Kao što je najavljeno i u prethodnom periodu, Dino park će ove godine biti bogatiji za još mnogo projekata kako u samom parku tako i van njegovih granica. Svi noviteti biće predstavljeni u regionu, u toku Dino turneje koja je nazvana „Dino carstvo sa Zlatibora“.


Stopića pećina kao najposećeniji speleološki objekat u Srbiji, beleži sve je više privlačna za turiste pa je tako u toku 2023. godine preko 100.000 posetilaca obišlo ovo čudo prirode. S obzirom na jake zime u ovim krajevima posećenost je veća s proleća mada je i u hladnim danima, naročito u vreme praznika, zainteresovanost turista iznenađujuća.


Novogodišnja žurka za decu uz koncert Leontine i dečijeg hora „Čarolija“ održana je na Kraljevom trgu. Novogodišnju žurku za najmlađe upotpunilo je druženje sa Deda Mrazom, uz slatkiše, lizalice i zlatiborski čaj.


Javna ustanova „Turistička organizacija Čačka“ organizuje panoramsko razgledanje Ovčarsko-kablarske klisure katamaranima.  SUBOTA I NEDELJA– redovni polasci su u  12.00; 14.30 i 17.00 časova.   RADNIM DANIMA postoji mogućnost zakupa katamarana. Kapacitet jednog  je 12 osoba, odnosno spojenih, 24 osobe.Polasci se mogu organizovati iz Ovčar Banje ili Međuvršja uz mogućnost posete manastiru Nikolje.

Grupu je potrebno najaviti i rezervisati termin najmanje dva dana pre realizacije programa.


Ljubitelji ultralake avijacije i sportskog vazduhoplovstva moći će u nedelju, 15. oktobra, da uživaju u Aeromitingu 2017 u Preljini kod Čačka od 9 do 16 časova.

Program manifestacije: 
– doček letilica sa drugih aerodroma 9h – 11 h
– otvaranje manifestacije i letački program 12 h- 13.30 h
– program modelara 13.30h – 14.00 h
– slobodno vreme i razgledanje letilica nakon 14 h

Banjalučki Demofest, najveći regionalni festival demo bendova, i ove godine se našao na UK Festival Awards listi, te je ponovo nominovan za ovu prestižnu nagradu u kategoriji ,,Best Overseas Festival“, odnosno najbolji festival van Velike Britanije. Podsjećamo, Demofest je prvi i jedini festival iz Bosne i Hercegovine koji je nominovan za
ovo priznanje, pa se tako još jednom našao u društvu najboljih i najvećih evropskihfestivala kao što su Sziget, Roskilde, EXIT, Outlook i drugi. Pobjednik u spomenutoj kategoriji se određuje online glasovima, a ukoliko želite da se Demofest nađe u samom vrhu evropskih muzičkih festivala, možete glasati na OVOM linku u sekciji pod rednim brojem 8. Sistem glasanja je veoma brz i jednostavan i sve što je potrebno je da posjedujete email adresu.

Demofest-X

Takođe, ukoliko želite, možete preskočiti ostale kategorije, koje nije obavezno ispuniti. Organizatori koji stoje iz UK Festival Awards ostavili su opciju da možete osvojiti i ulaznice za neke od najpoznatijih evropskih festivala, a samo glasanje je otvoreno do 23. oktobra. ,,Nominacija za UK Festival Awards dolazi u vrijeme kada se uveliko spremamo za 11.
izdanje Demofesta, što nam je svakako vjetar u leđa. Ovo je takođe dokaz da se za kvalitet Demofesta čuje mnogo dalje nego što je to ex-Yu područje na koje smo primarno fokusirani, što je potvrđeno i kanadskim priznanjem, tj. listom festivala koji imaju najbolji odnos sa publikom, zbog toga ne sumnjam da ćemo imati njenu podršku“, navela je Brankica Janković, direktorica Demofesta. Glas podrške Demofestu direktno utiče na ugled festivala u evropskim krugovima, što će značajno doprinijeti kvalitetu narednog izdanja banjalučkog festivala.
Jedanesti Demofest će biti održan od 19. do 21. jula 2018. godine na banjalučkoj tvrđavi Kastel.


E-Play je srpski alternativni sastav iz Beograda, osnovan 1998. godine. Vrlo jedinstvenog zvuka kojeg karakterišu distorzirani bas, drum & bass ritmovi i nežne – atmosferične gitare, ovaj bend veoma brzo nalazi svoje mesto na srpskoj rok sceni. Sastav E-play iza sebe ima četiri studijska albuma, veliku listu samostalnih i festivalskih nastupa. Muzika ovog benda nalazi se u filmovima: Munje, Potraga za srećkom, Zduhač znači avantura. Bend E-play je krajem 2013. objavio album “Obični ljudi” sa koga su se ubrzo izdvojili hitovi “Divan Dan”, “Hiljadu ljudi” i “Ljubica”. Tokom proteklih godine pesma “Divan Dan” osvaja prvo mesto na mnogim domaćim listama, a u isto vreme dobija i “Megafon” nagradu za najbollji singl godine. Iako ima preko milion pregleda na youtube, “Divan dan” spada u najomiljenije pesme kada je u pitanju koncertno izvođenje ovog sastava.

E-play trenutno svira u postavi Maja Cvetković, Goran Ljuboja Trut, Nemanja Velimirović i Kristina Jovanović Kika.

Utorak 22.avgust 2017.

Gradski trg u 21:00

e play

INTERMECO još od svog osnivanja 1999. godine ovaj kvartet je na teritoriji Balkana, stekao reputaciju lidera u izvodjenju rock obrada. Ideja njegovih članica bila je da izvode žanrovski raznorodnu muziku, iako su sve četiri svršene studentkinje FMU u Beogradu, Akademije umetnosti u Novom Sadu i Cetinju, što ih je usmerilo u pravcu klasične muzike. Pokretačku snagu i uporište kvartet je pronalazio u evropskim i svetskim sastavima sličnog formata, a tih davnih 2000-tih kompozitor Vlada Pejković je prepoznao dobru ideju i energiju koju je pretočio u autentične aranžmane pisane namenski za INTERMECO kvartet.

Tokom protekle decenije repertoar se menjao i proširivao u skladu sa konceptima nastupa. Tendencija INTERMECO kvarteta je da istražuje nove muzičke trendove u cilju afirmacije različitih žanrova u novom kontekstu. Publika danas kao i pre više od jedne decenije, ima priliku da uživa u smelim i inovativnim izvodjenjima prepoznatljivih numera omiljenih stranih a sve češće i domaćih bendova.

Repertoar po kome su poznate široj publici svojevrsna je šetnja kroz različite muzičke pravce: od Baha, Mocarta, preko džez standarda, pa do muzike grupa i izvođača kao što su: Sting, Jamiroquai, Metalika, Nirvana, RHCP, The Cure, Blondi, Muse…

Kvartet često saradjuje i sa drugim muzičarima, a naročito uspešnu saradnju ostvario je sa renomiranom beogradskom grupom Van Gog, poznatom pevačicom i kantautorkom Anom Stanić, Teodorom Tapavički, perkusionistom Igorom Vincetićem, Marčelom …

Čineći sviranje na svojim instrumentima još bližim široj publici, ove četiri mlade dame (Milena Rajković, Svetlana Mandić, Milena Martinov Stojković i Milica Jakšić) su po svaku cenu želele da sviraju muziku uz koje su odrastale. U tome su i uspele.

Posebno mesto pripada nastupu Tanje Jovićević, solistkinje sastava Oktobar 1864 i nezvanične članice grupe EKV sa kojom je svojevremno sarađivala…

Sreda 23.avgust 2017.

Gradski trg u 21:00

intermeco

Big Bend RTS je osnovan 1948. godine pod imenom Zabavni orkestar Radio
Beograda u formaciji revijskog orkestra, da bi 1954. godine odvajanjem gudačkog
ansambla započeo rad kao veliki džez orkestar (Big Bend). Dugi niz godina,
orkestar su predvodili eminentni dirige-nti, kompozitori i aranžeri: Mladen- Bobi
Guteša, Vojislav – Bubiša Simić, Zvonimir Skerl, Milivoje – Mića Marković, Duško
Gojković i Stjepko Gut. Tokom rada i stvaranja orkestar je dobio izuzetne nagrade i
priznanja. Na Džez festivalu u Žuan Le Penu 1960. godine ansambl je osvojio prvu
nagradu. Posle svoje prve turneje 1957. godine, orkestar je nastupao na poznatim
svetskim festivalima (Telaviv, Montre, Marsej, Solun, Minhen), na nekoliko UNICEF
koncerata (Beograd, Pariz, Ženeva) i uvek sa izuzetnim uspehom i vrlo pohvalnim
kritikama.Tokom godina, sa orkestrom su nastupale najveća svetska imena Džez
muzike kao što su: Klark Teri, Beni Golson, Džoni Grifin, Majnard Ferguson, Toni
Skot, Džerom Ričardson, Erni Vilkins, Alvin Kvin,Redži Džonson, Edi Henderson,
Henk Mobli, Džon Hendriks, Roj Harguv, Bred Lili, Dajana Šur, Don Menza, Stiv
Ture, Roni Kjuber… a takođe i zvezde svetskog šou biznisa kao što su: Rej Čarls,
Deni Kej, Džozefina Bejker, Mirej Matje, Enriko Masias, Frida Lingstad (ABBA) itd…

Četvrtak 24.avgust 2017.
Gradski trg u 21:00

big band


Akcija pod nazivom „Odmor uz knjigu“ počela je danas na Gradskim bazenima i trajaće do kraja avgusta. Projekat realizuje gradska biblioteka Vladislav Petković Dis u saradnji sa SC Mladost i Kancelarijom za mlade, a namera organizatora je da promovišu čitalačku kulturu i ulepšaju vreme posetilaca bazena zanimljivom i raznovrsnom literarnom ponudom.