Jedan od najznačajnijih kulturnih događaja u Gornjem Milanovcu, Međunarodni festival kratkog filma „Kratka forma“, koji se održava već šesti put, svečano je otvoren u Velikoj sali Doma kulture, nakon čega je prikazana i prva takmičarska projekcija u kategoriji mikro, mini i kratkog filma.


Na Krstovdan, u nedelju 27. septembra, peti put za redom, održaće se manifestacija „Dani patrijarha Pavla“. Sveta liturgija slućiže se u 8 časova u manastiru Blagoveštenje, a nakon liturgije u 10 sati manifestacija će biti svečano otvorena izložbom drvorezbarske kolonije „Krst patrijarha Pavla“. Program, koji je zbog epidemije korona virusa redukova, predstavljen je na današnjoj konferenciji za novinare.


U Maloj sali Gradske biblioteke ,,Vladislav Petković Dis“ održan je program ,,Svetlopisi“ ogranka Vukove zadužbine u Čačku. Na ovaj način promovišu se izdanja Vukove Zadužbine koja je osnovana sa ciljem čuvanja kulturne baštine, a program je pomeren zbog epidemije virusa korona I bio je posvećen nedavno preminulom dr Miodragu Matickom, višegodišnjem predsedniku Vukove zadužbine i čoveku koji je svoje profesionalno biće uzidao u njene temelje.


Jubilarni 20. Međunarodni mrčajevački pesnički susreti biće održani 27. septembra u Mrčajevcima. Epidemiološke okolnosti su ovu masovnu kulturnu manifestiju vezale su za jedan dan i redukovan broj učesnika. Ovogodišnje susrete obeležiće svečano otvaranje mrčajevačkog Pesničkog trga i pesničkog parka.

1 2 3 318