Halk banka donirala je Međuopštinskom istorijskom arhivu opremu za mikrofilmovanje arhivske građe, povodom čega je danas organizovana konferencija za novinare. Iako je za početak procesa mikrofilmovanja potrebno još vremena, sa ovom opremom Arhiv je za korak bliži najboljoj tehnici zaštite svog materijala


Povodom obeležavanja 75 godina od završetka Drugog svetskog rata, nakon Beograda I Užica, u Međuopštinskom istorijskom arhivu u Čačku otvorena je izložba “Britanci i Drugi svetski rat u Jugoslaviji, vojnog atašea u britanskoj amabasadi u Srbiji, pukovnika Nika Ilića. Svečanom otvaranju, pored autora, prisustvovala je I zamenica ambasadora Velike Britanije u Beogradu, Rebeka Fabrico, a dobrodošlicu u grad na Moravi poželeo im je gradonačelnik Milun Todorović.


U Galeriji Narodnog muzeja u Čačku, o organizaciji Udruženja „Čuvari dela Vuka Karadžića“, predstavljena je knjiga Radendaka Nenada Ćurčića „Čovek je ono što prećuti“, a pored autora o knjizi je govorio i recezent dr Vladimir Dimitrijević.


U organizaciji Udruženja Irmos, istoričar dr Nemanja Dević iz Beograda je održao predavanje u manastiru Vaznesenje u Ovčarsko-kablarskoj klisuri na temu ,,Srbija, država i crkva, 1918-1920, vek obnove i ujedinjenja“.

1 2 3 323