ČAČAK — U okviru međunarodnih Mrčajevačkih pesničkih susreta u OŠ „Tatomir Anđelić“ u Mrčajevcima dodeljene su nagrade „Povelja Morave“. Nagrađeni su domaći pesnik Milisav Milenković i Atila Sabo, mađarski pesnik i prevodilac.


U likovnom salonu Doma kulture u Čačku sinoć je otvorena izložba grafika stranih autora predstavljenih na prošlogodišnjem Trijenalu grafike održanom u Beogradu. Izabana su 34 dela od isto toliko autora koji dolaze sa gotovo svih kontinenata.


Gradska biblioteka u saradnji sa Kolarčevim narodnim univerzitetom organizovala je sinoć predavanje prof. dr Ljubomira Erića na temu „Strahovi, njihovo poreklo, priroda i kako ih prevazići”. U Sali Skupštine Grada publika je imala priliku da čuje primere iz dugogodišnjeg iskustva profesora u penziji Medincskog fakulteta u Beogradu, psihijatra i psihoanalitičkog psihotarapeuta.


Milisav Milenković iz Srbije i Atila Sabo iz Mađarske ovogodišnji su dobitnici pesničke nagrade „Povelja Morave“. Ovo priznanje dodeljuje Udruženje književnika Srbije i Književno društvo Mrčajevci, a biće uručeno na otvaranju manifestacije Međunarodni mrčajevački pesnički susreti koja se održava po 18 put za redom.

1 2 3 259