Dugometražni dokumentarni film „Naš brat Bogić“ autora Bratislava Jevtovića prikazan je sinoć u Umetničkoj galeriji „Nadežda Petrović“ u Čačku. Film govori o umetničkom delu i psihološkom profilu Bogića Risimovića Risima, a projekcija je upriličena na dan umetnikovog rođenja.


Izložba slika magistra Miroslava Lazovića, profesora na fakultetu primenjenih umetnosti i dizajna u Beogradu, otvorena je sinoć u likovnom salonu čačanskog Doma kulture. Izloženo je 10 velikih slika, figurativne kompozicije, a zainteresovani izložbu mogu pogledati do 29. marta.


Ovogodišnji dobitnik Disove nagrade je pesnik Đorđe Nešić, iz Bijleog brda kod Osijeka, saopštio je tročlani žiri za dodelu ovog prestižnog književnog priznanja koje se dodeljuje u Čačku. U obrazloženju jednoglasne odluke žirija podseća se da je Nešić u književnost ušao 1985. godine sa knjigom „Crv sumnje u jabuci razdora“, da bi od tada objavio osam knjiga pesama i ušao u red najboljih savremenih srpskih pesnika.


Predstava Odbora za kulturu Studenskog parlamenta Pravnog fakulteta u Beogradu, “Sluge javnog intresa”, izvedena je sinoć na velikoj sceni čačanskog Doma kulture. Predstava na ironičan ali i duhovit način prikazuje zbivanja u jednoj vladajućoj partiji tokom izborne noći.

1 2 3 203