Filmski festival Slobodna Zona ponovo kreće na svoju Turneju po gradovima u Srbiji. Sedam filmova biće prikazano i u Čačku, u Umetničkoj galeriji ”Nadežda Petrović”, od 18 – 24. aprila. Od četvrtka do naredne srede, projekcije počinju u 20 časova. Ulaz je besplatan.


U Galeriji Narodnog muzeja u Čačku predstavljena je stručna publikacija „Solunski front očima savremenika“. Autor monografije je istoričar i muzejski savetnik Dragana Lazarević Ilić, a podnaslov pomenute publikacije je „Dnevnik i fotografije ratnog slikara Dragoljuba Pavlovića“.


Grad Čačak je na konkursu Ministarstva kluture i informisanja “Gradovi u fokusu” dobio 16 miliona dinara za projekat „Čačak na sceni – Transformacija kulturnog prostora grada u polivalentnu scenu“, koji će biti utrošeni za rekonstrukciju zgrade Načelstva. Prema rečima gradonačelnika Miluna Todorovića, za potpunu rekonstrukciju ove zgrade potrebno je 54 miliona dinara, a Grad će iz budžeta, ali i preko drugih konkursa obezbediti dodatna sredstva.


U likovnom salonu Doma kulture u Čačku otvorena je izložba skulptura Marka Crnobrnje, jednog od najzapaženijih vajara na našoj likovnoj sceni. Kako sam ističe, posetioci mogu da posmatraju postavku kao svojevrsnu slikovnicu u prostoru, koja govori o detinjstvu i roditeljstvu.

1 2 3 297