanog duvana, a u kabini kamiona kojim je upravljao njegov sugrađanin (37), sedam džakova sa 292 komada garderobe različitih robnih marki poznatih svetskih proizvođača, bez odgovarajuće dokumentacije. Duvan je oduzet i predat pripadnicima Poreske policije u Kraljevu, dok je garderoba predata Tržišnoj inspekciji.
Po nalogu nadležnog tužilaštva, protiv tridesettrogodišnjaka biće podneta krivična
prijava zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljen promet
akciznih proizvoda, dok će protiv tridesetsedmogodišnjeg vozača biti podneta
krivična prijava za krivično delo neovlašćena upotreba tuđeg poslovnog imena i druge
posebne oznake robe ili usluge.

1 2 3 57