Inovacioni biznis centar Zlatibor po prvi put je organizovao hakaton takmičenje. Predstavlja programersko takmičenje na kome timovi imaju zadatak da za 24 časa kreiraju softversko rešenje na zadatu temu. Cilj Hakatona jeste da podstakne učenike da se bave programiranjem, kao i da se sa njim susretnu na malo drugačiji način nego na časovima u školi.


Trodnevna manifestacija “Dani karijere” na Fakultetu tehničkih nauka u Čačku otpočela je danas. Ovo je četvrta godina od kada Studentski parlament organizuje Dane karijere sa ciljem da se studenti upoznaju sa kompanijama I njihovim poslovanjem, kako bi I tokom studiranja počeli da razmišljaju I prave biznis planove, bilo da žele da se zaposle u određenim firmama ili pokrenu sopstveni biznis.


Sindikat obrazovanja Čačak održao je konferenciju pod nazivom „O prividu i realnosti“, sa ciljem da informišu javnost o reformama obrazovnog sistema i nepovoljnom statusu prosvetnih radnika u Srbiji.

 


Biblioteka „Ljubiša R. Đenić“ u Čajetini nekoliko sedmica unazad organizuje radionice za decu pod nazivom „Sa decom oko sveta“ gde svoje najmlađe sugrađane upoznaje sa geografskim položajem, jezikom, običajima, kulturom, zanimljivostima drugih država. Radionice posećuju najviše deca mlađeg školskog uzrasta.


Na Fakultetu tehničkih nauka u Čačku, u organizaciji Studentskog parlamenta i Ministarstva prosvete,nauke i tehnološkog razvoja organizovana je je radionica „Asembliranje, optimizacija i testiranje računara.“ Manifestacija je održana sa ciljem da studenti, ali i đaci završnih razreda Tehničke i Mašinsko-saobraćajne škole steknu nova znanja i iskustva kroz aktivnu interakciju.


Eko odbor OŠ „Dimitrije Tucović“ iz Čajetine uspostavio je saradnju sa OŠ „Mihailo Žugić“ iz Pljevalja, a prva zajednčka aktivnost bila je učešće na likovnom i literarnom konkursu koji je raspisala čajetinska škola. Konkurs je završen, nagrade su podeljene, a planovi za dalju prekograničnu saradnju se uobličavaju. Takođe se sprovode i druge aktivnosti.


U svim školama u Srbiji od sledeće nedelje primenjivaće se model neposredne nastave, prvi put od početka školske godine, izjavio je danas u Čačku ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić. Upitan o pomeranju zimskog raspusta, ministar je odgovori da će o tome odlučiti Krizni štab vodeći računa o očuvanju zdravlja ali i obrazovno vaspitnog sistema.


Kancelarija za mlade Čačak osvojila je specijalnu nagradu od 1000 evra za projekat „Zelena učionica“ na prošlog vikenda organizovanom takmičenju „OBoost hackathon“ sa temom „Inovativnim rešenjima do unapređenja sadržaja Ovčar Banje“ u Naučno – tehnološkom parku.


Istureno odeljenje pranjanske OŠ Ivo Andrić u Brezni danas je svečanom priredbom obeležilo Mitrovdan. Svečanosti je prisustvovao i predsednik opštine G.Milanovac Dejan Kovačević, koji je ovom prilikom obišao rekonstruisano školsko igralište i najavio buduća ulaganja u seoske škole.


Sve škole Moravičkog okruga obaveštene su od nadležne školske uprave da produženi jesenji raspust počinje 8.novembra i da je prvi radni radni dan ponedeljak 15. novembar. Zvanično saopštenje resornog Ministarstva prenela je načelnica Školske uprave Moravičkog okruga, Slađana Parezanović.

1 2 3 87