U zajedničkoj akciji čačanske i Uprave granične policije, na prelazu Horgoš uhapšen je S.S. (star 40 godina) iz Čačka zbog pokušaja krijumčarenja 2,1 kilograma heroina, saopštio je danas MUP.
S.S. je pokušao da prokrijumčari drogu tako što je pakete sa heroinom folijom oblepio oko tela. Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Čačku, njemu je određeno zadržavanje do 48 časova zbog sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. Po isteku policijskog zadržavanja, osumnjičeni će uz krivičnu prijavu biti priveden tužiocu.


U dve odvojne saobraćajne nesreće na području Policijske uprave Čačak poginule su dve osobe, saopštila je danas policija. S.V. iz Ivanjice (23 godine) poginuo je u saobraćajnoj nesreći kasno sinoć u mestu Kotraža kod Lučana. U policiji su rekli da je mladić koji je bio sam u kolima, nastradao kada su kola “sletela” sa puta, a uzroci nesreće se još ispituju. Traktorista B. G. (61 godina) nastradao je sinoć u selu Družetići kod Gornjeg Milanovca, kada se na njega prevrnuo traktor.


Jedna žena pronađena je mrtva u stanu u Kosjeriću, u ulici Vuka Karadžića, rečeno je agenciji Beta u MUP-u.
Telo je otkriveno jedan sat posle ponoći, i nakon dolaska policije preneto na Institut za sudsku medicinu, naveli su u MUP-u. Kako medji prenose, reč je o majci troje dece. Mediji dodaju da se sumnja da je tu ženu ubio drugi muž za kojim policija traga i da su deca po pozivu policije preuzeta, zdravstveno pregledana i zbrinuta kod najbliže rodbine.


Policija je uhapsila lekara specijalistu u Opštoj bolnici u Ćupriji S. L. (63 godine) zbog sumnje da je primio mito od 100 evra, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije. Sumnja se da je on posle hirurške intervencije koju je morao da izvrši u okviru službenog ovlašćenja, tražio i primio 100 evra od pacijenta prilikom kontrolnog pregleda, navodi se u saopštenju. Odredjeno mu je zadržavanje do 48 sati i uz krivičnu prijavu biće priveden Višem javnom tužilaštvu u Kraljevu, dodaje se u saopštenju. Hapšenje su, kako se navodi, izveli pripadnici Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji s Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu.

1 2 3 47