Posle višegodišnje pauze u nastupu milanovačkih školaraca na „Školskoj sceni“, pauze uslovljene pandemijom korona virusa, Kulturni centar Gornji Milanovac za decu našeg grada organizovaće nastupe nekoliko dramskih studija iz gradova u okruženju, a sve u cilju sagledavanja aktuelnih tokova pozorišnog stvaralaštva u Srbiji. Biće to prilika da se deca i njihovi profesori iz Gornjeg Milanovca, na vreme pripreme za iduću godinu kada će Kulturni centar i Milanovačko pozorište ponovo pokrenuti „Školsku scenu“ – festival pozorišnog stvaralaštva učenika osnovnih i srednjih škola sa područja rudničko – takovskog kraja.


Na inicijativu Ljiljane Čeliković, profesorke istorije u Gimnaziji „Takovski ustanak”, grupa učenika ove škole započela je projekat „Ljudi koji su videli unapred”. Reč je o serijalu dokumentarnih filmova koji govore o znamenitim Milanovčanima, a prvi film je posvećen našem uspešnom privredniku.


Publikacija “Porodica Nadežde Petrović kroz 19. vek” autorke Dragane Božović, kustosa Umetničke galerije u Čačku predstavljena je u galeriji Muzeja rudničko-takovskog kraja.


U sklopu projekta Čačanska rodna-Čačak prestonica kulture Srbije 2023. u subotu 20. maja održan je celodnevni multimedijalni program naziva „Korzo i pijaca uspomena“.

1 2 3 447