Učenici čačanske Osnovne škole “Vuk Karadžić” su u dvorištu srednje Tehničke škole našli tri kilograma droge “skank” i 50 grama “spida”, potvrđeno je danas agenciji Beta u Policiji u Čačku. Grupa osnovaca je pred početak časa rekla nastavniku da su primetili “čudne pakete” u dvorištu susedne Tehničke škole. Učenici su doneli pakete droge, a nastavnik je obavestio policiju. Istraga je u toku.


Muškarac P. M., star 42 godine zapalio se kasno sinoć u bolničkom krevetu na odeljenju psihijatrije u čačanskoj bolnici i tom prilikom zadobio opekotine, potvrdila je za našu televiziju portparol bolnice dr Biljana Kočović. Kočovićeva je dodala da su opekotine drugog stepena i da P. M. nije životno ugrožen, ali da će najverovatnije lečenje biti nastavljeno u Beogradu.


Na Klinici za infektivne bolesti u Nišu zbog teške upale pluća izazvane malim boginjama, umrla je S.M. (32 godine), rekao je danas za agenciju Beta direktor te klinike Miodrag Vrbić. Po njegovim rečima, umrla žena nije imala nijednu hroničnu bolest. Od početka oktobra 2017. godine, zaključno sa 13. martom ove godine, na teritoriji Srbije, uključujući i teritoriju nadležnosti Zavoda za javno zdravlje Kosovska Mitrovica, registrovano je ukupno 3.538 slučajeva malih boginja, od kojih je 1.817 laboratorijski potvrđeno u Institutu Torlak, piše na sajtu Instituta za javno zdravlje Srbije. Od ukupnog broja obolelih, 33% je bilo hospitalizovano ili je hospitalizacija u toku. Od težih komplikacija malih boginja, registrovano je zapaljenje mozga dve osobe i upala pluća 400 obolelih. Većina obolelih, 95%, je nevakcinisana, nepotpuno vakcinisana ili nepoznatog vakcinalnog statusa.

1 2 3 44