ČAČAK — “Deset od deset” naziv je 10. jubilarnog izdanja festivala ambijentalne i etno muzike “Karusel” koji je otvoren sinoć nastupima 4 benda. Festival je svečano otvorila Tamara Ristić Kezz, čija je karijera, nakon učestvovanja na ovom festivalu 2015.godine, krenula uzlaznom putanjom.


Uprkos kišnom vremenu, u Guči je juče po prvi put održana manifestacija “Dragačevski hajduk fest”. Takmičenje u pripremanju hajdučkog ćevapa okupilo je 15 ekipa, a tri prvoplasirane dobile su vredne nagrade. Nakon takmičarskog dela programa, posetioci su mogli da uživaju u nastupu popularne grupe “Neverne bebe”. Organizatori manifestacije bili su: TO “Dragačevo”, Udruženje ugostitelja i Mesna zajednica Guča.


U velikoj sali čačanskog Doma kulture promovisana je knjiga “Dijana Budisavljevic” autora Boška Lomovića. Knjiga govori o herojini Drugog svetskog rata koja je iz ustaških logora spasla oko 15 000 dece. Nakon knjizevne veceri, čačanska glumica Jelena Puzić izvela je monodramu o znamenitim ličnostima srpske itorije sa akcentom na Dijanu Budisavljevic.


Knjižni fond Gradske biblioteke ,,Vladislav Petković Dis” obogaćen je za više od 2 000 naslova iz otkupa Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.
Bibliotekari su u skladu sa potrebama korisnika svih uzrasta i kategorija izvršili odabir naslova publikovanih 2017. godine u Srbiji u vrednosti od milion i 44 hiljade dinara.

1 2 3 243