Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Čačku rasvetlili su tešku krađu i krađu izvršene na području grada u proteklih deset dana i uhapsili P. R. (1977) iz Bora, osumnjičenog da je počinio ova krivična dela. Sumnja se da je on, krajem septembra, provalio u kuću u okolini Čačka odakle je ukrao torbicu sa većom sumom novca, a u noći između 7. i 8. oktobra ušao u sobu jednog hostela u Čačku i dok su gosti spavali ukrao novčanik sa novcem, ličnim dokumentima i
karticama, dva mobilna telefona i ključeve od vozila. Brzom intervencijom policija ga je pronašla i uhapsila. P. R. je, po nalogu nadležnog tužioca, određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden tužilaštvu.


Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kraljevu uhapsili su N. M. (56 godina) iz Kraljeva, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.
Policija je u kući osumnjičenog u Kraljevu pronašla 19 paketa sa oko 280 grama sasušene marihuane, dok je na imanju u blizini njegove kuće pronađen zasad indijske konoplje težine oko 18 kilograma, koji je N. M., kako se sumnja, uzgajao. Po nalogu zamenika višeg javnog tužioca, osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden tužilaštvu u Kraljevu, saopštla je policija.


POŽEGA —  U porodičnoj kući Veljka Radovića iz požeškog sela Mala Ježevica juče je izbio požar.

S obzirom da su tri maloletna deteta brzo napustila kuću izbegnuta je veća tragedija.
Iako su ekipe požeške vatrogasne jedinice brzo reagovale, najvećem delu kuće i stvarima u njoj nije bilo spasa.
Da li kvar na elektro-instalacijama, tek naknadno će se utvrditi šta je bio uzrok požara.

 


Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kraljevu zaplenili su veću količinu oružja i uhapsili D. B. (star 51 godinu) iz Vrnjačke Banje, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.
Policija je u stanu i drugim prostorijama koje koristi osumnjičeni pronašla automatsku pušku sa četiri okvira, dva tromblonska nastavka, skraćenu pušku, pištolj sa okvirom, tromblonsku minu, dve ručne bombe, tri eksploziva, tri komada sporogorećeg štapina, četiri električne inicijalne kapisle, samostrel sa tri pripadajuće strele i 409 metaka različitih kalibara. Osumnjičenom je po nalogu nadležnog tužioca određeno zadržavanje do 48 sati i biće, uz krivičnu prijavu, priveden tužilaštvu.

1 2 3 51