Šta se desi kada se sretnu pirinejski i balkanski senzibilitet? Kada vas miks žanrova i muzika različitih geografskih područja “ponese” u neke druge zemlje…
BARCELONA GIPSY BALKAN ORCHESTRA – internacionalni muzički sastav koji čine članovi iz Španije, Italije, Srbije, Francuske, Grčke i Ukrajine, poslednjih godina je pobudio ogromno interesovanje pre svega u Barseloni ali i u drugim zemljama Evrope. Interpretirajući tradicionalnu muziku kroz autentične i veoma energične nastupe sjajno oživljavaju duh različitih kultura i čiji strastveni muzički stil neće nikoga ostaviti ravnodušnim.
Cena karte je 1200 dinara.

Četvrtak 11. april 2019.
Velika sala u 20:00


 

ČAČAK — Gradsko pozorište Čačak jednoglasnom odlukom primljeno je u Zajednicu profesionalnih pozorišta Srbije. Odluku da se Gradsko pozorište Čačak primi u Zajednicu podržali su svi direktori i upravnici pozorišta, članovi Zajednice.

Šta pozorištu donosi prijem u Zajednicu pokazaće se tek vremenom. Ono što je za sada sigurno jeste da ovim prijemom, Gradsko pozorište Čačak postaje legitiman član pozorišne zajednice, dobija isti status kao i ostala pozorišta u okruženju i drugim gradovima u Srbiji. Gradsko pozorište Čačak postaje jasno vidljiva institucija na pozorišnoj mapi, dobija mogućnost učestvovanja na svim profesionalnim pozorišnim festivalima, kao i mogućnosti ostvarivanja šire saradnje sa svim pozorištima u Srbiji, saopšteno je iz ove novosnovane Ustanove kulture u Čačku.


Tokom 11 saziva Likovne kolonije Čačak, iako bez zadate teme, mnogi slikari inspiraciju su našli u nadaleko čuvenim manastirima Ovčarsko-kablarske klisure. Kako oni izgledaju u delima umetnika građani mogu videti u Likovnom salonu Doma kulture, na izložbi koju je svečano otvorila direktorka čačanskog Narodnog muzeja Delfina Rajić.

,,Na izložbi su zastupljeni umetnici različitih senzibiliteta, stilova, poetika i pristupa, kao i generacijskog raspona. Estetska i umetnička vrednost radova, nastalih iz stvaraocima svojstvenih vizuelnih doživljaja, izazivaju nepodeljeno divljenje i poštovanje” – rekla je Delfina Rajić.

Na izložbi je predstavljeno dvadeset radova umetnika koji dolaze iz svih delova Srbije. Selekciju je vršila Vesna Petrović, urednica likovnog programa Doma kulture. Izložba je otvorena za posetioce do četvrtog marta.

 


Izložba „Pogled izbliza – atelje Paje Jovanovića“, autorke i kustosa Muzeja grada Beograda, Isidore Savić, otvorena je u Muzeju rudničko-takovskog kraja do 11og marta. Posetioci će moći da vide: jedno od najznačajnih umetnikovih dela „Krunisanje cara Dušana“ iz 1910, portrete rađene tehnikom ulje na platnu, crteže, skice, lične predmete, fotografije i rekonstruisan Pajin bečki atelje.

1 2 3 287