Predstavnici lokalne samouprave u Čačku u poslednjih nekoliko godina ulažu veliki napor kako bi otrgli od zaborava velikane osobodilačkih ratova čačanskog kraja, kaže pomoćnik gradonačelnika za oblast društvenih delatnosti Miroslav Petković. To pre svega podrazumeva finansiranje različitih projekata kako ustanova kulture tako i brojnih udruženja koja neguju tradiciju oslobodilačkih ratova i sećanje na ratnike, ali i održavanje spomenika i spomen kompleksa.


Udruženje vizuelnih umetnika Čačka organizovalo je u Domu kulture prvo umetničko takmičenje u crtanju portreta živih modela. Ovaj jedinstveni umetnički događaj predstavio je likovne umetnike iz cele Srbije.


U Kulturnom centru na Zlatiboru u subotu veče odigrana je predstava „Laži me“ u režiji Dragoslava Dabića, po tekstu Saše Simonovića i Željka Mijanovića, a uloge su poverene Aleksandru Duniću i Sandri Bugarski.


U okviru velikog jubileja ‒ dva veka od rođenja jednog od najznačajnih književnika svih vremena Fjodora Mihailoviča Dostojevskog, Gradska biblioteka Čačak u novembru organizuje sadržajan program. Književnim promocijima i javnim časovima prethodiće dve izložbe koje na različite načine dotiču bogat opus srceznalca ljudskih duša.

1 2 3 358