Ministarka kulture i informisanja Maja Gojković i gradonačelnik Milun Todorović potpisali su danas Ugovor o realizaciji projekta “Čačak prestonica kulture Srbije 2023. godine”. U realizaciju ovog projekta biće uloženo gotovo pola milijarde dinara. Podsetimo, projekat naziva “Čačanska rodna“ pobedio je na konkursu resornog ministarstva u konkurenciji 18 loklanih samouprava čime je grad na Moravi stekao prestižnu titulu prve srpke prestonice kulture.

 


Predstava „Sokin i Bosina“ izvedena je preko 200 puta a sinoć ju je videla i publika u Kulturnom centru „Zlatibor“. Ovu komediju režirao je Jug Bogdanović prema tekstu Milice Konstantinović, a u njoj glume: Ljiljana Blagojević, Vesna Stanković, Kalina Kovačević i Miloš Đorđević. Neobične situacije jedne porodice u kojoj probleme rešavaju tašta i svekrva osvojile su i ovu publiku, dokazavši razlog dugogodišnjeg trajanja.


Pozorišna predstava „Tezga kao život ili sve je na prodaju“ biće izvedena u velikoj sali čačanskog Doma kulture 22. januara od 20 časova. Izvođenje ove predstave sastavni je deo humanitarnog karavana za „Svice u mraku“. Sredstva prikupljena od prodaje ulaznica namenjena su za inkluzivni projekat udruženja „Svici u mraku“, osnivanje Centra za dnevni i višednevni boravak dece i osoba sa razvojnim poremećajem iz autističnog spektra u selu Venčane u opštini Aranđelovac.


Mini mjuzikl za decu: “Dve novogodišnje jelke”, koji je prema tekstu Radmile Knežević na scenu postavila rediteljka Monika Romić izvedena je sinoć na velikoj sceni Kulturnog centra u Gornjem Milanovcu.


U prostorijama kluba KUD Abrašević održana je promocija knjige Istina i laž, profesora Nenada Jašarevića. Uskoro počinje i snimanje istoimene serije i fima, a glavne uloge biće poverene Nenadu Jezdiću i Danijeli Mihailović.


Udruženje Irmos i Narodni muzej Čačak najavljuju predavanje protojereja Arsenija Arsenijevića naziva ,,Pravoslavno hrišćansko podvižništvo u doba dominacije medija“. Predavanje će biti održano u četvrtak, 23. decembra u 19 časova u Galeriji Narodnog muzeja u Čačku, uz poštovanje svih epidemioloških mera.


Sinoć je u galeriji Kulturnog centra na Zlatiboru otvorena poslednja izložba u ovoj godini. Postavka „Vidljivo – nevidljivo“ je rad akademske slikarke Tanje Nikolajević Veselinov iz Beograda koja iza sebe ima preko 35 samostalnih i oko 250 kolektivnih izložbi.


Obimna studija pod nazivom „Grad Čačakˮ, čiji su autori dr Svetislav Marković i dr Ilija Popović, predstavljena je u petak, 17. decembra, u Biblioteci. U programu su, osim autorskog tima, učestvovali recenzent dr Ilija Misailović, gradski većnik Miloš Papić i bibliotekar Biljana Raičić.

1 2 3 146