U četvrtak, 24. maja 2018. u 19 časova u Galeriji Narodnog muzeja biće otvoren 35. dečji majski salon, na temu „Čudesni svet ptica“. Učestvuju 24 škole grada Čačka, opština Lučani i Gornji Milanovac. I ova 35 izložba po redu, potvrđuje da učenici, kao dobri poznavaoci
likovnih zakonitosti, svojim radovima uspešno tragaju za samom prirodom umetnosti.
Estetska i umetnička vrednost izloženih radova koje izviru iz samo deci svojstvenih vizuelnih doživljaja izazivaju nepodeljeno divljenje i poštovanje koje ovoj najstarijoj manifestaciji Muzeja obezbeđuje dugo i uspešno trajanje.


Dr Rajko Golić, docent na Geografskom fakultetu u Beogradu nedavno je održao predavanje u Domu kulture u Čačku na temu ,,Izolovana plemena Južne Amerike – Poslednji ostatak kamenog doba u modernom društvu”. Profesor Golić približio je Čačanima retke ljudske zajednice koje žive nezavisno od svega što se dešavalo tokom istorije civilizacije.


Karte za koncerte na ovogodišnjem festivalu Priča koji će se održati na stadionu FK Remont, od danas možete kupiti na biletarnici Doma kulture. Cena u pretprodaji iznosi 600 dinara za oba dana, dok će na dan koncerta biti skuplja. Prvog dana festivala 15. juna nastupiće Bajaga i instruktori, Dejan Cukić i sporti ritam bend i Magnifico, dok će 16. juna na istom mestu svirati Riblja čorba, Partibrejkers i Kerber. Pored ROK koncerata koji ce biti održani na stadionu FK Remont, DEO PROGRAMA Festivala PRiČa bice organizovan na Gradskom trgu, u Domu kulture i Gradskom parku.


Promocija knjige ,,Humor za odmor”, autora Vučka Grujovića, održana je nedavno u sali Skupštine grada Čačka. Među koricama knjige krije se tumačenje zlehude realnosti u Srbiji kroz formu satire, ironije, groteske i sarkazma.

1 2 3 224