Danas je 1883 učenika osmog razreda sa teritorije Moravičkog okruga radilo test iz matematike čime je počeo dvodnevni probni završni ispit za male maturante. Sutra ih očekuju test iz srpskog, odnosno materrnjeg jezika, kao i test iz izabranog predmeta


Fondacija Kavčić je neprofitna organizacija, zbog čega udžbenike koje je odobrilo Ministarstvo prosvete prodaje po višestruko nižim cenama od ostalih izdavača. Promociju udžbenika održali su u osnovnim školama „Dr Dragiša Mišović“ i „Ratko Mitrović“.


Probni završni ispit iz matematike, srpskog, odnosno maternjeg jezika i izbornog predmeta za učenike 8. razreda za školsku 2022/23. godinu , održaće se 24. i 25. marta u svim osnovnim školama na teritoriji Republike Srbije. U OŠ „Dimitrije Tucović“ u Čajetini ove godine probni završni ispit polagaće 105 učenika.


Učenici osmog razreda polagaće probni završni ispit iz matematike 24. marta, dok će probni test iz maternjeg jezika i treći test rešavati 25. marta 2023. godine, predviđeno je u kalendaru aktivnosti Ministarstva prosvete. Novina od ove godine je da kombinovani test ne sadrži više pet nastavnih predmeta, već su učenici birali jedan od njih koji će da polažu.


Prvog dana Sajma obrazovanja u Novom Sadu uručena su priznanja za kvalitet vaspitno-obrazovnih ustanova iz Srbije i zemalja regiona. Među nagrađanima našla se i Tehnička škola iz Ivanjice koja je osvojila zlatnu medalju. Ovo je treća medalja za Ivanjičane na prestižnom novosadskom sajmu.


Agencija za bezbednost saobraćaja realizovala je danas, u saradnji sa lokalnim Savetom za bezbednost saobraćaja i Policijskom službom Grada Čačka, niz predavanja za najmlađe sugrađane u okviru kampanje “Pažljivkova smotra 2023”. Mališani su u Gradskoj biblioteci kroz kviz znanja saznali o pravilima u saobraćaju.


Na čačanskom Fakultetu tehničkih nauka u subotu, 4. marta, počinje tradicionalna besplatna pripremna nastava. Trajaće svake subote do početka juna, a do sada se prijavilo više od 300 kandidata.


U Čačku je danas po 16. put organizovana prezentacija univerziteta, fakulteta, akademija i visokih škola naziva « INDEKS 2023». Učenicima iz Moravičkog okruga koji završavaju srednju školu i žele da nastave dalje školovanje predstavile su se 43 visokoškolske ustanove iz cele Srbije.


Ugostiteljsko turistička škola u Čajetini podržava ideje svojih učenika kroz rad učeničkog parlamenta. Pored obeležavanja važnih međunarodnih i svetskih datuma, učenici su danas sa svojim profesorima organizovala kviz znanja. U osmišljavanju pitanja pomagao im je Bojan Savić, poznati kviz igrač iz Čajetine.


Grupa učenica Ekonomske škole iz Čačka učestovala je u programu “ Devojčice uče cirkularnu ekonomiju“ u organizaciji Dostignuća mladih. U konkurenciji od 45 srednjih škola Srbije , ova srednja škola je osvojila drugo mesto sa ukupno 356 devojčica koje su uspešno završile ovaj program. Predstavnici Dostignuća mladih danas im uručili nagradu, ček u iznosu od 50 000 dinara.

1 2 3 100