Javna ustanova „Turistička organizacija Čačka“ organizuje panoramsko razgledanje Ovčarsko-kablarske klisure katamaranima.  SUBOTA I NEDELJA– redovni polasci su u  12.00; 14.30 i 17.00 časova.   RADNIM DANIMA postoji mogućnost zakupa katamarana. Kapacitet jednog  je 12 osoba, odnosno spojenih, 24 osobe.Polasci se mogu organizovati iz Ovčar Banje ili Međuvršja uz mogućnost posete manastiru Nikolje.

Grupu je potrebno najaviti i rezervisati termin najmanje dva dana pre realizacije programa.


Ljubitelji ultralake avijacije i sportskog vazduhoplovstva moći će u nedelju, 15. oktobra, da uživaju u Aeromitingu 2017 u Preljini kod Čačka od 9 do 16 časova.

Program manifestacije: 
– doček letilica sa drugih aerodroma 9h – 11 h
– otvaranje manifestacije i letački program 12 h- 13.30 h
– program modelara 13.30h – 14.00 h
– slobodno vreme i razgledanje letilica nakon 14 h

Banjalučki Demofest, najveći regionalni festival demo bendova, i ove godine se našao na UK Festival Awards listi, te je ponovo nominovan za ovu prestižnu nagradu u kategoriji ,,Best Overseas Festival“, odnosno najbolji festival van Velike Britanije. Podsjećamo, Demofest je prvi i jedini festival iz Bosne i Hercegovine koji je nominovan za
ovo priznanje, pa se tako još jednom našao u društvu najboljih i najvećih evropskihfestivala kao što su Sziget, Roskilde, EXIT, Outlook i drugi. Pobjednik u spomenutoj kategoriji se određuje online glasovima, a ukoliko želite da se Demofest nađe u samom vrhu evropskih muzičkih festivala, možete glasati na OVOM linku u sekciji pod rednim brojem 8. Sistem glasanja je veoma brz i jednostavan i sve što je potrebno je da posjedujete email adresu.

Demofest-X

Takođe, ukoliko želite, možete preskočiti ostale kategorije, koje nije obavezno ispuniti. Organizatori koji stoje iz UK Festival Awards ostavili su opciju da možete osvojiti i ulaznice za neke od najpoznatijih evropskih festivala, a samo glasanje je otvoreno do 23. oktobra. ,,Nominacija za UK Festival Awards dolazi u vrijeme kada se uveliko spremamo za 11.
izdanje Demofesta, što nam je svakako vjetar u leđa. Ovo je takođe dokaz da se za kvalitet Demofesta čuje mnogo dalje nego što je to ex-Yu područje na koje smo primarno fokusirani, što je potvrđeno i kanadskim priznanjem, tj. listom festivala koji imaju najbolji odnos sa publikom, zbog toga ne sumnjam da ćemo imati njenu podršku“, navela je Brankica Janković, direktorica Demofesta. Glas podrške Demofestu direktno utiče na ugled festivala u evropskim krugovima, što će značajno doprinijeti kvalitetu narednog izdanja banjalučkog festivala.
Jedanesti Demofest će biti održan od 19. do 21. jula 2018. godine na banjalučkoj tvrđavi Kastel.