U Kulturnom centru Srbije u Parizu 16. godinu za redom održaće se manifestacija Dani svetosavlja, od 25. do 29. januara. Ove godine centralni događaj biće gostovanje dve izložbe Narodnog muzeja u Čačku: ,,Vojvoda Petar Bojović“ i ,,Manastiri Ovčarsko-kablarske klisure“. Manifestaciju organizuje kancelarija Vlade Republike Srbije u saradnji sa dijasporom i lokalnom samoupravom.


Četvrtu godinu za redom u OŠ ,,Ratko Mitrović” održaće se „Svetosavske svečanosti“. Program počinje sutra, 16. Januara, u 19 časova, promocijom knjige „Gusle naše svete“ Slavka Jeknića, a završava se na dan Svetog Save svečanom akademijom u pola jedanaest. U nekoliko dana održaće se brojne aktivnosti I predavanja u svrhu očuvanja nacionalne kulture I Svetosavlja. Manifestacija je organizovana pod pokroviteljstvom grada Čačka.


Iz štampe je izašla nova knjiga čačanske spisateljice Maje Ilić Timotijević naziva „Pisma vetru“.
Ova zbirka crtica o životu njena je peta knjiga, koju je – kao i sve prethodne – likovno oblikovala.


U okviru izložbe Akvizicije II u Galeriji Nadežda Petrović održan je razgovor o radu Irene Kelečević ,,Arhiviranje sadašnjosti“, koji se bavi istraživanjem istorije čačanskog Spomenika četiri vere. U razgovoru sa publikom, pored autorke, učestvovali su istoričar dr Miloš Timotijević i istoričarka umetnosti Milica Petronijević.

1 2 3 281