U organizaciji Naučno tehnološkog parka u Čačku održano je besplatno predavanje o tehnikama za poboljšanje web dizajna.


Direktorka Insituta za onkologiju i radiologiju Srbije dr Danica Grujičić primila je danas prvu dozu vakcine Sputnjik V koja je proizvedena na Torlaku u Beogradu.


Nakon letnjeg gostovanja čajetinskoj publici i turistima na Kraljevom trgu na Zlatiboru, plesni ansambl „Una saga Serbika“ sinoć je nastupio u Kulturnom centru na Zlatiboru, ovoga puta sa novom pričom. Reč je o predstavi „Slovo ljubavi“ nastaloj u saradnji ansambla „Una Saga Serbika“ i Teatra Vuk, a rađenoj prema motivima književnog dela Stefana Lazarevića, „Slovo ljubve“.


Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je sinoć, tokom obilaska noćnih radova na izgradnji mosta preko Zapadne Morave na delu Moravskog koridora od Pojata do Kruševca, da se u Srbiji gradi autoputeva više nego ikada pre i da želi da se Srbija infrastrukturno razvije i „trči napred“. Predsednik, koji je noćne radove na Moravskom koridoru obišao zajedno sa ambasadorom SAD Entonijem Godfrijem, poručio je da očekuje da deonica od Pojata do Kruševca bude zavrsena do marta.


Na kovid odeljenjima Opšte bolnice u Čačku tokom protekla 24 sata preminulo je šest pacijenata. Borbu sa koronom izgubile su dve žene i dva muškarca iz Čačka (58, 70, 73 i 89 godina) i dve žene iz Lučana i Ivanjice (86 i 87). Na području Moravičkog okruga u protekal 24 sata virusom korona zaraženo je još 188 lica od testirana 651 uzorka.


U spomen-parku „Kragujevački oktobar“ u Šumaricama obeležen je Dan sećanja na žrtve u Drugom svetskom ratu i 80 godina od masovnog streljanja civila u Kragujevcu. Državnu ceremoniju predvodio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.


Na redovnoj sednici Vlade Republike Srbije usvojena je nova uredba po kojoj će od subote 23.oktobra biti uvedeno obavezno posedovanje kovid propusnice za boravak u svim ugostiteljskim objektima nakon 22 sata. Pitali smo čačanske ugostitelje i posetioce restorana i kafića šta misle o novoj uredbi.


Čačak bi kroz švedski Program podrške infrastrukturnim projektima zaštite životne sredine – EISP 2 trebalo da gotovo u poptunosti pokrije područje grada primarnom selekcijom otpada. Tim programom predviđena je nabavka tri kamiona smećara, oko 15.000 kanti za razvrstavanje otpada i oko 600 kontejnera. Vrednost projekta je 980.000 evra, a učešće Grada Čačka je 15% , odnosno 106.000 evra.

1 2 3 1.211